Blindeforbundet: – Vi må ikke vente på den første dødsulykken før vi gjør noe

<p>Sverige har opplevd sin første dødsulykke ved bruk av elsparkesykkel. Hva kan vi gjøre i Norge for å unngå at det samme skjer her? </p>
Sverige har opplevd sin første dødsulykke ved bruk av elsparkesykkel. Hva kan vi gjøre i Norge for å unngå at det samme skjer her? Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix / NTB scanpix

Trygg Trafikk og Blindeforbundet ber politikerne møte utfordringer med ulykker på elsparkesykler med kraftigere lut, men får ikke gehør for drastiske forslag til regelendringer.

ARENDAL (ABC Nyheter): – Det ser ut som om elsparkesyklene har kommet for å bli. Vi skulle nok helst ønske de ikke var her, konstaterte administrerende direktør i Trygg Trafikk Jan Johansen, under et arrangement på Arendalsuka mandag.

Elsparkesyklene har inntatt Oslo med full kraft. 337 personer har blitt skadd i ulykker på slike fra april til juli, ifølge tall fra Skadelegevakten og akuttmottaket ved Ullevål sykehus.

21 av dem alvorlig skadd.

I Frankrike, Sverige og USA har det vært dødsulykker ved bruk av elsparkesykler. Foreløpig har det ikke skjedd noen dødsulykker i Norge.

Blindeforbundet har krevd at myndighetene tar grep rundt regelverket for elsparkesykler etter at flere blinde har blitt påkjørt av de stillegående kjøretøyene, eller snublet i elsparkesykler som ligger slengt på fortauene.

Les også: De unge vil ha det, de eldre kan ikke fordra det

(Artikkelen fortsetter under)

Følgende personer deltok i debatt om elsparkesykler under Arendalsuka mandag: Sverre Fuglerud fra Blindeforbundet, politikerne Jon Gunnes (V), Bård Hoksrud (Frp), Andreas Halse (Ap) og Brite Simonsen (MDG), Morgan Andersen i Syklistenes Landsforening, Jan Johansen i Trygg Trafikk og Eric André fra VOI. Foto: Elisabeth Bergskaug/ABC Nyheter
Følgende personer deltok i debatt om elsparkesykler under Arendalsuka mandag: Sverre Fuglerud fra Blindeforbundet, politikerne Jon Gunnes (V), Bård Hoksrud (Frp), Andreas Halse (Ap) og Brite Simonsen (MDG), Morgan Andersen i Syklistenes Landsforening, Jan Johansen i Trygg Trafikk og Eric André fra VOI. Foto: Elisabeth Bergskaug/ABC Nyheter

Aldersgrense, promillegrense og hjelmpåbud?

Fakta om regler for elsparkesykler:

* Elektriske sparkesykler må ha en sperre som gjør at det ikke kan oppnås høyere hastighet enn 20 km/t med motorkraft.

* Kjøretøyet kan maksimalt veie 70 kg, ikke være bredere enn 85 cm og ikke lenger enn 120 cm.

* Elektriske sparkesykler er klassifisert som sykler, dermed gjelder de samme reglene for ferdsel.

* Kjørende som krysser gangvei eller fortau, har vikeplikt for gående. Det samme gjelder kjøring på gågate eller gatetun.

* Sykling på gangvei, fortau eller i gangfelt er tillatt når gangtrafikken er liten og syklingen ikke medfører fare eller er til hinder for gående.

* I gågate eller på gatetun må det ikke kjøres fortere enn i gangfart.

* Sykkelen kan stanses eller parkeres på sykkelvei, gangvei, fortau, gågate eller gatetun dersom den ikke er til unødig hinder eller ulempe.

* Det er ikke lov å bruke elektriske sparkesykler i utmark. Der regnes den nemlig som motorvogn.

* Det er ingen aldersgrense på de elektriske sparkesyklene, og det er ikke påbud om hjelm, på lik linje med sykkel.

