Reality-kjendis pågrepet - siktet for grovt bedrageri

<p>En mann i 20-årene er siktet for grovt bedrageri. Torsdag ble han fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett.</p>
En mann i 20-årene er siktet for grovt bedrageri. Torsdag ble han fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett. Foto: NTB scanpix

En tidligere reality-deltager ble torsdag varetektsfengslet i fire uker i Oslo tingrett. Mannen er siktet for å ha svindlet flere personer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann i 20-årene er pågrepet og siktet for grovt bedrageri av flere personer. Torsdag ble mannen i Oslo tingrett varetektsfengslet i fire uker, to av dem med brev og besøksforbud.

Mannen, som er kjent fra en realityserie på norsk TV, er siktet for en lang rekke forhold begått i perioden fra 29. august i fjor til 24. september i år. Ifølge TV 2, som først omtalte saken, mener politiet at siktede skal ha brukt sin kjendisstatus til å skaffe seg betalingsopplysninger fra kvinner.

Opplysningene skal han ha brukt til å ta opp lån i kvinnenes navn.

Politiet: Svindlet for millioner

Politiet mener de fornærmede i saken skal har blitt svindlet for millioner, skriver TV 2.

I rettskjennelsen fremgår det at retten mener siktede kan komme til å begå nye lovbrudd om han ikke fengsles.

«Etter rettens syn er sannsynlighetsovervekt for at siktede vil varsle og søke å påvirke medskyldige i saken», står det i kjennelsen.

Mannen ble pågrepet for to uker siden, men ble løslatt etter kort tid. I kjennelsen kommer det frem at siktedes straffbare handlinger synes å ha eskalert den siste tiden.

Politiet mener mannen i 20-årene er en del av et nettverk av personer som begår bedragerier og at det de kommende dagene vil bli gjennomført flere pågripelser i saken.

Ikke avhørt

Advokat Petter Bonde, som forsvarer mannen i 20-årene, sier at hans klient ikke har tatt stilling til skyldspørsmålet for punktene hans klient er siktet for.

– Min klient har tatt betenkningstid for å vurdere en anke av fengslingen, sier Bonde til ABC Nyheter.

Siktede er fortsatt ikke avhørt av politiet.

– Av praktiske årsaker har det ikke vært mulig, men han vil bli avhørt en av de nærmeste dagene, sier han.

Mannen, som er dømt to ganger tidligere, ble pågrepet i en koordinert politiaksjon.

Personvernpolicy