Dette kan utløse ny coronabølge i Norge: – Vi er på vakt

<p>– De som velger å ikke vaksinere seg, må selv vurdere hvor stor risiko de vil ta. Viruset vil alltid være her, så i lengden vil det nok kreve en del å unngå viruset. Da er spørsmålet om de ønsker å møte viruset helt ubeskyttet eller om de vil ha en eller to doser innabords først, sier overlege og professor Preben Aavitsland ved FHI. Foto: Berit Roald / NTB</p>
– De som velger å ikke vaksinere seg, må selv vurdere hvor stor risiko de vil ta. Viruset vil alltid være her, så i lengden vil det nok kreve en del å unngå viruset. Da er spørsmålet om de ønsker å møte viruset helt ubeskyttet eller om de vil ha en eller to doser innabords først, sier overlege og professor Preben Aavitsland ved FHI. Foto: Berit Roald / NTB

Smitten øker faretruende i Norge. FHI tror det er stor sannsynlighet for en ny, kraftig smittebølge de neste månedene. Uvaksinerte lever farlig og tar stor risiko, advarer FHI-professor.