Tenåringsgutter fant knalloransje slange på en skole i Sunnfjord

<p>En slange av typen kornsnok ble funnet på en skole i Sunnfjord.</p>
En slange av typen kornsnok ble funnet på en skole i Sunnfjord. Foto: Mustafa Ozer / AFP PHOTO

Dyrebeskyttelsen måtte åpne veggen og hente ut slangen. – Kunne vært der et halvt år, sier reptilekspert.

Guttene Steffen (14) og Niklas (15) fikk seg en overraskelse mandag da de oppholdt seg på Halbrend skule i Sunnfjord.

Liggende langs husveggen på skolen så de en knalloransje slange.

Dyrebeskyttelsen ble kontaktet, men før de rakk å komme krøp slangen oppover husveggen, og forsvant bak veggen. Dermed måtte teknisk uteseksjon tilkalles for å få skrudd ned veggplatene.

Fra Nord-Amerika

Dyrebeskyttelsen kunne konstatere at slangen var av type kornsnok, en slange som ifølge reptilekspert ved Akvariet i Bergen, Remi Andersen, er en slange som ikke hører til i Norge.

Andersen påpeker derimot at kornsnoken er en helt harmløs slange. Den stammer fra Nord-Amerika og kan bli opptil 1,8 meter lang. Blant de ni lovlige slangeartene i Norge, er dette også en av de mest populære.

Med andre ord er det nok noen som savner en slange, tror Andersen.

– Det er menneskelig å glemme og lukke døren en gang iblant og da er de kjappe til å finne veien ut. Ellers kan det ha vært en uønsket slange som noen har sluppet løs. Får håpe det ikke var det, for de klarer seg ikke særlig godt i vår fauna, sier han til VG.

Kunne vært der et halvt år

Heldigvis var det sommerferie og skolefri da slangen ble oppdaget, men ifølge Andersen kunne kornsnoken ha vært der enda ved skolestart i august om den ikke hadde blitt oppdaget nå.

Fordi kornsnoken trenger lite mat ligger den nemlig stort sett bare stille og sparer energi. Dermed kunne slangen ha ligget i veggen i et halvt år.

Skulle man derimot komme over en slange av en mer eksotisk sort enn det som er normalt i norsk fauna, oppfordrer Andersen folk til å la den være og kontakte Mattilsynet, Dyrebeskyttelsen eller Norsk herpetologisk forening, da det kan være vanskelig å se om det er en giftslange eller ikke.

Personvernpolicy