Meny

Blindeforbundet: – Vi må ikke vente på den første dødsulykken før vi gjør noe

<p>Sverige har opplevd sin første dødsulykke ved bruk av elsparkesykkel. Hva kan vi gjøre i Norge for å unngå at det samme skjer her? </p>
Sverige har opplevd sin første dødsulykke ved bruk av elsparkesykkel. Hva kan vi gjøre i Norge for å unngå at det samme skjer her? Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix / NTB scanpix

Trygg Trafikk og Blindeforbundet ber politikerne møte utfordringer med ulykker på elsparkesykler med kraftigere lut, men får ikke gehør for drastiske forslag til regelendringer.

ARENDAL (ABC Nyheter): – Det ser ut som om elsparkesyklene har kommet for å bli. Vi skulle nok helst ønske de ikke var her, konstaterte administrerende direktør i Trygg Trafikk Jan Johansen, under et arrangement på Arendalsuka mandag.

Elsparkesyklene har inntatt Oslo med full kraft. 337 personer har blitt skadd i ulykker på slike fra april til juli, ifølge tall fra Skadelegevakten og akuttmottaket ved Ullevål sykehus.

21 av dem alvorlig skadd.

I Frankrike, Sverige og USA har det vært dødsulykker ved bruk av elsparkesykler. Foreløpig har det ikke skjedd noen dødsulykker i Norge.

Blindeforbundet har krevd at myndighetene tar grep rundt regelverket for elsparkesykler etter at flere blinde har blitt påkjørt av de stillegående kjøretøyene, eller snublet i elsparkesykler som ligger slengt på fortauene.

Les også: De unge vil ha det, de eldre kan ikke fordra det

(Artikkelen fortsetter under)

Følgende personer deltok i debatt om elsparkesykler under Arendalsuka mandag: Sverre Fuglerud fra Blindeforbundet, politikerne Jon Gunnes (V), Bård Hoksrud (Frp), Andreas Halse (Ap) og Brite Simonsen (MDG), Morgan Andersen i Syklistenes Landsforening, Jan Johansen i Trygg Trafikk og Eric André fra VOI. Foto: Elisabeth Bergskaug/ABC Nyheter
Følgende personer deltok i debatt om elsparkesykler under Arendalsuka mandag: Sverre Fuglerud fra Blindeforbundet, politikerne Jon Gunnes (V), Bård Hoksrud (Frp), Andreas Halse (Ap) og Brite Simonsen (MDG), Morgan Andersen i Syklistenes Landsforening, Jan Johansen i Trygg Trafikk og Eric André fra VOI. Foto: Elisabeth Bergskaug/ABC Nyheter

Aldersgrense, promillegrense og hjelmpåbud?

Fakta om regler for elsparkesykler:

* Elektriske sparkesykler må ha en sperre som gjør at det ikke kan oppnås høyere hastighet enn 20 km/t med motorkraft.

* Kjøretøyet kan maksimalt veie 70 kg, ikke være bredere enn 85 cm og ikke lenger enn 120 cm.

* Elektriske sparkesykler er klassifisert som sykler, dermed gjelder de samme reglene for ferdsel.

* Kjørende som krysser gangvei eller fortau, har vikeplikt for gående. Det samme gjelder kjøring på gågate eller gatetun.

* Sykling på gangvei, fortau eller i gangfelt er tillatt når gangtrafikken er liten og syklingen ikke medfører fare eller er til hinder for gående.

* I gågate eller på gatetun må det ikke kjøres fortere enn i gangfart.

* Sykkelen kan stanses eller parkeres på sykkelvei, gangvei, fortau, gågate eller gatetun dersom den ikke er til unødig hinder eller ulempe.

* Det er ikke lov å bruke elektriske sparkesykler i utmark. Der regnes den nemlig som motorvogn.

* Det er ingen aldersgrense på de elektriske sparkesyklene, og det er ikke påbud om hjelm, på lik linje med sykkel.

Kilder: NTB, regjeringen.no, Dinside.no og Statens vegvesen.

Ulykkesrisiko knyttet til nye småelektriske kjøretøy i storbyene, og hva politikerne og utleie-selskapene kan gjøre for å minimere den var tema for debatt under arrangementet «Mobilitet i endring - veien til en bedre trafikkultur?»

Trygg trafikk og Blindeforbundet var de som gikk lengst i sine krav og forslag.