Kilder: NTB, regjeringen.no, Dinside.no og Statens vegvesen.

Ulykkesrisiko knyttet til nye småelektriske kjøretøy i storbyene, og hva politikerne og utleie-selskapene kan gjøre for å minimere den var tema for debatt under arrangementet «Mobilitet i endring - veien til en bedre trafikkultur?»

Trygg trafikk og Blindeforbundet var de som gikk lengst i sine krav og forslag.

Det må komme fartsbegrensninger, promillegrense og helst en aldersgrense, mener Blindeforbundet.

De mener også at det ikke skal være mulig å kjøre elsparkesykler i gågater og på fortau.

– Blindeforbudet er ikke imot elsparkesykler, bare så det er sagt. Men de må gjerne få egne parkeringsområder. Alternativt må man sende bøter for feilparkeringer til selskapene som leier ut. I dag slipper alle unna. Vi må ikke vente til første dødsulykke før vi gjør noe, sa Sverre Fuglerud, seksjonsleder informasjon og samfunnskontakt, Blindeforbundet under debatten.

Trygg trafikk tar til orde for en aldersgrense på 12 år og hjelmpåbud for barn, i tillegg til en fastsatt promillegrense.

– Vi ser at det blir en konflikt mellom nullvisjonen (om null døde i trafikken) og nullvekstmålet (om nullvekst i personbiltransporten). Den konflikten må vi ikke ha. Derfor stusser vi på at vi ikke ser signaler på at konkrete mål og rammer for trafikksikkerhet blir prioritert i byvekstavtaler. Veksten som skal skje blant gående, syklende og elsparkesyklende må skje på en måte som gjør at ikke flere blir skadd eller omkommer i trafikken, mener Jan Johansen i Trygg Trafikk.

Les også: Berusede får de alvorligste skadene på elsparkesykkel

Klassifisert som sykler

Ifølge Skadelegevakten skjer én av fem ulykker på elsparkesykler i forbindelse med rus. Politikerne som deltok i debatten mandag mener likevel ikke det er nødvendig med en promillegrense. De stiller seg også skeptiske til en aldersgrense.

Elsparkesykler er klassifisert som sykler, og følger det samme regelverket. I det regelverket finnes det ikke en satt promillegrense, men det er en paragraf som sier at du skal være skikket til å sykle. Politiet har dermed hjemmel i loven til å hindre overstadig berusede i å bruke elsparkesykler.

Politikerne Jon Gunnes (V), Bård Hoksrud (Frp), Andreas Halse (Ap) og Brite Simonsen (MDG) deltok i debatten om trafikksikkerhet og elsparkesykler på Arendalsuka mandag. Alle er enige om at separat infrastruktur for gående, syklende og kjørende er det beste tiltaket for å få ned skadde og drepte i trafikken i byene. Det koster penger og tar tid, og Trygg Trafikk etterlyser andre tiltak i mellomtiden. Foto: Elisabeth Bergskaug/ABC Nyheter
Politikerne Jon Gunnes (V), Bård Hoksrud (Frp), Andreas Halse (Ap) og Brite Simonsen (MDG) deltok i debatten om trafikksikkerhet og elsparkesykler på Arendalsuka mandag. Alle er enige om at separat infrastruktur for gående, syklende og kjørende er det beste tiltaket for å få ned skadde og drepte i trafikken i byene. Det koster penger og tar tid, og Trygg Trafikk etterlyser andre tiltak i mellomtiden. Foto: Elisabeth Bergskaug/ABC Nyheter

– Jeg blir oppgitt. Mange vil ha påbud, forbud og reguleringer for dette og sier det fikke finnes reguleringer fra før, men det gjør det, argumenterte Frps Bård Hoksrud.

