Rekordomsetning flere steder på svenskegrensen: – Den beste uken noensinne

<p>Kjøpesenteret i Nordby er fortsatt i en såkalt rød sone. Drar man dit, må man i karantene etterpå. Men andre steder langs svenskegrensen har blitt erklært som grønne.</p>
Kjøpesenteret i Nordby er fortsatt i en såkalt rød sone. Drar man dit, må man i karantene etterpå. Men andre steder langs svenskegrensen har blitt erklært som grønne. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

De nylig «grønne sonene» i Sverige fylles opp av nordmenn på handletur.

Etter at svenskegrensen åpnet lørdag 25. juli har kjøpesentrene i Värmland i Sverige hatt ekstremt høy omsetning, og flere har hatt rekordtall, skriver Nettavisen.

Töcksfors shoppingcenter så en økning i antall besøkende på 33 prosent sammenliknet med samme uke i fjor og satte rekord for antallet besøkende.

– Det er den beste uken noensinne, sier Madeleine Ward, sentersjef for Töcksfors shoppingcenter, til Nettavisen.

– Flere butikker hadde omsetningsrekord sist uke, og dette var butikker innenfor ulike bransjer. Vi var utsolgt for flere varer, spesielt kjøtt- og meieriprodukter. Både bacon, sigaretter, snus, brus og godteri ble raskt revet vekk fra hyllene, men det er fylt på nå igjen, sier hun.

Ward mener at en forklaring på de høye tallene i regionen kan være at det fortsatt ikke er lov å dra til kjøpesenteret i Nordby, som ligger i Västra Götalands län. Drar man dit, må man fortsatt i karantene.

Regionene Kalmar, Örebro, Värmland og Östergötland i Sverige ble erklært «grønne» av den norske regjeringen den 24. juni. Dette gjaldt fra midnatt 25. juni.

Men til tross for stor pågang etter gjenåpningen, er det ikke alle butikker som har hatt rekordhøye tall. Charlottenbergs shoppingcenter hadde 11.500 kunder den første lørdagen etter gjenåpningen, men det er 4000 færre besøkende enn på samme dato i fjor.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden