Rotte satte stopper for Østfoldbanen

MÅTTE BØTE MED LIVET: Etter å ha skapt forsinkelser på Østfoldbnen, endte rotta til slutt livet da den ble klemt i en sporveksling.
MÅTTE BØTE MED LIVET: Etter å ha skapt forsinkelser på Østfoldbnen, endte rotta til slutt livet da den ble klemt i en sporveksling. Foto: BANE NOR

Forsinkelser på Østfoldbanen er dessverre ingen nyhet. Men at det skyldes en rotte på sporet, hører med til sjeldenhetene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg har jobbet i jernbanen i 25 år, og har aldri hørt om akkurat denne feilen, sier pressekontakt i Bane Nor, Olav Nordli, ifølge NRK.

Han opplyser at det rett og slett var en rotte som hadde tatt seg en spaserturpå skinnegangen som stanset toget. Men da sporvekselen ble lagt over, ble den firbente krabaten klemt i hjel, ifølge Moss Avis, som først omtalte årsaken til den ti minutters forsinkelsen i morgenrushet mandag.

Forskere lærte rotter å leke gjemsel

Siste reis for rotta

Rotta ble relativt raskt fjernet da årsaken ble oppdaget.

SISTE REIS: Torgturen fikk en brå og brutal slutt for rotta. Foto: BANE NOR
SISTE REIS: Torgturen fikk en brå og brutal slutt for rotta. Foto: BANE NOR

– Denne forsinkelsen skyldes det vi må kunne kalle en uheldig tredjepart, sier Nordli.

Bane NOR har flere ganger opplevd at dyr har skapt problemer for togene. Men aldri har en så liten tass på skinnegangen stanset toget. Vanligvis er det påkjørsler av elg, eller for eksempel fugler som har kortsluttet kontaktledningen.

Rottekongene: Så du en slik var døden på vei

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy