Aftenposten: Bil rygget opp til Hagen-huset

<p>Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem i Sloraveien i Lørenskog. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix</p>
Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem i Sloraveien i Lørenskog. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Politiet har en video av at en bil rygger inntil Anne-Elisabeth Hagens bolig kort tid før hun forsvant, og videoen regnes som sentral i etterforskningen.

Tom Hagen (70) er siktet for drap eller medvirkning på kona Anne-Elisabeth Hagen. Hun er fortsatt ikke funnet etter at hun forsvant fra familiens bolig i Sloraveien i Lørenskog 31. oktober 2018.

Nå melder Aftenposten at det på forsvinningsdagen ble gjort observasjoner av en bil i det den rygget opp en gangvei på baksiden av Hagens bolig. Observasjonen skal ha blitt gjort klokka 09.05, kort tid før Anne-Elisabeth forsvant.

Ifølge avisen skal politiet ha sikret seg video av den aktuelle bilen. Bilen er en sentral del av politiets etterforskning.

Les også: Politiet vurderte flere pågripelser i Hagen-saken

Sikret video

Politiet har tidligere bekreftet at det har vært biltrafikk på den aktuelle gangveien.

Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem på Lørenskog. Foto: Privat / NTB scanpix
Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem på Lørenskog. Foto: Privat / NTB scanpix

Politiadvokat Haris Hrenovica kan ikke si noe om hva slags farge det er på kjøretøyet.

– Jeg kan ikke utdype. Videoopptak er ikke alltid av beste kvalitet, det er tilfellet her, men jeg kan ikke si noe konkret om bilens farge eller form, sier Hrenovica til Aftenposten.

Politiet, som har gjennomgått tusenvis av timer med overvåkingsvideo, har tidligere bedt personer som har kjørt på gangveien på forsvinningsdagen om å melde seg.

Les også: Orderud om Hagen-saken: – Det er ganske mange likheter

Sperret av område

Ektemannen Tom Hagen ble onsdag forrige uke varetektsfengslet i fire uker. 70-åringen nekter for å ha noe med konas forsvinning å gjøre.

Retten mener imidlertid at det er «sannsynlig at det har vært flere involverte i saken».

Hagens advokat Svein Holden mener politiets mistankegrunnlag er svakt.

– Det undrer meg hvordan man kan komme til den konklusjonen med det grunnlagsmaterialet jeg kjenner, uttalte han til pressen etter fengslingsmøtet forrige uke.

Etter pågripelsen av Hagen forrige uke har politiet brukt mye tid på å undersøke huset i Sloraveien. Tirsdag sperret politiet av et større område rundt huset for å undersøke en kum ved innkjørselen foran huset.

Politiet har ikke kommentert de pågående undersøkelsene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært