Blindeforbundet: – Vi må ikke vente på den første dødsulykken før vi gjør noe

<p>Sverige har opplevd sin første dødsulykke ved bruk av elsparkesykkel. Hva kan vi gjøre i Norge for å unngå at det samme skjer her? </p>
Sverige har opplevd sin første dødsulykke ved bruk av elsparkesykkel. Hva kan vi gjøre i Norge for å unngå at det samme skjer her? Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix / NTB scanpix

Trygg Trafikk og Blindeforbundet ber politikerne møte utfordringer med ulykker på elsparkesykler med kraftigere lut, men får ikke gehør for drastiske forslag til regelendringer.

ARENDAL (ABC Nyheter): – Det ser ut som om elsparkesyklene har kommet for å bli. Vi skulle nok helst ønske de ikke var her, konstaterte administrerende direktør i Trygg Trafikk Jan Johansen, under et arrangement på Arendalsuka mandag.

Elsparkesyklene har inntatt Oslo med full kraft. 337 personer har blitt skadd i ulykker på slike fra april til juli, ifølge tall fra Skadelegevakten og akuttmottaket ved Ullevål sykehus.

21 av dem alvorlig skadd.

I Frankrike, Sverige og USA har det vært dødsulykker ved bruk av elsparkesykler. Foreløpig har det ikke skjedd noen dødsulykker i Norge.

Blindeforbundet har krevd at myndighetene tar grep rundt regelverket for elsparkesykler etter at flere blinde har blitt påkjørt av de stillegående kjøretøyene, eller snublet i elsparkesykler som ligger slengt på fortauene.

Les også: De unge vil ha det, de eldre kan ikke fordra det

(Artikkelen fortsetter under)

Følgende personer deltok i debatt om elsparkesykler under Arendalsuka mandag: Sverre Fuglerud fra Blindeforbundet, politikerne Jon Gunnes (V), Bård Hoksrud (Frp), Andreas Halse (Ap) og Brite Simonsen (MDG), Morgan Andersen i Syklistenes Landsforening, Jan Johansen i Trygg Trafikk og Eric André fra VOI. Foto: Elisabeth Bergskaug/ABC Nyheter
Følgende personer deltok i debatt om elsparkesykler under Arendalsuka mandag: Sverre Fuglerud fra Blindeforbundet, politikerne Jon Gunnes (V), Bård Hoksrud (Frp), Andreas Halse (Ap) og Brite Simonsen (MDG), Morgan Andersen i Syklistenes Landsforening, Jan Johansen i Trygg Trafikk og Eric André fra VOI. Foto: Elisabeth Bergskaug/ABC Nyheter

Aldersgrense, promillegrense og hjelmpåbud?

Fakta om regler for elsparkesykler:

* Elektriske sparkesykler må ha en sperre som gjør at det ikke kan oppnås høyere hastighet enn 20 km/t med motorkraft.

* Kjøretøyet kan maksimalt veie 70 kg, ikke være bredere enn 85 cm og ikke lenger enn 120 cm.

* Elektriske sparkesykler er klassifisert som sykler, dermed gjelder de samme reglene for ferdsel.

* Kjørende som krysser gangvei eller fortau, har vikeplikt for gående. Det samme gjelder kjøring på gågate eller gatetun.

* Sykling på gangvei, fortau eller i gangfelt er tillatt når gangtrafikken er liten og syklingen ikke medfører fare eller er til hinder for gående.

* I gågate eller på gatetun må det ikke kjøres fortere enn i gangfart.

* Sykkelen kan stanses eller parkeres på sykkelvei, gangvei, fortau, gågate eller gatetun dersom den ikke er til unødig hinder eller ulempe.

* Det er ikke lov å bruke elektriske sparkesykler i utmark. Der regnes den nemlig som motorvogn.

* Det er ingen aldersgrense på de elektriske sparkesyklene, og det er ikke påbud om hjelm, på lik linje med sykkel.

Kilder: NTB, regjeringen.no, Dinside.no og Statens vegvesen.

Ulykkesrisiko knyttet til nye småelektriske kjøretøy i storbyene, og hva politikerne og utleie-selskapene kan gjøre for å minimere den var tema for debatt under arrangementet «Mobilitet i endring - veien til en bedre trafikkultur?»

Trygg trafikk og Blindeforbundet var de som gikk lengst i sine krav og forslag.

