TV 2-profil ble dødssyk: – 2020 er et jævla drittår

TV 2 kommentator og dopingekspert Johan Kaggestad åpner opp om sitt personlige drama i høst.
TV 2 kommentator og dopingekspert Johan Kaggestad åpner opp om sitt personlige drama i høst.  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

TV 2s sykkelkommentator Johan Kaggestad (77) åpner opp om personlig drama under årets Tour de France. Samtidig som han ble alvorlig syk, ble kona innlagt på sykehus med demens.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kaggestad har sammen med Christian Paasche ledet sykkelsendingene fra Tour de France på TV 2 de siste 15 årene. Men seerne visste lite om den personlige kampen han kjempet under rittet og ikke minst i tiden etterpå.

Nyrene kollapset

Til TV 2 åpner han opp om smertene han først ignorerte. Til slutt satt han i sengen og hylte av smertene. Det endte med at han i hu og hast ble sendt til sykehus.

– Noen dager etter at vi var ferdig med sendingen fra sykkel-VM fikk jeg enormt vondt i nyre-regionen. Det var enorme smerter. Jeg har ikke vært borti makan. Da ble jeg sendt til Ringerike sykehus. Nyrene hadde rett og slett klappet sammen. Det var ganske alvorlig. Jeg var midt mellom levende og død, sier han til tv2.no. Da hadde han kjempet seg gjennom smertene siden Tour de France noen uker i forveien.

Johan Kaggestad (t.v.) og Christian Paasche har kommentert sykkel for TV 2 i mange år. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Johan Kaggestad (t.v.) og Christian Paasche har kommentert sykkel for TV 2 i mange år. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Han ble liggende på sykehuset i fem uker og legene klarte å redde nyrene. Kaggestad forteller at legene ikke var spesielt begeistret da han kom, og at han etter oppholdet var ganske svekket og måtte lære seg å gå igjen. Han er takknemlig overfor legene og sier han er på bedringens vei.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– 2020 er et jævla drittår

Midt under Tour de France, der han selv forsøkte å ignorere smertene, så havnet kona på sykehjem som demenspasient.

– Det var også tøft. Det var midt under Tour de France. Jeg hadde en ganske strevsom Tour de France, vil jeg si. Jeg skulle prøve å levere ålreit samtidig som jeg var i ferd med å bli syk og kona havnet på sykehjem. Det var en krevende mangekamp, sier Kaggestad og utdyper:

– 2020 er et jævla drittår. Så kom de forferdelige koronabestemmelsene også. Jeg fikk ikke lov til å besøke kona. Jeg har ikke sett henne på tre måneder. Nå får jeg møte henne i helgen. Det er mange som har det verre enn meg, men det har vært en ganske hard prosess å gå gjennom, forteller han til kanalen.