– Man har ikke lov til å kjøre overstadig beruset. Hvis politiet tar grep og slår ned på dette litt kjapt nå i starten, så sprer det seg, folk skjønner at man kan bli tatt og at det kan få konsekvenser. Det er mitt utgangspunkt. Frp roper ikke på påbud, forbud og regulering. Vi ønsker å se om det går an å få til dette på en god måte innenfor det rammeverket vi har i dag.

Miljø- og samferdselspolitisk talsmann for Arbeiderpartiet i Oslo, Andreas Halse, tror heller ikke en promillegrense er nødvendig, men ønsker endringer som gir de enkelte kommunene større spillerom til å regulere bruken av elsparkesykler.

– Dette er noe som egner seg godt for kommunalt selvstyre. Oslo ønsker å regulere elsparkesykler annerledes innenfor Ring 1 enn innenfor Ring 2 og 3. Problemet er at lovverket ikke gir oss mulighet til å regulere dette. I februar lagde vi retningslinjer om hvordan vi vil ha det, som vi ga til alle selskapene som leier ut elsparkesykler. Siden vi ikke har reguleringsmulighet, kan det være en konkurransefordel for de som velger å la være å følge retningslinjene, påpekte Halse.

Aktuelt: 337 personer skadd på elsparkesykkel siden april

Innfører sakte-soner, men ikke parkeringsplasser

VOI er et av elleve selskap som leier ut elsparkesykler i Oslo. De ønsker å bidra til å løse trafikksikkerhetsproblemer knyttet til elsparkesykler, blant annet med å innføre såkalte «slow sones», eller sakte-soner..

– I Oslo tester vi digitale soner som vi setter opp i appen vår. Når du kjører inn i sonen senkes makshastigheten til seks kilometer i timen, som er gåhastighet. Målet er å begrense raske reisende i for eksempel gågater, sier Eric André, nordisk sjef i VOI, til ABC Nyheter.

Selskapet vurderer å innføre ordningen permanent.

Eric André er nordisk sjef i VOI, en av elleve aktører som leier ut elsparkesykler i Oslo. Foto: Elisabeth Bergskaug/ABC Nyheter
Eric André er nordisk sjef i VOI, en av elleve aktører som leier ut elsparkesykler i Oslo. Foto: Elisabeth Bergskaug/ABC Nyheter

– Av sikkerhetshensyn, ja. Men det finnes steder i en by hvor man ikke skal kjøre raskere enn 20 kilometer i timen. Vi er veldig glade for at vi kan gjøre det med vårt produkt. Det som blir spennende å se på sikt er hva som skjer når man kan gjøre noe lignende med en bil. Tenk om det blir fysisk umulig å kjøre i bil i 70 kilometer i timen. Hvorfor ikke?

Mens sakte-soner allerede er i testfasen, er selskapet svært skeptisk til å innføre faste parkeringsplasser til elsparkesyklene, slik blant annet Blindeforbundet og enkelte politikere tar til orde for.

– Jeg tror det er viktig å erkjenne at grunnen til at produktet er så populært, er fordi det tar mennesker fra der de er til der de skal. Det krever en viss fleksibilitet, sier André.

Aktuelt: Oslopolitiet frykter dødsulykke med elsparkesykkel

Jobber med felles standard for selskapene

Selskapet forsøker å oppmuntre til god forbrukeroppførsel med andre midler.

– Du får en lavere pris hvis du parkerer innen gitte soner. I tillegg har vi soner det ikke er lov å parkere, som i parker og nær vannet. Det finnes løsninger vi kan finne uten å gjøre produktet stasjonært.

VOI planlegger også å arrangere trafikkurs for sine brukere. De tror aktørene som er seriøse er opptatt av å tilrettelegge for trygg og god bruk av elsparkesykler.

Flere utleie-aktører og politikere samlet seg tidligere mandag for å diskutere muligheten for en felles «code of conduct» for bruk av elsparkesykler, samt å utvikle en felles standard for hvordan elsparkesykler kan opereres.