Det må komme fartsbegrensninger, promillegrense og helst en aldersgrense, mener Blindeforbundet.

De mener også at det ikke skal være mulig å kjøre elsparkesykler i gågater og på fortau.

– Blindeforbudet er ikke imot elsparkesykler, bare så det er sagt. Men de må gjerne få egne parkeringsområder. Alternativt må man sende bøter for feilparkeringer til selskapene som leier ut. I dag slipper alle unna. Vi må ikke vente til første dødsulykke før vi gjør noe, sa Sverre Fuglerud, seksjonsleder informasjon og samfunnskontakt, Blindeforbundet under debatten.

Trygg trafikk tar til orde for en aldersgrense på 12 år og hjelmpåbud for barn, i tillegg til en fastsatt promillegrense.

– Vi ser at det blir en konflikt mellom nullvisjonen (om null døde i trafikken) og nullvekstmålet (om nullvekst i personbiltransporten). Den konflikten må vi ikke ha. Derfor stusser vi på at vi ikke ser signaler på at konkrete mål og rammer for trafikksikkerhet blir prioritert i byvekstavtaler. Veksten som skal skje blant gående, syklende og elsparkesyklende må skje på en måte som gjør at ikke flere blir skadd eller omkommer i trafikken, mener Jan Johansen i Trygg Trafikk.

Les også: Berusede får de alvorligste skadene på elsparkesykkel

Klassifisert som sykler

Ifølge Skadelegevakten skjer én av fem ulykker på elsparkesykler i forbindelse med rus. Politikerne som deltok i debatten mandag mener likevel ikke det er nødvendig med en promillegrense. De stiller seg også skeptiske til en aldersgrense.

Elsparkesykler er klassifisert som sykler, og følger det samme regelverket. I det regelverket finnes det ikke en satt promillegrense, men det er en paragraf som sier at du skal være skikket til å sykle. Politiet har dermed hjemmel i loven til å hindre overstadig berusede i å bruke elsparkesykler.

Politikerne Jon Gunnes (V), Bård Hoksrud (Frp), Andreas Halse (Ap) og Brite Simonsen (MDG) deltok i debatten om trafikksikkerhet og elsparkesykler på Arendalsuka mandag. Alle er enige om at separat infrastruktur for gående, syklende og kjørende er det beste tiltaket for å få ned skadde og drepte i trafikken i byene. Det koster penger og tar tid, og Trygg Trafikk etterlyser andre tiltak i mellomtiden. Foto: Elisabeth Bergskaug/ABC Nyheter
Politikerne Jon Gunnes (V), Bård Hoksrud (Frp), Andreas Halse (Ap) og Brite Simonsen (MDG) deltok i debatten om trafikksikkerhet og elsparkesykler på Arendalsuka mandag. Alle er enige om at separat infrastruktur for gående, syklende og kjørende er det beste tiltaket for å få ned skadde og drepte i trafikken i byene. Det koster penger og tar tid, og Trygg Trafikk etterlyser andre tiltak i mellomtiden. Foto: Elisabeth Bergskaug/ABC Nyheter

– Jeg blir oppgitt. Mange vil ha påbud, forbud og reguleringer for dette og sier det fikke finnes reguleringer fra før, men det gjør det, argumenterte Frps Bård Hoksrud.

– Man har ikke lov til å kjøre overstadig beruset. Hvis politiet tar grep og slår ned på dette litt kjapt nå i starten, så sprer det seg, folk skjønner at man kan bli tatt og at det kan få konsekvenser. Det er mitt utgangspunkt. Frp roper ikke på påbud, forbud og regulering. Vi ønsker å se om det går an å få til dette på en god måte innenfor det rammeverket vi har i dag.

Miljø- og samferdselspolitisk talsmann for Arbeiderpartiet i Oslo, Andreas Halse, tror heller ikke en promillegrense er nødvendig, men ønsker endringer som gir de enkelte kommunene større spillerom til å regulere bruken av elsparkesykler.

– Dette er noe som egner seg godt for kommunalt selvstyre. Oslo ønsker å regulere elsparkesykler annerledes innenfor Ring 1 enn innenfor Ring 2 og 3. Problemet er at lovverket ikke gir oss mulighet til å regulere dette. I februar lagde vi retningslinjer om hvordan vi vil ha det, som vi ga til alle selskapene som leier ut elsparkesykler. Siden vi ikke har reguleringsmulighet, kan det være en konkurransefordel for de som velger å la være å følge retningslinjene, påpekte Halse.

Aktuelt: 337 personer skadd på elsparkesykkel siden april

Innfører sakte-soner, men ikke parkeringsplasser

VOI er et av elleve selskap som leier ut elsparkesykler i Oslo. De ønsker å bidra til å løse trafikksikkerhetsproblemer knyttet til elsparkesykler, blant annet med å innføre såkalte «slow sones», eller sakte-soner..

– I Oslo tester vi digitale soner som vi setter opp i appen vår. Når du kjører inn i sonen senkes makshastigheten til seks kilometer i timen, som er gåhastighet. Målet er å begrense raske reisende i for eksempel gågater, sier Eric André, nordisk sjef i VOI, til ABC Nyheter.

Selskapet vurderer å innføre ordningen permanent.

Eric André er nordisk sjef i VOI, en av elleve aktører som leier ut elsparkesykler i Oslo. Foto: Elisabeth Bergskaug/ABC Nyheter
Eric André er nordisk sjef i VOI, en av elleve aktører som leier ut elsparkesykler i Oslo. Foto: Elisabeth Bergskaug/ABC Nyheter

– Av sikkerhetshensyn, ja. Men det finnes steder i en by hvor man ikke skal kjøre raskere enn 20 kilometer i timen. Vi er veldig glade for at vi kan gjøre det med vårt produkt. Det som blir spennende å se på sikt er hva som skjer når man kan gjøre noe lignende med en bil. Tenk om det blir fysisk umulig å kjøre i bil i 70 kilometer i timen. Hvorfor ikke?

Mens sakte-soner allerede er i testfasen, er selskapet svært skeptisk til å innføre faste parkeringsplasser til elsparkesyklene, slik blant annet Blindeforbundet og enkelte politikere tar til orde for.

– Jeg tror det er viktig å erkjenne at grunnen til at produktet er så populært, er fordi det tar mennesker fra der de er til der de skal. Det krever en viss fleksibilitet, sier André.

Aktuelt: Oslopolitiet frykter dødsulykke med elsparkesykkel

Jobber med felles standard for selskapene

Selskapet forsøker å oppmuntre til god forbrukeroppførsel med andre midler.

– Du får en lavere pris hvis du parkerer innen gitte soner. I tillegg har vi soner det ikke er lov å parkere, som i parker og nær vannet. Det finnes løsninger vi kan finne uten å gjøre produktet stasjonært.

VOI planlegger også å arrangere trafikkurs for sine brukere. De tror aktørene som er seriøse er opptatt av å tilrettelegge for trygg og god bruk av elsparkesykler.

Flere utleie-aktører og politikere samlet seg tidligere mandag for å diskutere muligheten for en felles «code of conduct» for bruk av elsparkesykler, samt å utvikle en felles standard for hvordan elsparkesykler kan opereres.

– Alle seriøse aktører i Oslo er klar over at vi kan gjøre forbedringer, og vil finne løsninger sammen med politikerne og ha en åpen dialog. Vi hadde en åpen samtale om muligheter. Det finnes vilje fra selskapene om å finne en felles grunn å stå på.

