Trosser UDs reiseråd: «Paradise Hotel»-innspillingen gjennomføres i Mexico

Hvert år siden 2009 har norsk ungdom reist til Mexico for å spille inn realityserien «Paradise Hotel». Her er deltakerne fra fjorårets høstsesong.
Hvert år siden 2009 har norsk ungdom reist til Mexico for å spille inn realityserien «Paradise Hotel». Her er deltakerne fra fjorårets høstsesong. Foto: Roy Darvik / Nent
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mexico har snart registrert to millioner smittetilfeller og over 160.000 mennesker har mistet livet. I mars kommer Norges «Paradise Hotel»-produksjon på besøk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tirsdag forlenget Utenriksdepartementet de globale reiserådene fra 1. mars til 15. april. Nent-gruppen, som eier TV-kanaler som TV3 og Viasat 4, sender likevel over 60 personer til Mexico for å gjennomføre «Paradise Hotel»-innspillingen.

Bare produksjonsteamet består av 55 personer, ifølge Kampanje, og deltakere vil altså komme i tillegg.

Ifølge Reuters registrerte Mexicos helsedepartement 10.738 nye smittetilfeller og 1701 coronarelaterte dødsfall tirsdag.

Totalt har Mexico snart registrert to millioner smittetilfeller hvorav 168.000 har mistet livet.

– Vi ville ikke sendt verken deltagere eller produksjon av sted dersom vi ikke mente at vi kan stå inne for deres sikkerhet, sier pressekontakt Thomas Horni i Nent til ABC Nyheter. Han presiserer at de tar smittevern på alvor.

Testes hver femte dag

– Nent Groups risk og security-team har i samråd med produksjonsselskapet utarbeidet en sikkerhetsprotokoll for produksjonen av «Paradise Hotel». Denne dekker hele prosessen fra før avreise til man er inne i huset i Mexico, sier Horni til VG.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Deltagerne vil bli testet før avreise, ved ankomst og deretter hver femte dag.

I tillegg til dette vil smitteverntiltak som munnbind og avstand være sentrale for de ansatte i produksjonsteamet.

Horni mener gjennomføringen av produksjonen vil skje på en sikker måte, så lenge smittevernreglene følges.

Tidligere i år valgte TV 2 å utsette sin innspilling av realityserien «Love Island» på ubestemt tid, og Discovery flyttet «Ex on the Beach»-innspillingen fra Brasil til Hemsedal.

Fraråder reiser

Tirsdag forlenget Utenriksdepartementet de globale reiserådene, og fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige. Dette ble bekreftet i en pressemelding.

Her skriver UD at den globale smittesituasjonen, nye tiltak knyttet til utbruddet av det muterte viruset, kapasitet i de ulike lands helsevesen og andre lands reiserestriksjoner er faktorer som ligger til grunn for den nye beslutningen.

– Alle som vurderer å reise til utlandet, må tenke nøye igjennom nødvendigheten av å reise og sette seg inn i situasjonen og innreisereglene i det landet de skal reise til, skriver UD.