Politiet advarer om krevende kjøreforhold: «Svært glatte veier»

Video: Politiet advarer om krevende kjøreforhold.

Skal du ut og kjøre i dag, bør du beregne god tid. Flere steder i landet, spesielt på Øst-, Vest- og Innlandet, er veiene såpeglatte . – Ta det rolig, oppfordrer politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Sogn og Fjordane har vekslende vær. Alle entreprenører er ute og salter og strør. Vær OBS! Det er glatte veier», melder Vegtrafikksentralen Vest på Twitter.

Væromslaget fra kuldegrader og snø, til 0-føre, sludd og regn har skapt trøbbel for mange. Spesielt på småveiene er veiene glatte.

Også i Innlandet er det trøbbel på morgenkvisten.

«Det er meldt om flere glatte veier i innlandet på morgenkvisten. Vi oppfordrer bilister om å ta det rolig og ta hensyn til kjøreforholdene,» skriver operasjonsleder i Innlandet politidistrikt på Twitter.

På Ring 3 ved Smestad i Oslo har det vært en trafikulykke, og politiet melder om store problemer med trafikkavviklingen.

Sjekk været der du bor

Mor og barn kjørte av veien

En mor og et barn ble tatt hånd om av ambulanse da bilen deres kjørte av veien ved Hjelmeland i Rogaland.

I Sandnes kjørte en bil opp på et skilt og ned i en grøft på glatt føre. Føreren er sendt til legevakta. Store materielle skader.

I Gaular kommune i Sogn og Fjordane skled en traktor av veien og ned i en grøft. Føreren, en mann i 30-årene, ble noe forslått, men er ikke alvorlig skadd.

Les også: Ladesjokk: Seks ganger dyrere å kjøre elbil – enn dieselbil

– Meget utfordrende veisituasjon

Ifølge trafikkoperatør Hilde Bjørnstad i Vegtrafikksentralen Øst-Norge er kjøreforholdene svært krevende på store deler av veinettet.

Det er bare å forberede seg på kaos i morgenrushet. Illustrasjonsfoto: Paul Kleiven / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Det er bare å forberede seg på kaos i morgenrushet. Illustrasjonsfoto: Paul Kleiven / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

– Trafikkoperatørene har jobbet på spreng for å bedre kjøreforholdene. Likevel må de som skal ut og kjøre være forberedt på at det stedvis er glatt. Regn som fryser på bakken er en meget utfordrende veisituasjon, sier Bjørnstad til Dagbladet.

– Lange køer

På E6 ved Tangen i Stange kommune i Hedmark står et vogntog på tvers.

– Det er redusert fart på E6. Fartsgrensen er ikke den samme som den var i går. Det er glatt og det står lange køer. Folk må ta det rolig, selv om det er to felt. Plutselig stopper det opp rundt en sving, sier operasjonsleder ved Innlandet politidistrikt Arne Norevik til VG.

Les også: Skulle få 150 kroner – må ut med 56 ganger så mye

– Her er det verst

Ifølge veitrafikkoperatør ved Vegtrafikksentralen i vest, Tom Hansen, er situasjonen vanskelig.

– Vi har fått noen meldinger fra Rogaland, men i Sogn og Fjordane er det verst akkurat nå , sier Hansen til NRK.

«Det blir meldt om svært glatte veier flere steder i distriktet. Vi oppfordrer alle til å ta det rolig,» skriver politiet i Sør-Vest.

Personvernpolicy