Tipsflom til politiet i Lørenskog-saken etter frigivelse av ny informasjon: Flere personer og miljø er navngitt

Drapssiktet: Milliardær Tom Hagen er siktet for drap eller medvirkning til drap på kona Anne-Elisabeth Hagen.
Drapssiktet: Milliardær Tom Hagen er siktet for drap eller medvirkning til drap på kona Anne-Elisabeth Hagen. Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har kartlagt både nasjonalt og internasjonalt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Anne-Elisabeth Hagen har vært savnet siden hun forsvant 31. oktober 2018. Siden har ingen sett henne i live. Politiet tror de står overfor en drapssak.

Etter at politiet nylig friga nye opplysninger fra etterforskningen, har tipsene strømmet inn.

100 nye tips

Ifølge VG har politiet mottatt over 100 nye tips. Disse dreier seg i hovedsak om navngitte personer, konkrete miljøer og særtrekk ved det digitale åstedet som etterforskningen forsøker å få hull på.

Norsk politi har aldri tidligere stått overfor en sak som dette. Det mest spesielle er gjerningspersonenes krav om løsepenger utbetalt i kryptovaluta, og det særegne valget av digital kommunikasjonsform som så langt har vist seg svært krevende å spore.

Enorme politiressurser

Men politiet har vært tydelige på at de ikke har gitt opp håpet om å oppklare saken. Store politiressurser har hittil vært brukt, og etterforskningen pågår fortsatt for fullt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet har hele tiden vært tilbakeholdne med å dele informasjon om hva de vet, men etter hvert som tiden har gått uten at den savnede kvinnen er funnet, har politiet frigitt opplysninger som de har uttalt håp om at kan bidra til å utløse nye tilbakemeldinger fra noen som vet noe.

– Kartlegger moduskandidater

– Det å kartlegge moduskandidater, og hvem som har hatt evne og vilje til å begå den straffbare handlingen og til å rigge krypto-oppsettet, det arbeidet har vi gjort hele veien og vi har hatt kandidater hele veien. Vi har kartlagt både nasjonalt og internasjonalt, men jeg ønsker ikke å peke i en retning. Vi har ikke konklusjonen ennå, og jeg vil ikke bidra til å kaste mistanke i noen retning, sier politiinspektør Gjermund Hanssen i Øst politidistrikt til VG.

Ektemannen fortsatt drapssiktet

Ektemannen Tom Hagen har fortsatt status som siktet for drap eller medvirkning til drap på sin kone. Han har hele tiden nektet straffskyld.

En mann i 30-årene er også siktet i det som omtales som en av Norgeshistoriens mest spesielle kriminalsaker.