Les også: Oslo kommune kan gjøre lite med elsparkesyklene

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
22:57 Fall spolerte karrierebeste for Lie i Lake Louise22:54 Tåregass mot demonstranter i Paris22:20 Støre: – Nok en gang ringer alarmklokkene for luftambulansen21:38 Pallen glapp for Sejersted, Feuz-knockout i USA21:24 Sundby vet hva som feiler ham: – Full krise hvis jeg ikke får orden på det20:57 Carlsen reddet remis mot Aronian: – Et fryktelig parti20:24 Solskjær-bragd da Manchester United slo byrival City på bortebane19:56 Nedtur for Nordlie i LSK-comebacket – tapte borte mot gamleklubben Start18:59 Haaland scoret igjen i Salzburg-storseier18:47 SOHR: 20 sivile drept i luftangrep i Syria18:46 Brødrene Bø sikret norsk seier på stafetten i Östersund18:37 Kvinne alvorlig skadd i påkjørsel i gangfelt: Sjåfør stakk fra stedet17:58 Liverpools elleville rekke uten tap fortsetter – knuste Bournemouth 3-017:44 Grete Roede er død17:31 Stjerneforfall i Lillehammer-stafettene17:29 Nedtur for hopperne i Russland – beste norske på 12.-plass17:17 Mistanke om russisk innblanding i valgkampen i Storbritannia16:47 Gravemaskin påkjørt av godstog i Nordland – en person omkom16:38 Fem ambulansefly satt på bakken16:11 Lillehammer-dødaren Bolsjunov risikerer å bli utestengt15:53 Israel: Vi vil bombe Iran for å hindre planer om atomvåpen om nødvendig15:49 Droneangrep mot hjemmet til mektig irakisk sjialeder15:11 Putin diskuterte båndet til Hviterussland – demonstranter viste avsky15:02 Riiber med enkel kombinert-seier på Lillehammer14:40 Miljøkamp, mangfold og reformer preget Grandes tale på Venstres landsstyremøte14:38 Mann omkom i snøscooterulykke i Gauldal14:37 Polfarer Mike Horn falt ned i råk14:11 Overlegen Maren Lundby-seier i sesongens første renn14:08 Vitne har meldt seg i Tromsø14:00 Bolsjunov vant i Lillehammer - norsk duo på pallen13:46 Spektakulært syn: Her setter fansen verdensrekord13:43 Ronny Johnsen og John Arne Riise møtes til trenerduell i 202013:36 Nobelprisvinnere: Det er utrolig viktig å håndtere klimaendringene13:20 Iran utveksler spiondømt fange med USA13:19 Svensk avis: – Johaug hadde vunnet selv med majones under skiene12:51 Politiet fant hund i plastpose i bekk i Asker12:39 Ordføreropprør mot Siv Jensens skattereform12:35 Ingen nye pågripelser etter skyteepisode i Trondheim12:17 46-åring tiltalt for drapsforsøk på tilfeldig kvinne i Oslo11:48 Johaug har finsiktet Klæbo i jakten på å bli enda bedre11:27 – Om noen år er det kun utenlandske banker som kan drive med forbrukslån i Norge10:57 Homoterapi: MDG ber partiene fristille sine folkevalgte10:40 25 demonstranter drept i Bagdad10:35 NSBs navnebytte kan bli billigere10:11 Kilde: USA gjenopptar samtaler med Taliban10:08 Én av tre innrømmer: Tror de har kjørt med promille09:34 Dansk øl-jubel og tårer før Norge-duell: – Vi forbereder oss på slagsmål08:51 Björk: Greta Thunberg kommer til å forandre verden08:36 Reidulf (17) fikk øye på noe rart: Norges ukjente sovjet-drama08:00 Hoppsjefen: – Vi har fått vår Northug og Bjørgen07:09 Evo Morales til Cuba for medisinsk behandling07:01 Indisk kvinne anmeldte menn for voldtekt – døde etter å ha blitt satt fyr på06:25 Mange trafikkuhell på glatte veier på Østlandet06:13 Strømleverandør må ut med 120 milliarder i forlik etter branner i California06:02 Hergeirsson innrømmer feilvurdering, Gigstad Fauske kan bli VM-joker05:55 Flere naust totalskadd i brann i Arna05:53 Samoa hever portforbud etter massevaksinasjon05:50 Dette skjer i dag05:41 Bilbrann i Oslo05:39 Dette skjedde i natt05:08 Pilene peker nedover for Ap05:04 Utålmodig kø-sniker fikk som fortjent04:53 Trump avviser at han vil møte til høringer om riksrett04:42 Dale forsvarer ferjefri E3902:27 Høyesterett i USA stanser regjeringens plan om å gjenoppta føderale dødsdommer02:27 VG: 14 mistenkte i svindel av Telenor-bank i Pakistan01:53 Fotgjenger omkom i trafikkulykke på Randaberg i Rogaland01:29 Polfarerne og hjelperne har møtt hverandre på isen01:09 Ericsson betaler 9 milliarder i bot