Det må komme fartsbegrensninger, promillegrense og helst en aldersgrense, mener Blindeforbundet.

De mener også at det ikke skal være mulig å kjøre elsparkesykler i gågater og på fortau.

– Blindeforbudet er ikke imot elsparkesykler, bare så det er sagt. Men de må gjerne få egne parkeringsområder. Alternativt må man sende bøter for feilparkeringer til selskapene som leier ut. I dag slipper alle unna. Vi må ikke vente til første dødsulykke før vi gjør noe, sa Sverre Fuglerud, seksjonsleder informasjon og samfunnskontakt, Blindeforbundet under debatten.

Trygg trafikk tar til orde for en aldersgrense på 12 år og hjelmpåbud for barn, i tillegg til en fastsatt promillegrense.

– Vi ser at det blir en konflikt mellom nullvisjonen (om null døde i trafikken) og nullvekstmålet (om nullvekst i personbiltransporten). Den konflikten må vi ikke ha. Derfor stusser vi på at vi ikke ser signaler på at konkrete mål og rammer for trafikksikkerhet blir prioritert i byvekstavtaler. Veksten som skal skje blant gående, syklende og elsparkesyklende må skje på en måte som gjør at ikke flere blir skadd eller omkommer i trafikken, mener Jan Johansen i Trygg Trafikk.

Les også: Berusede får de alvorligste skadene på elsparkesykkel

Klassifisert som sykler

Ifølge Skadelegevakten skjer én av fem ulykker på elsparkesykler i forbindelse med rus. Politikerne som deltok i debatten mandag mener likevel ikke det er nødvendig med en promillegrense. De stiller seg også skeptiske til en aldersgrense.

Elsparkesykler er klassifisert som sykler, og følger det samme regelverket. I det regelverket finnes det ikke en satt promillegrense, men det er en paragraf som sier at du skal være skikket til å sykle. Politiet har dermed hjemmel i loven til å hindre overstadig berusede i å bruke elsparkesykler.

Politikerne Jon Gunnes (V), Bård Hoksrud (Frp), Andreas Halse (Ap) og Brite Simonsen (MDG) deltok i debatten om trafikksikkerhet og elsparkesykler på Arendalsuka mandag. Alle er enige om at separat infrastruktur for gående, syklende og kjørende er det beste tiltaket for å få ned skadde og drepte i trafikken i byene. Det koster penger og tar tid, og Trygg Trafikk etterlyser andre tiltak i mellomtiden. Foto: Elisabeth Bergskaug/ABC Nyheter
Politikerne Jon Gunnes (V), Bård Hoksrud (Frp), Andreas Halse (Ap) og Brite Simonsen (MDG) deltok i debatten om trafikksikkerhet og elsparkesykler på Arendalsuka mandag. Alle er enige om at separat infrastruktur for gående, syklende og kjørende er det beste tiltaket for å få ned skadde og drepte i trafikken i byene. Det koster penger og tar tid, og Trygg Trafikk etterlyser andre tiltak i mellomtiden. Foto: Elisabeth Bergskaug/ABC Nyheter

– Jeg blir oppgitt. Mange vil ha påbud, forbud og reguleringer for dette og sier det fikke finnes reguleringer fra før, men det gjør det, argumenterte Frps Bård Hoksrud.

– Man har ikke lov til å kjøre overstadig beruset. Hvis politiet tar grep og slår ned på dette litt kjapt nå i starten, så sprer det seg, folk skjønner at man kan bli tatt og at det kan få konsekvenser. Det er mitt utgangspunkt. Frp roper ikke på påbud, forbud og regulering. Vi ønsker å se om det går an å få til dette på en god måte innenfor det rammeverket vi har i dag.

Miljø- og samferdselspolitisk talsmann for Arbeiderpartiet i Oslo, Andreas Halse, tror heller ikke en promillegrense er nødvendig, men ønsker endringer som gir de enkelte kommunene større spillerom til å regulere bruken av elsparkesykler.

– Dette er noe som egner seg godt for kommunalt selvstyre. Oslo ønsker å regulere elsparkesykler annerledes innenfor Ring 1 enn innenfor Ring 2 og 3. Problemet er at lovverket ikke gir oss mulighet til å regulere dette. I februar lagde vi retningslinjer om hvordan vi vil ha det, som vi ga til alle selskapene som leier ut elsparkesykler. Siden vi ikke har reguleringsmulighet, kan det være en konkurransefordel for de som velger å la være å følge retningslinjene, påpekte Halse.

