Johaug om bord da fly på vei til Barcelona måtte snu

<p>Reisefølget på 24 personer fra Norges Skiforbund skulle egentlig ha landet i Barcelona klokka 11.15, men tekniske problemer like etter avgang gjorde at 08.30-flyet fra Norwegian måtte snu.</p>
Reisefølget på 24 personer fra Norges Skiforbund skulle egentlig ha landet i Barcelona klokka 11.15, men tekniske problemer like etter avgang gjorde at 08.30-flyet fra Norwegian måtte snu. Foto: Skjermdump fra flightradar

Om lag halvparten av det norske langrennslandslaget var om bord da et Norwegian-fly ble tvunget til å returnere til Gardermoen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det var opp og ned igjen. Det skjedde ikke noe. Det var ikke noe røyk eller piping, forteller langrennssjef Espen Bjervig til VG.

Reisefølget på 24 personer fra Norges Skiforbund skulle egentlig ha landet i Barcelona klokka 11.15, men tekniske problemer like etter avgang gjorde at 08.30-flyet fra Norwegian måtte snu.

Les også: – Han behøver ikke å være bekymret for meg

Røthe, Flugstad Østberg, Weng

I reisefølget er Therese Johaug, Sjur Røthe, Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng.

Utøverne ble boardet på et nytt fly noen timer senere, men heller ikke da stemte alt med flyet.

Tekniske problemer like etter avgang gjorde at 08.30-flyet fra Norwegian måtte snu onsdag morgen. Illustrasjonsfoto. Foto: Heikki Saukkomaa / AFP
Tekniske problemer like etter avgang gjorde at 08.30-flyet fra Norwegian måtte snu onsdag morgen. Illustrasjonsfoto. Foto: Heikki Saukkomaa / AFP

– Vi har reist så mye at vi vet sånne ting skjer. Men så er det utrolig irriterende når det først skjer. Ingen ønsker det. Vi får prøve å ikke irritere oss og prøve å være så opplagt som mulig slik at vi er klare til å dra på samling, sier landslagssjef Espen Bjervig til NRK.

– Indikasjon på at noe er feil

Problemene resulterte i at reisefølget først får dratt av gårde fra Gardermoen klokka 22.00. Da har de norske utøverne og støtteapparatet vært på flyplassen i omtrent 15 timer, ifølge NTB.

Therese Johaug var om bord i flyet på vei til Barcelona. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Therese Johaug var om bord i flyet på vei til Barcelona. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

– Vi har hatt noen tekniske utfordringer på den maskinen. Det betyr ikke nødvendigvis at det er noe alvorlig, men en indikasjon på at noe er feil og må sjekkes, sier senior kommunikasjonsrådgiver i Norwegian Astrid Mannion-Gibson til VG.

Forventet landing i Barcelona er klokka 01.50 natt til torsdag. Deretter går turen videre til Pyreneene.

Saken oppdateres

Personvernpolicy