Kjendislege ut mot «sjaman» Durek: – Et middelaldersk kvinnesyn

Sjaman Durek får kritikk av en av Norges mest kjente sexologer, Esben Esther Pirelli Benestad, nå også fra Wasim Zahid.
Sjaman Durek får kritikk av en av Norges mest kjente sexologer, Esben Esther Pirelli Benestad, nå også fra Wasim Zahid. Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Reaksjonene står i kø etter Märtha Louises kjæreste gikk ut og påsto at kvinner med mange sexpartnere var «merket». «Twitterlegen» Wasim Zahid kaller uttalelsene uetiske.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den selvutnevnte sjamanen Durek Verrett (44) har blitt et omstridt navn i norsk offentlighet de siste månedene etter at det ble kjent at han hadde blitt kjæreste og forretningspartner med prinsesse Märtha Louise.

Ikke minst for uttalelser som dette;

– Det er visse avtrykk som kvinner får innsiden av vagina når de har for mange sexpartnere. Det trenger de å rense ut. Det tilbyr jeg øvelser for, sa han til den irske TV-kanalen Virgin, som intervjuet ham nylig.

Svarer på YouTube

Til Startsiden Nettliv sa da sexolog og professor Espen Esther Pirelli Benestad; – Det er feil. Hva får et menneske til å si noe sånt? Nå er vi langt inne i fantasiland. Dette er fremmed fra en vitenskapelig forståelse av kroppsfunksjoner, anatomi og vitenskap.

Les også: Sjaman Durek: – Folk forteller meg at de vil henge meg fra et tre

Nå har også kardiologen Wasim Zahid (44), kjent fra NRK-serien «Hva feiler det deg?» og som «Twitterlegen ». På sin egen YouTube-kanal går han til angrep på «sjamanens» uttalelser.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Kardiolog Wasim Zahid har kastet seg inn i debatten rundt "sjamanen" Durek.
Kardiolog Wasim Zahid har kastet seg inn i debatten rundt "sjamanen" Durek.

– Det verste er jo kvinnesynet som fremmes. Hvorfor skal det være så farlig for akkurat kvinner å ha mye sex? Hva med menn? Og hvem skal avgjøre hva som er et passende antall sexpartnere for en kvinne?, sier han i videoen.

Les også: Nettavisen og Dagbladet gjenga Dureks intime sex-detaljer: – Han bør beskyttes mot seg selv

– Middelaldersk kvinnesyn

Til Dagbladet utdyper han;

Det er ikke greit å si at kvinner med «for mange» sexpartnere blir merket og trenger rensing. Da sier man indirekte også at disse kvinnene er urene. Det er et middelaldersk kvinnesyn, sier legen til Dagbladet.

Han har også laget en engelsk versjon av videoen i et håp om å nå frem til Verrett.

Dette er ikke de første uttalelsene fra Verrett som får folk til å reagere. Tidligere har han hevdet at han kan snu atomer og «bokstavelig talt» reduseres alder.

Se video: Durek fyrer løs mot pressen på Instagram

Les også: Blodkreftforeningen ber Kongehuset rydde opp etter sjaman Durek