Aktuelt: 337 personer skadd på elsparkesykkel siden april

Innfører sakte-soner, men ikke parkeringsplasser

VOI er et av elleve selskap som leier ut elsparkesykler i Oslo. De ønsker å bidra til å løse trafikksikkerhetsproblemer knyttet til elsparkesykler, blant annet med å innføre såkalte «slow sones», eller sakte-soner..

– I Oslo tester vi digitale soner som vi setter opp i appen vår. Når du kjører inn i sonen senkes makshastigheten til seks kilometer i timen, som er gåhastighet. Målet er å begrense raske reisende i for eksempel gågater, sier Eric André, nordisk sjef i VOI, til ABC Nyheter.

Selskapet vurderer å innføre ordningen permanent.

Eric André er nordisk sjef i VOI, en av elleve aktører som leier ut elsparkesykler i Oslo. Foto: Elisabeth Bergskaug/ABC Nyheter
Eric André er nordisk sjef i VOI, en av elleve aktører som leier ut elsparkesykler i Oslo. Foto: Elisabeth Bergskaug/ABC Nyheter

– Av sikkerhetshensyn, ja. Men det finnes steder i en by hvor man ikke skal kjøre raskere enn 20 kilometer i timen. Vi er veldig glade for at vi kan gjøre det med vårt produkt. Det som blir spennende å se på sikt er hva som skjer når man kan gjøre noe lignende med en bil. Tenk om det blir fysisk umulig å kjøre i bil i 70 kilometer i timen. Hvorfor ikke?

Mens sakte-soner allerede er i testfasen, er selskapet svært skeptisk til å innføre faste parkeringsplasser til elsparkesyklene, slik blant annet Blindeforbundet og enkelte politikere tar til orde for.

– Jeg tror det er viktig å erkjenne at grunnen til at produktet er så populært, er fordi det tar mennesker fra der de er til der de skal. Det krever en viss fleksibilitet, sier André.

Aktuelt: Oslopolitiet frykter dødsulykke med elsparkesykkel

Jobber med felles standard for selskapene

Selskapet forsøker å oppmuntre til god forbrukeroppførsel med andre midler.

– Du får en lavere pris hvis du parkerer innen gitte soner. I tillegg har vi soner det ikke er lov å parkere, som i parker og nær vannet. Det finnes løsninger vi kan finne uten å gjøre produktet stasjonært.

VOI planlegger også å arrangere trafikkurs for sine brukere. De tror aktørene som er seriøse er opptatt av å tilrettelegge for trygg og god bruk av elsparkesykler.

Flere utleie-aktører og politikere samlet seg tidligere mandag for å diskutere muligheten for en felles «code of conduct» for bruk av elsparkesykler, samt å utvikle en felles standard for hvordan elsparkesykler kan opereres.

– Alle seriøse aktører i Oslo er klar over at vi kan gjøre forbedringer, og vil finne løsninger sammen med politikerne og ha en åpen dialog. Vi hadde en åpen samtale om muligheter. Det finnes vilje fra selskapene om å finne en felles grunn å stå på.

