VG: Lette etter Anne-Elisabeth Hagen i øde gårder, utmark og Sverige

Politiet har vært hemmelighetsfulle om letingen etter Hagen - til nå.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge VGs opplysninger skal politiet i 2019 ha søkt etter Anne-Elisabeth Hagen på øde gårder, i tomme bygninger, i forseglede leiligheter og i utmark. De har også lett i Sverige.

– På bakgrunn av informasjon fremkommet i etterforskningen, og tips fra publikum, er det gjennomført søk. Disse har skjedd på ulike steder, i ulike faser av saken, både innendørs og utendørs. Av hensyn til den pågående etterforskningen ønsker vi ikke å gå i ytterligere detalj, sier politiinspektør Tommy Brøske til VG.

Det kan også bli aktuelt med nye søk i Lørenskog, ifølge avisen.

Les også : VG: Tom Hagen sender eposter til politiet

Uoppklart drap

Fakta om bortføringen av Anne-Elisabeth Hagen

* Politiet mener Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (68) ble bortført fra sitt hjem i Sloraveien i Lørenskog i perioden 9.15-13.30 31. oktober 2018.

* Ektemannen – forretningsmannen og milliardæren Tom Hagen (68) – var tilbake i boligen klokken cirka 13.30 og varslet politiet en drøy halvtime senere.

* Over ti uker etter bortføringen, onsdag 9. januar, gikk politiet offentlig ut med saken. Etterforskningen ble holdt hemmelig på grunn av grove trusler mot kvinnens liv og helse.

* Det er så langt ikke kommet tegn på at hun er i live, og heller ikke det motsatte. Politiet vet ikke om hun blir holdt skjult i utlandet.

* Det er fremmet krav om løsepenger, utbetalt i kryptovaluta, og framsatt grove trusler i et brev etterlatt av gjerningspersonene. De krever 9 millioner euro i monero, en konstruert valuta som er nær usporbar, ifølge VG.

* Politiet tror de har å gjøre med profesjonelle aktører.

* Etterforskningen ledes av Øst politidistrikt med bistand fra Oslo politidistrikt, Kripos, Økokrim, Interpol og Europol. Interpol har den siste uken gått ut med en offentlig etterlysning.

* Et videoopptak viser tre personer som passerer Tom Hagens kontorlokaler 31. oktober. En syklist ble fredag avhørt og sjekket ut av saken. Det kommet tips om de andre personene, men de er ikke identifisert.

Forrige uke ble det klart at Anne-Elisabeth Hagen står registrert som drept den dagen hun forsvant. Det meldte NRK.

Informasjonen kom etter at Kripos presenterte en oversikt over totalt 34 uoppklarte drap siden 1991 - hvor forsvinningen til Hagen var den ferskeste av disse sakene.

– Vi har jobbet med en hovedhypotese om drap siden før sommeren 2019. Slik saken står nå mener vi derfor det er naturlig at hun kommer inn på statistikken over uoppklarte drap, sa politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt til NRK.

Les også : VG: Nøkkel skal være borte i Lørenskog-saken

– God framdrift i etterforskningen

Tidligere i januar forsikret Brøske til Dagbladet at han er ved godt mot for etterforskningen av saken:

– Det er fremdeles god framdrift i etterforskningen. Vi jobber stort sett med den samme og strukturerte etterforskningen som før, men med en revidert plan. Denne inneholder blant annet en rekke etterforskningsskritt som skal sluttføres i tida framover.

Les også : Politiet mener skoavtrykk i Anne-Elisabeth Hagens bolig viser gjerningspersonenes fluktvei

Personvernpolicy