Anne-Elisabeth Hagen savnet i ett år: Politiet innkaller vitner til DNA-prøver

Video: Dette er saken.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nye DNA-spor kan bidra til å avsløre mulige kidnappere og mordere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge VG skal politiet over lenger tid ha systematisert resultater fra analyser av spor og gjenstander i den savnedes bolig på Lørenskog.

De siste månedene skal flere personer ha blitt bedt om å avgi DNA-prøver som ledd i den krevende etterforskningen.

Spyttprøver og fingeravtrykk

Tidligere denne uken skal politiet ha innhentet spyttprøver og fingeravtrykk fra en person som var på åstedet rett før Anne-Elisabeth Hagen forsvant 31. oktober 2018.

– Politiet sa ikke så mye, men jeg fikk inntrykk av at de skulle utkvittere DNA fra boligen. Jeg har jo vært der, og sikkert avlagt DNA flere steder, forteller en kilde til VG.

Hovedhypotesen er drap

26. juni opplyste politiet at de hadde endret hovedteori i saken. Politiet anser det som mindre sannsynlig at det dreier seg om en bortføring med økonomisk motiv. Hovedhypotesen er at Anne-Elisabeth Hagen ble drept.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

6. august opplyste bistandsadvokat Svein Holden at Hagen-familien har kontakt med kidnapperne, men at det fortsett ikke er gitt bevis på at hun lever. Holden formulerer det slik at det «sies klart» at hun er i live.

28. august gikk politiet ut med opplysninger om skosåleavtrykk de mener kan være avsatt av en gjerningsperson.

– Vi har kontaktet personer for å avgi DNA

Etterforskningsleder Tommy Brøske bekrefter VGs opplysninger.

– Jeg kan bekrefte at vi har kontaktet personer for å avgi DNA-prøve. Vi jobber med å finne ut hvilken betydning de har for vår etterforskning, sier Brøske til avisen.

Det har blitt fremmet krav om ni millioner euro i løsepenger betalt i kryptovalutaen monero og fremsatt grove trusler i et brev etterlatt på stedet.

Politiet har snevret inn tidsrommet for når de mener Anne-Elisabeth Hagen ble fraktet vekk fra hjemmet sitt på Lørenskog.

Ifølge politiet er det mye som tyder på at Anne-Elisabeth Hagen ble utsatt for noe kriminelt innenfor et kortere tidsrom enn tidligere opplyst.

VIDEO: Dette er saken: Anne-Elisabeth Hagen-bortføringen