– Alle seriøse aktører i Oslo er klar over at vi kan gjøre forbedringer, og vil finne løsninger sammen med politikerne og ha en åpen dialog. Vi hadde en åpen samtale om muligheter. Det finnes vilje fra selskapene om å finne en felles grunn å stå på.

Les også: Oslo kommune kan gjøre lite med elsparkesyklene

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
21:45 Ansatte ved Brønnøysundregistrene snudde ryggen til næringsministeren21:01 Pelosi vil stanse amerikansk tilbaketog20:55 Syriske regjeringsstyrker rykker inn i Manbij20:24 Nordmann omkom i Tyrkia20:22 Politiet til aksjon mot demonstranter på flyplassen i Barcelona19:56 Politiet har målsetting om å løse Lørenskog-saken før årsskiftet19:17 Mann i Arendal fyllekjørte med gressklipper17:33 Kvinne siktet for drapsforsøk etter å ha stukket lege med kniv17:30 Dronning Elizabeth brøt tradisjonen og brukte lettere krone17:04 Kilde: USA trekker 1.000 soldater ut av Syria16:32 Tyrkiske og syriske styrker nærmer seg hverandre16:27 17-åring tiltalt for overfallsvoldtekt mot kvinne i 40-årene16:00 Halvert antall anker behandles av Høyesterett15:28 Hun forelsket seg i en narr, men fortjener hun å få sexlivet sitt brettet ut?14:45 Norwegian kutter ut alle flyginger fra Torp14:44 Lagerbäck om 30.000 rumenske tilskuere: – Vet ikke hva vi gjør om det kommer rasistiske rop14:38 Spania med ny arrestordre for Catalonias ekspresident14:36 Turist knivdrept i Tunisia14:26 Ryggpasient tvunget til å forlate sykehus – ble fraktet i jekketralle på ferje14:16 Enken: – Han beskyttet oss mot nordmannen14:07 Trump: Kurderne forsøker å trekke USA med i krigen13:56 Brexitbekreftelse var første punkt i trontalen i London13:44 Politikere i krisemøte om Østfoldbanen13:34 Sykkellegende ute av intensiven etter ulykke ID: 1675300813:15 Selskap forsøkte å smugle skip ut av Norge – fikk 7 millioner kroner i bot13:04 Tyrkia-ekspert: Russland har nøkkelen12:51 Rettssak for Gazza, togkyss kan ende med straff12:43 Norge er EUs tredje største handelsavtalepartner12:28 Zlatan-statue full av skrivefeil12:20 PFU-sekretariatet vil avvise klagen på Lindmo-intervjuet med Haddy Njie12:00 Espresso House: – Vi ber om unnskyldning for de feil vi har gjort12:00 Fortsatt uavklart tilstand for 15-åring etter voldshendelse på Toten11:55 Narkoaksjon blant tenåringer på Haugalandet11:50 Erdogan berømmer USA for tilbaketrekking i Syria11:39 Mette-Marits drøm oppfylt: Nå tar hun boktog i Tyskland11:22 Vy øker togkapasiteten på Østlandet11:12 Giggs forsvarer avgjørelsen om å la James spille videre11:05 Terrorsiktet tobarnsmor vil til Norge – tar utleveringskrav til lagmannsretten11:05 Fem pågrepet etter Paris-angrep10:23 Pizza med plast tilbakekalles09:59 Byggenæringen advarer mot høy risiko i Sotrasambandet09:53 Norge stadig mer populært blant utlendinger09:50 Katalanske politikere dømt til lange fengselsstraffer09:35 Syrias regjeringshær skal ha inntatt by nær Tyrkias grense09:35 29 dyreholdere anmeldt til politiet hittil i år09:34 Svennis fikk smake «Fergie-hårføner» etter VM-prat09:29 P4 går til rettssak mot lokalradio i Bergen09:26 Nå skal Slottsparken sikres mot biler08:54 2.500 barn rammet av utvisningssaker mot omsorgspersoner de siste fem årene08:38 – Norge kan ta ledelsen i globalt anti-korrupsjonsarbeid08:26 Ap fortsetter å lede Longyearbyen08:10 Foreldrepar i USA krever at Norge dekker 60 millioner kroner i pleieutgifter til datteren07:39 Kallmyr vil at fotballvold anmeldes07:31 Halve Kirkemøtet vil ikke stille krav om ansattes samlivsform07:30 Polens regjeringsparti mot brakseier06:43 Rumensk stopperkrise før kampen mot Norge06:25 Ecuador gjeninnfører drivstoffstøtte etter demonstrasjoner06:20 Sprukket damprør utløste brannalarm ved sagbruk i Hedmark06:09 Skotsk dommer for Norge i Romania06:06 Søk etter savnede i Japan fortsetter06:00 Storrøykere får hjelp til å stumpe røyken05:50 Dette skjer i dag05:40 Bilfører siktet for ruskjøring etter kollisjon med trailer05:30 Dette skjedde i natt05:17 Boligkjøper fikk erstatning for trang parkeringsplass05:00 Færre ansatte i departementer og direktorater04:11 Antall representanter med minoritetsbakgrunn i Oslo Ap over halvert på åtte år03:53 Politiet i København etterforsker mulig eksplosjon03:32 Økning i kjønnssykdommer knyttes til nettdating02:58 California hever aldersgrensen for overgrepsanmeldelser02:53 Verft varsler om forsinkelser for nye kystruteskip02:00 Avis: Russiske fly bombet fire sykehus i Syria01:59 Tyv stjal kunstinstallasjon fra rundkjøring01:03 Hunter Biden trekker seg fra styrejobb i selskap23:46 Undersøkelse: Én av fire ga samtykke til å gi fra seg alle personlige data på Facebook23:00 Liverpool-stjerne senket Hviterussland med lekkert langskudd, mens Tyskland vant med 10 mann22:54 Norsk utvekslingsstudent siktet for terrortrusler i USA22:54 Gareth Bale utlignet og holdt liv i Wales' EM-håp22:52 Smell for Orbans parti i lokalvalg22:47 Norsk utvekslingsstudent siktet for terrortrusler i USA22:29 Trudeau trosser trusler – fortsetter valgkamp22:16 Rotte snek seg inn på Peppes-restaurant i Tromsø22:09 Kaczynski erklærer valgseier i Polen21:37 Ap: Staten bør si et kraftig «nei» til Jehovas vitner20:36 Passord til journalister i de største mediehusene i Norge er blottstilt på nettet20:32 Syria varsler offensiv mot kurdiskkontrollerte byer20:08 Belgisk prinsesse arrestert i London19:48 Erdogan avviser at IS-tilhengere har rømt19:42 Helaften med Mette-Marit på tysk radio: – Jeg føler meg utrolig norsk18:42 Kjendislege ut mot «sjaman» Durek: – Et middelaldersk kvinnesyn17:54 Død mann funnet i sjøen i Stavanger16:24 Trump vurderer sanksjoner mot Tyrkia15:53 David Toska sier han har rotet bort sin del av utbyttet fra Nokas-ranet15:22 Demonstranter i Hongkong pågrepet i nye protester15:21 Esper: Trump trekker amerikanske soldater ut av Nord-Syria15:18 Kurdiske myndigheter: – Personer fra Norge rømte fra leir med IS-fanger i Syria15:18 Dødstallet stiger etter tyfonen i Japan15:16 Omar stakk hodet i sementblanderen, Lagerbäck applauderer15:13 Ingebrigtsen vant tett NM-duell mot Tønseth15:06 EØS-tilhengerne vil vri EØS-debatten til regjeringsdebatt
Siste nytt
