Busselskap legger seg flat

Bussjåføren skulle be, nektet 13-åring å gå av bussen

<p>Nordlandbuss er et selskap i SB konsernet som har rutedrift og driver spesialtransport og turbilkjøring i hele Nordland fylke.</p>
Nordlandbuss er et selskap i SB konsernet som har rutedrift og driver spesialtransport og turbilkjøring i hele Nordland fylke. Foto: tnessy, Creative Commons CC BY-NC-SA 2.0

Bønnen skulle gjennomføres før den 13 år gamle passasjeren fikk gå gråtende av bussen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Like før helgen ble en 13 år gammel jente stengt inne i en rutebuss på endestasjonen i Bodø, skriver Avisa Nordland. Jenta slapp ikke ut av bussen før sjåføren hadde gjort seg ferdig med bønnen i midtgangen.

Jenta skulle ta bussen for å gå på kino i Bodø sentrum, hun hadde på veien dit spurt sjåføren om han kunne stanse ved Glasshuset i sentrum, noe hun fikk ja til svar på, men han stanset ikke. Bussen fortsatte i stedet til endestasjonen hvor det bare var jenta igjen.

Sjåføren sa, ifølge jentas far, at hun kunne få sitte på tilbake når mannen var ferdig å be, og ba henne samtidig med å være stille mens han ba. Men jenta ville ikke bli og fikk først komme av bussen etter bønnen. Da begynte hun gåturen mot sentrum. En tur som tar nesten halvannen time.

– Hun var gråtkvalt da jeg plukket henne opp og hun rakk kinoen, forteller faren til Avisa Nordland som også har vært i kontakt med busselskapet.

– Jeg er forbauset over at noen kan finne på noe slikt. Dette skal ikke skje i vår arbeidstid, sier driftsdirektør Roger Stensen i Nordlandsbuss.

Stensen opplyser også til Avisa Nordland at busselskapet har tatt kontakt med faren, og at de legger seg flat og beklager hendelsen.

Han vil ikke si noe om konsekvensene siden det er snakk om en personalsak.

Personvernpolicy