Les også: Oslo kommune kan gjøre lite med elsparkesyklene

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
12:00 Godt billettsalg for kvinnenes kamp mot England11:45 Ber leasingselskaper sjekke om kunder har betalt for mye11:37 Solskjær etter rasismehendelsen: – Kan ikke tro at vi sitter i 2019 og snakker om dette11:35 Hareide må ta pause på grunn av infeksjon11:32 Politiet: Savnet nederlender omkom i padleulykke11:12 WHO: Kampen mot malaria har stagnert11:11 Ødegaard får spille kampene mot Real Madrid10:47 Vil fjerne begrensning for apotek10:46 Salpetersyre lekket ut på E6 i Østfold10:33 Jordens lunger brenner: – Meningsløst å se på at planeten vår forsvinner10:32 Forskning: Nattarbeid øker risikoen for kreft10:17 Aldri har andelen uføretrygdede kvinner vært større10:14 MDG mest fram på ny kommunemåling09:28 Abe anklager Sør-Korea for tillitsbrudd09:24 Nord-Koreas utenriksminister kaller Pompeo giftig09:21 Norsk kvinne funnet død i Stockholm – en person pågrepet09:12 Erna Solberg avlyser dagens programposter09:10 Russisk opposisjonsleder løslatt09:10 Færre europeere flytter til Storbritannia08:36 Strømprisen har gått ned08:26 Regjeringen etablerer eldreombud med kontor i Ålesund07:25 Viagra blir reseptfritt fra nyttår07:24 Sjanseløs mot sort hull: – Slukt og sluknet umiddelbart07:00 Vil i framtiden forby navn som Norec, Norad, Nkom og OsloMet06:56 Kjempehopp for Oslo Ap på meningsmåling siden juni06:56 Bil i full fyr på E18 ved Mysen06:30 Rapport: Teknologiselskaper setter verden i fare med drapsroboter06:29 Gunnarssons Palermo-mareritt: Fikk verken lønn eller spilletid06:11 Fem omkom under konsert i Algerie05:56 Dette skjedde i natt05:53 Frp-kilder mener Venstre posisjonerer seg for regjeringsexit05:51 UD advarer nordmenn om feriefavoritt05:50 Dette skjer i dag05:03 Indonesisk mann går baklengs for å stoppe avskoging04:56 Viktor Hovland med god åpningsrunde i Boise04:54 Gebyret for familiegjenforening er mer enn 17 ganger høyere enn i 200204:21 YouTube har stengt kontoer som forsøkte å påvirke situasjonen i Hongkong03:51 MDG suser fram på bergensmåling – kan sikre rødt byråd03:30 Bolsonaro mener Macron har mentalitet som en kolonialist03:08 Ikke egentlig så dyrt med tidenes høyeste boligpriser02:38 Boligbyggingen i Norge nesten halvert i år02:32 Interpol har utstedt arrestordre på tidligere geriljaleder fra Colombia01:51 Tutta åpnet ett slag under par i Canada01:47 Oslo-politiet vil ikke si om de fulgte ordre om å kontakte moskeer01:06 Svensk politi vil ikke gå med navn på tjenestekortet00:36 Småbarnsfar (27) i Bergen tar drapssiktelsen tungt00:28 Sjiraffen får status som beskyttet dyreart00:20 Frp-kilder: Venstre posisjonerer seg for å gå ut00:10 Sagøy til kvartfinale i parabadminton-VM23:41 Venstre hadde med seg tydelige krav til bompengemøte23:39 Senterpartiet puster Ap i nakken på ny måling23:31 Russisk robot bistår astronauter på ISS23:22 Spektakulært Bolly-mål gir Molde håp før returkampen23:12 Størseth på 5.-plass i EM paradressurridning23:07 Spektakulært Bolly-mål gir Molde-håp før returkampen, 1-2-tap i Beograd22:46 FCK slet, men tok langt steg mot europaligaen22:35 Brasiliansk påtalemyndighet gransker Amazonas-branner22:32 Fem døde i lynnedslag i Polen22:07 Hissig debatt: – Føler dette sterkt, jeg ble bestefar i dag21:56 FN-sjefen og Frankrikes president uroet over Amazonas-branner21:28 Kvinne fanget ørret med to munner: – Bisart vakker21:10 VG erkjenner brudd på fem punkter i Vær varsom-plakaten20:59 Sør-Korea bryter etterretningsavtale med Japan20:45 Hjemløse nordmenn utvandret: Fortsetter presset mot Jensen20:36 Italias president gir partiledere tid til å løse regjeringskrisen20:28 Rettssaken om Røkke-utpressing utsettes igjen20:24 Siv Jensen står på sitt – vil ikke forhandle mer om bompenger20:15 Ny måling: Velgerne flykter fra Ap og Høyre20:12 Orkla tilbakekaller kyllingrett20:08 