Høie: Deltavarianten kan bli dominerende i sommer

<p>Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) sier deltavarianten av coronaviruset vil bli dominerende i løpet av juli. Foto: Terje Pedersen / NTB</p>
Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) sier deltavarianten av coronaviruset vil bli dominerende i løpet av juli. Foto: Terje Pedersen / NTB

Deltavarianten kan bli dominerende i løpet av juli, sier helseminister Bent Høie (H). Han oppfordrer alle til å laste ned smittestopp-appen.

– Det er mye som tyder på at vi i september kan ha et liv som er tilnærmet normalt, sa helseminister Høie til VG i forkant av pressekonferansen.

Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) ber befolkningen møte opp til vaksinetime og tilpasse ferien til den.

– Vi er helt avhengige av at så mange som mulig lar seg vaksinere. Det viktigste vi gjør i sommer, er derfor å møte opp til vaksinetimen, sier Høie.

Deltavarianten kan bli dominerende i sommer

Deltavarianten kan bli dominerende i løpet av juli. Han oppfordrer alle til å laste ned smittestopp-appen.

– Dette muterte viruset er mer smittsomt enn alfavarianten, sa han på regjeringens pressekonferanse om koronasituasjonen onsdag.

Han sa at nå som samfunnet er mer åpent, møter vi flere mennesker.

– Da blir det mer krevende å drive smittesporing etter lokale utbrudd. Derfor vil jeg oppfordre til å laste ned smittestopp-appen, slik at du bidrar til å gjøre arbeidet med smittesporing enklere, sier Høie.

– På denne måten unngår vi å ta tunge tilbakesteg, som Storbritannia måtte forrige uke.

Norge forventer økt turisme med EUs koronasertifikat

Når Norge blir del av EUs løsning for koronasertifikater torsdag, kommer det trolig flere utlendinger til Norge, tror helseminister Bent Høie (H).

Fullvaksinerte og tidligere koronasyke med et gyldig koronasertifikat kan entre Norge uten karantene, testkrav og innreiseregistrering.

– I Europa er det mange som er fullvaksinert, spesielt pensjonister. De er glad i å reise til Norge, så det er all grunn til at de vil reise til Norge, sier Bent Høie.

– De er fullvaksinert, og da er de hjertelig velkomne så lenge de kan dokumentere det med et digitalt koronasertifikat eller en løsning med QR-kode som vi kan kontrollere, fortsetter han.

Dette gjelder foreløpig disse landene: Østerrike, Bulgaria, Belgia, Kypros, Tyskland, Estland, Finland, Frankrike, Kroatia, Island, Polen og Latvia.

Personvernpolicy