21:45PengerAnsatte ved Brønnøysundregistrene snudde ryggen til næringsministeren21:01PolitikkPelosi vil stanse amerikansk tilbaketog20:55VerdenSyriske regjeringsstyrker rykker inn i Manbij20:24NorgeNordmann omkom i Tyrkia20:22VerdenPolitiet til aksjon mot demonstranter på flyplassen i Barcelona19:56NorgePolitiet har målsetting om å løse Lørenskog-saken før årsskiftet19:17NorgeMann i Arendal fyllekjørte med gressklipper17:33NorgeKvinne siktet for drapsforsøk etter å ha stukket lege med kniv17:30VerdenDronning Elizabeth brøt tradisjonen og brukte lettere krone17:04VerdenKilde: USA trekker 1.000 soldater ut av Syria16:32VerdenTyrkiske og syriske styrker nærmer seg hverandre16:27Norge17-åring tiltalt for overfallsvoldtekt mot kvinne i 40-årene16:00NorgeHalvert antall anker behandles av Høyesterett15:28StemmerHun forelsket seg i en narr, men fortjener hun å få sexlivet sitt brettet ut?14:45ReiseNorwegian kutter ut alle flyginger fra Torp14:44SportLagerbäck om 30.000 rumenske tilskuere: – Vet ikke hva vi gjør om det kommer rasistiske rop14:38VerdenSpania med ny arrestordre for Catalonias ekspresident14:36VerdenTurist knivdrept i Tunisia14:26NorgeRyggpasient tvunget til å forlate sykehus – ble fraktet i jekketralle på ferje14:16VerdenEnken: – Han beskyttet oss mot nordmannen14:07PolitikkTrump: Kurderne forsøker å trekke USA med i krigen13:56PolitikkBrexitbekreftelse var første punkt i trontalen i London13:44PolitikkPolitikere i krisemøte om Østfoldbanen13:34SportSykkellegende ute av intensiven etter ulykke ID: 1675300813:15NorgeSelskap forsøkte å smugle skip ut av Norge – fikk 7 millioner kroner i bot13:04NorgeTyrkia-ekspert: Russland har nøkkelen12:51SportRettssak for Gazza, togkyss kan ende med straff12:43NorgeNorge er EUs tredje største handelsavtalepartner12:28SportZlatan-statue full av skrivefeil12:20NorgePFU-sekretariatet vil avvise klagen på Lindmo-intervjuet med Haddy Njie12:00PengerEspresso House: – Vi ber om unnskyldning for de feil vi har gjort12:00NorgeFortsatt uavklart tilstand for 15-åring etter voldshendelse på Toten11:55NyheterNarkoaksjon blant tenåringer på Haugalandet11:50VerdenErdogan berømmer USA for tilbaketrekking i Syria11:39VerdenMette-Marits drøm oppfylt: Nå tar hun boktog i Tyskland11:22NorgeVy øker togkapasiteten på Østlandet11:12NorgeGiggs forsvarer avgjørelsen om å la James spille videre11:05NorgeTerrorsiktet tobarnsmor vil til Norge – tar utleveringskrav til lagmannsretten11:05NorgeFem pågrepet etter Paris-angrep10:23Helse og livsstilPizza med plast tilbakekalles09:59PengerByggenæringen advarer mot høy risiko i Sotrasambandet09:53ReiseNorge stadig mer populært blant utlendinger09:50VerdenKatalanske politikere dømt til lange fengselsstraffer09:35VerdenSyrias regjeringshær skal ha inntatt by nær Tyrkias grense09:35Norge29 dyreholdere anmeldt til politiet hittil i år09:34SportSvennis fikk smake «Fergie-hårføner» etter VM-prat09:29PengerP4 går til rettssak mot lokalradio i Bergen09:26NorgeNå skal Slottsparken sikres mot biler08:54Norge2.500 barn rammet av utvisningssaker mot omsorgspersoner de siste fem årene08:38Verden– Norge kan ta ledelsen i globalt