Nå er lanseringsdatoen for nasjonalt ID-kort klar

<p>Prosjektet med de nye ID-kortene har blitt utsatt en rekke ganger.</p>
Prosjektet med de nye ID-kortene har blitt utsatt en rekke ganger. Foto: Politiet

Etter flere utsettelser er de nye ID-kortene kun uker unna. 

Politidirektoratet opplyser til ABC Nyheter at nasjonalt ID-kort etter planen blir lansert 30. november. Fra den datoen kan man bestille time på politiets nettsider for å søke om de nye ID-kortene.

Likevel utelukker de ikke at coronasituasjonen kan påvirke lanseringen.

Nasjonalt ID- kort kan brukes når du trenger å legitimere deg, og har samme størrelse som et bankkort og er praktisk å ha med seg. Nasjonalt ID-kort er like sikkert som det norske passet, og det er bare politiet som utsteder kortet, sier assisterende politidirektør Håkon Skulstad til ABC Nyheter.

Prosjektet med de nye ID-kortene har blitt utsatt en rekke ganger. Nye pass og nasjonalt ID-kort skulle opprinnelig være klare i desember 2016.

– Forsinkelsene skyldes blant annet dårlig planlegging, og at leverandøren hadde problemer med å levere saksbehandlingsløsningen som var bestilt, forteller Skulstad.

Ifølge politiet er de nye ID-kortene et viktig kriminalitetsforebyggende tiltak.

«Politiet har styrket ID-kontrollen som gjøres ved utstedelsen, og de nye dokumentene er vanskeligere å forfalske», skriver politiet om ID-kortene på sine sider.

Det er opp til den enkelte om en ønsker å anskaffe seg det nye ID-kortet. Ditt gamle pass gjelder fortsatt til det er utløpt.

I oktober ble de nye passene lansert.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden