Knausgård stopper egen Hollywood-film

Karl Ove Knausgård satte foten ned for filmatisering. Hvorfor er fortsatt ukjent.
Karl Ove Knausgård satte foten ned for filmatisering. Hvorfor er fortsatt ukjent. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Alt lå til rette for en filmatisering av Karl Ove Knausgård «The Saga» helt til forfatteren fikk kalde føtter og satte foten ned.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I 2016 kom nyheten om at det var planlagt en filmatisering av forfatter Karl Ove Knausgårds (50) reiseessay «My Saga» som stod stod på trykk i New York Times for fire år siden.

I essayet reiser Karl Ove Knausgård fra Newfoundland i Canada til Minnesota for å utforske reisen de første norske bosetterne tok.

Filmen skulle produseres for Netflix og regisseres av den Oscar-vinnede regissøren Alexander Payne (58). Han er kjent for filmene «Sideways» og «The Descendants». Sistnevnte vant han Oscar med som beste regissør i 2012. Med seg på laget hadde Payne norske Erlend Loe (50) som manusforfatter.

Den danske stjerneskuespilleren Mads Mikkelsen var klar for å spille Karl Ove Knausgård. Foto: Loic Venance / AFP
Den danske stjerneskuespilleren Mads Mikkelsen var klar for å spille Karl Ove Knausgård. Foto: Loic Venance / AFP

Hovedrollen som Knausgård skulle spilles av den danske superstjernen Mads Mikkelsen (53), som blant annet har hatt rollen som Hannibal Lecter og vært James Bond-skurk i «Casino Royale».

Nå må både stjerneregissøren og Mads Mikkelsen endre planene sine. Knausgård selv har satt foten ned for filmen som delvis skulle spilles inn i Norge, melder bransjenettstedet Deadline.

Det er fortsatt ukjent om hvorfor Knausgård setter en stopper for filmen så langt ut i prosjektet, skriver bransjenettstedet.