Pentagon bekrefter at Hamza bin Laden er død20:07 Valg 2019: Jonas Gahr Støre og Trygve Slagsvold Vedum møtes til duell i Lofoten20:02 Verdens raskeste mann i dopingtrøbbel19:05 Fem personer døde etter lynnedslag i Polen18:33 Mann alvorlig skadd i traktorulykke på Helgeland18:27 Fire frifunnet i narkosak – undercoveragenter kan ha framprovosert handlingen18:23 Macron mener det er for sent for en ny brexitavtale17:36 Norges U16-jenter i basketball til EM-semifinale16:50 Utrolige bilder: Titanic i ferd med å bli spist opp16:46 – Tyrkias ambassade driver systematisk overvåkning16:02 Sjøgress trekkes tilbake etter mistanke om virus16:01 Innfører rabattkort for personreiser på ferger15:32 Død person funnet i bekk – stort område sperret av15:24 Nordmann i Thailand kvalte brite til døde15:08 Håper på snarlig bompengeløsning14:18 – Dette er en stor dag for klimaet, Norge og verden14:14 Trump fyrte løs mot Danmark - nå får han høre det: – Du er patetisk13:55 300 ansatte har opplevd seksuell trakassering på universiteter og høyskoler13:54 VIF-profil ute med brudd i armen13:46 Beskyldt for å bruke organer fra henrettede fanger til forskning13:44 Tyrkia arrangerer toppmøte om Syria13:15 Svenske Säpo advarer mot høyreekstrem vold13:15 Religiøs leder dømt for nedlasting av overgrepsmateriale13:10 Her får vi et unikt glimt av fremtiden til BMW12:42 Italiensk mafiatopp pågrepet12:22 72 millioner tonn krill i fangstområdet i Antarktis12:21 Brann på elvebåt i St. Petersburg12:17 Irans utenriksminister advarer Norge11:49 Kosovos nasjonalforsamling oppløst11:49 Indonesia stenger nettet for å stanse rykteflom11:29 Kallmyr presiserer: – Departementet og ikke Frp som gir UDI instruks
Siste nytt
12:00SportGodt billettsalg for kvinnenes kamp mot England11:45PengerBer leasingselskaper sjekke om kunder har betalt for mye11:37SportSolskjær etter rasismehendelsen: – Kan ikke tro at vi sitter i 2019 og snakker om dette11:35SportHareide må ta pause på grunn av infeksjon11:32NorgePolitiet: Savnet nederlender omkom i padleulykke11:12Helse og livsstilWHO: Kampen mot malaria har stagnert11:11SportØdegaard får spille kampene mot Real Madrid10:47PengerVil fjerne begrensning for apotek10:46NorgeSalpetersyre lekket ut på E6 i Østfold10:33VerdenJordens lunger brenner: – Meningsløst å se på at planeten vår forsvinner10:32Helse og livsstilForskning: Nattarbeid øker risikoen for kreft10:17PengerAldri har andelen uføretrygdede kvinner vært større10:14PolitikkMDG mest fram på ny kommunemåling09:28VerdenAbe anklager Sør-Korea for tillitsbrudd09:24VerdenNord-Koreas utenriksminister kaller Pompeo giftig09:21VerdenNorsk kvinne funnet død i Stockholm – en person pågrepet09:12PolitikkErna Solberg avlyser dagens programposter09:10PolitikkRussisk opposisjonsleder løslatt09:10VerdenFærre europeere flytter til Storbritannia08:36PengerStrømprisen har gått ned08:26PolitikkRegjeringen etablerer eldreombud med kontor i Ålesund07:25Helse og livsstilViagra blir reseptfritt fra nyttår07:24VerdenSjanseløs mot sort hull: – Slukt og sluknet umiddelbart07:00KulturVil i framtiden forby navn som Norec, Norad, Nkom og OsloMet06:56PolitikkKjempehopp for Oslo Ap på meningsmåling siden juni06:56NorgeBil i full fyr på E18 ved Mysen06:30VerdenRapport: Teknologiselskaper setter verden i fare med drapsroboter06:29SportGunnarssons Palermo-mareritt: Fikk verken lønn eller spilletid06:11VerdenFem omkom under konsert i Algerie05:56NorgeDette skjedde i natt05:53PolitikkFrp-kilder mener Venstre posisjonerer seg for regjeringsexit05:51ReiseUD advarer nordmenn om feriefavoritt05:50NorgeDette skjer i dag05:03VerdenIndonesisk mann går baklengs for å stoppe avskoging04:56SportViktor Hovland med god åpningsrunde i Boise04:54NorgeGebyret for familiegjenforening er mer enn 17 ganger høyere enn i 200204:21VerdenYouTube har stengt kontoer som forsøkte å påvirke situasjonen i Hongkong03:51PolitikkMDG suser fram på bergensmåling – kan sikre rødt byråd03:30VerdenBolsonaro mener Macron har mentalitet som en kolonialist03:08PengerIkke egentlig så dyrt med tidenes høyeste boligpriser02:38PengerBoligbyggingen i Norge nesten halvert i år02:32VerdenInterpol har utstedt arrestordre på tidligere geriljaleder fra Colombia01:51SportTutta åpnet ett slag under par i Canada01:47NorgeOslo-politiet vil ikke si om de fulgte ordre om å kontakte moskeer01:06VerdenSvensk politi vil ikke gå med navn på tjenestekortet00:36NorgeSmåbarnsfar (27) i Bergen tar drapssiktelsen tungt00:28VerdenSjiraffen får status som beskyttet dyreart00:20NorgeFrp-kilder: Venstre posisjonerer seg for å gå ut00:10SportSagøy til kvartfinale i parabadminton-VM23:41PolitikkVenstre hadde med seg tydelige krav til bompengemøte23:39NorgeSenterpartiet puster Ap i nakken på ny måling23:31VerdenRussisk robot bistår astronauter på ISS23:22SportSpektakulært Bolly-mål gir Molde håp før returkampen23:12SportStørseth på 5.-plass i EM paradressurridning23:07SportSpektakulært Bolly-mål gir Molde-håp før returkampen, 1-2-tap i Beograd22:46SportFCK slet, men tok langt steg mot europaligaen22:35VerdenBrasiliansk påtalemyndighet gransker Amazonas-branner22:32VerdenFem døde i lynnedslag i Polen22:07Helse og livsstilHissig debatt: – Føler dette sterkt, jeg ble bestefar i dag21:56VerdenFN-sjefen og Frankrikes president uroet over Amazonas-branner21:28VerdenKvinne fanget ørret med to munner: – Bisart vakker21:10KulturVG erkjenner brudd på fem punkter i Vær varsom-plakaten20:59VerdenSør-Korea bryter etterretningsavtale med Japan20:45NorgeHjemløse nordmenn utvandret: Fortsetter presset mot Jensen20:36VerdenItalias president gir partiledere tid til å løse regjeringskrisen20:28NorgeRettssaken om Røkke-utpressing utsettes igjen20:24PolitikkSiv Jensen står på sitt – vil ikke forhandle mer om bompenger20:15PolitikkNy måling: Velgerne flykter fra Ap og Høyre20:12Mat og drikkeOrkla tilbakekaller kyllingrett20:08VerdenPentagon bekrefter at Hamza bin Laden er død20:07PolitikkValg 2019: Jonas Gahr Støre og Trygve Slagsvold Vedum møtes til duell i Lofoten20:02SportVerdens raskeste mann i dopingtrøbbel19:05VerdenFem personer døde etter lynnedslag i Polen18:33NorgeMann alvorlig skadd i traktorulykke på Helgeland18:27NorgeFire frifunnet i narkosak – undercoveragenter kan ha framprovosert handlingen18:23PolitikkMacron mener det er for sent for en ny brexitavtale17:36SportNorges U16-jenter i basketball til EM-semifinale16:50VerdenUtrolige bilder: Titanic i ferd med å bli spist opp16:46Verden– Tyrkias ambassade driver systematisk overvåkning16:02Helse og livsstilSjøgress trekkes tilbake etter mistanke om virus16:01ReiseInnfører rabattkort for personreiser på ferger15:32NorgeDød person funnet i bekk – stort område sperret av15:24VerdenNordmann i Thailand kvalte brite til døde15:08PolitikkHåper på snarlig bompengeløsning14:18Næringsliv– Dette er en stor dag for klimaet, Norge og verden14:14VerdenTrump fyrte løs mot Danmark - nå får han høre det: – Du er patetisk13:55Helse og livsstil300 ansatte har opplevd seksuell trakassering på universiteter og høyskoler13:54SportVIF-profil ute med brudd i armen13:46VerdenBeskyldt for å bruke organer fra henrettede fanger til forskning13:44VerdenTyrkia arrangerer toppmøte om Syria13:15VerdenSvenske Säpo advarer mot høyreekstrem vold13:15NorgeReligiøs leder dømt for nedlasting av overgrepsmateriale13:10MotorHer får vi et unikt glimt av fremtiden til BMW12:42VerdenItaliensk mafiatopp pågrepet12:22Norge72 millioner tonn krill i fangstområdet i Antarktis12:21VerdenBrann på elvebåt i St. Petersburg12:17PolitikkIrans utenriksminister advarer Norge11:49PolitikkKosovos nasjonalforsamling oppløst11:49VerdenIndonesia stenger nettet for å stanse rykteflom11:29PolitikkKallmyr presiserer: – Departementet og ikke Frp som gir UDI instruks
Populært