anti-korrupsjonsarbeid08:26PolitikkAp fortsetter å lede Longyearbyen08:10PengerForeldrepar i USA krever at Norge dekker 60 millioner kroner i pleieutgifter til datteren07:39SportKallmyr vil at fotballvold anmeldes07:31NorgeHalve Kirkemøtet vil ikke stille krav om ansattes samlivsform07:30NorgePolens regjeringsparti mot brakseier06:43SportRumensk stopperkrise før kampen mot Norge06:25VerdenEcuador gjeninnfører drivstoffstøtte etter demonstrasjoner06:20NorgeSprukket damprør utløste brannalarm ved sagbruk i Hedmark06:09SportSkotsk dommer for Norge i Romania06:06VerdenSøk etter savnede i Japan fortsetter06:00NorgeStorrøykere får hjelp til å stumpe røyken05:50NorgeDette skjer i dag05:40NorgeBilfører siktet for ruskjøring etter kollisjon med trailer05:30NorgeDette skjedde i natt05:17NorgeBoligkjøper fikk erstatning for trang parkeringsplass05:00NorgeFærre ansatte i departementer og direktorater04:11NorgeAntall representanter med minoritetsbakgrunn i Oslo Ap over halvert på åtte år03:53VerdenPolitiet i København etterforsker mulig eksplosjon03:32VerdenØkning i kjønnssykdommer knyttes til nettdating02:58VerdenCalifornia hever aldersgrensen for overgrepsanmeldelser02:53NorgeVerft varsler om forsinkelser for nye kystruteskip02:00VerdenAvis: Russiske fly bombet fire sykehus i Syria01:59NorgeTyv stjal kunstinstallasjon fra rundkjøring01:03VerdenHunter Biden trekker seg fra styrejobb i selskap23:46NorgeUndersøkelse: Én av fire ga samtykke til å gi fra seg alle personlige data på Facebook23:00SportLiverpool-stjerne senket Hviterussland med lekkert langskudd, mens Tyskland vant med 10 mann22:54VerdenNorsk utvekslingsstudent siktet for terrortrusler i USA22:54SportGareth Bale utlignet og holdt liv i Wales' EM-håp22:52VerdenSmell for Orbans parti i lokalvalg22:47VerdenNorsk utvekslingsstudent siktet for terrortrusler i USA22:29VerdenTrudeau trosser trusler – fortsetter valgkamp22:16NorgeRotte snek seg inn på Peppes-restaurant i Tromsø22:09VerdenKaczynski erklærer valgseier i Polen21:37NorgeAp: Staten bør si et kraftig «nei» til Jehovas vitner20:36NorgePassord til journalister i de største mediehusene i Norge er blottstilt på nettet20:32VerdenSyria varsler offensiv mot kurdiskkontrollerte byer20:08VerdenBelgisk prinsesse arrestert i London19:48VerdenErdogan avviser at IS-tilhengere har rømt19:42KulturHelaften med Mette-Marit på tysk radio: – Jeg føler meg utrolig norsk18:42NorgeKjendislege ut mot «sjaman» Durek: – Et middelaldersk kvinnesyn17:54NorgeDød mann funnet i sjøen i Stavanger16:24VerdenTrump vurderer sanksjoner mot Tyrkia15:53NorgeDavid Toska sier han har rotet bort sin del av utbyttet fra Nokas-ranet15:22VerdenDemonstranter i Hongkong pågrepet i nye protester15:21VerdenEsper: Trump trekker amerikanske soldater ut av Nord-Syria15:18VerdenKurdiske myndigheter: – Personer fra Norge rømte fra leir med IS-fanger i Syria15:18VerdenDødstallet stiger etter tyfonen i Japan15:16SportOmar stakk hodet i sementblanderen, Lagerbäck applauderer15:13SportIngebrigtsen vant tett NM-duell mot Tønseth15:06PolitikkEØS-tilhengerne vil vri EØS-debatten til regjeringsdebatt
Populært