etter korrupsjonssak00:46 Elon Musk frifunnet for ærekrenkelser mot grottedykker23:53 Lie kjørte inn til karrierebeste i utfor21:40 Trump ber høyesterett nekte Kongressen innsyn i finansopplysninger21:33 Politiet utelukker ikke flere pågripelser etter skyting i Trondheim21:07 Listhaug avskriver staten: – Kan bidra til at folk blir mindre ensomme20:40 Pearson blir Watfords tredje manager denne sesongen20:23 Mann omkom i ulykke på Randaberg i Rogaland20:10 Christiansen tok EM-sølv og satte nordisk rekord20:07 Kilde sikret sesongens første pallplass med strålende løp i USA20:05 Drapsforsøk med sparkesykkel opp for lagmannsretten19:09 Aktor krever femdoblet kausjon for Weinstein19:07 Hvas tok EM-sølv og smadret den nordiske rekorden på 200 meter medley18:57 Lørenskog-saken: Kan ha låst seg inn i huset18:27 Mann omkom i snøscooterulykke i Alta18:19 Forsvarer drapstiltalt nordmann: Tok ikke uprovosert kvelertak på mannen18:09 Greta Thunberg: – De hører oss, men handler ikke15:59 Merkel bøyde hodet for nazistenes ofre15:32 Konkurrentene faller som fluer rundt Johaug15:29 Bosnia vil tømme sterkt kritisert teltleir15:13 Saudiaraber skal ha stått bak skyting på amerikansk militærbase15:13 Tennisspilleren Caroline Wozniacki legger opp14:44 Frp-topp ut mot Carl I. Hagens NRK-tirade14:25 Pasient fikk overført feil blodtype under operasjon14:24 Mann funnet død i Trondheim13:53 VM-smell for Norge mot Nederland13:50 Gasseksplosjon i Iran krevde mange liv13:49 Thorhild Widvey er ny styreleder for Festspillene i Bergen13:43 Sundby: – Tror ikke på et mirakel13:04 Oslo-bussene forsinket hver dag – byrådet skylder på bilene12:32 Chelsea kan handle spillere i januar12:31 Senterpartiet vil ha billigere gang- og sykkelveier
Siste nytt
22:57SportFall spolerte karrierebeste for Lie i Lake Louise22:54VerdenTåregass mot demonstranter i Paris22:20PolitikkStøre: – Nok en gang ringer alarmklokkene for luftambulansen21:38SportPallen glapp for Sejersted, Feuz-knockout i USA21:24SportSundby vet hva som feiler ham: – Full krise hvis jeg ikke får orden på det20:57SportCarlsen reddet remis mot Aronian: – Et fryktelig parti20:24SportSolskjær-bragd da Manchester United slo byrival City på bortebane19:56SportNedtur for Nordlie i LSK-comebacket – tapte borte mot gamleklubben Start18:59SportHaaland scoret igjen i Salzburg-storseier18:47VerdenSOHR: 20 sivile drept i luftangrep i Syria18:46SportBrødrene Bø sikret norsk seier på stafetten i Östersund18:37NorgeKvinne alvorlig skadd i påkjørsel i gangfelt: Sjåfør stakk fra stedet17:58SportLiverpools elleville rekke uten tap fortsetter – knuste Bournemouth 3-017:44NorgeGrete Roede er død17:31SportStjerneforfall i Lillehammer-stafettene17:29SportNedtur for hopperne i Russland – beste norske på 12.-plass17:17PolitikkMistanke om russisk innblanding i valgkampen i Storbritannia16:47NorgeGravemaskin påkjørt av godstog i Nordland – en person omkom16:38NorgeFem ambulansefly satt på bakken16:11SportLillehammer-dødaren Bolsjunov risikerer å bli utestengt15:53VerdenIsrael: Vi vil bombe Iran for å hindre planer om atomvåpen om nødvendig15:49VerdenDroneangrep mot hjemmet til mektig irakisk sjialeder15:11VerdenPutin diskuterte båndet til Hviterussland – demonstranter viste avsky15:02SportRiiber med enkel kombinert-seier på Lillehammer14:40PolitikkMiljøkamp, mangfold og reformer preget Grandes tale på Venstres landsstyremøte14:38NorgeMann omkom i snøscooterulykke i Gauldal14:37PolitikkPolfarer Mike Horn falt ned i råk14:11SportOverlegen Maren Lundby-seier i sesongens første renn14:08NorgeVitne har meldt seg i Tromsø14:00SportBolsjunov vant i Lillehammer - norsk duo på pallen13:46SportSpektakulært syn: Her setter fansen verdensrekord13:43SportRonny Johnsen og John Arne Riise møtes til trenerduell i 202013:36VerdenNobelprisvinnere: Det er utrolig viktig å håndtere klimaendringene13:20VerdenIran utveksler spiondømt fange med USA13:19SportSvensk avis: – Johaug hadde vunnet selv med majones under skiene12:51NorgePolitiet fant hund i plastpose i bekk i Asker12:39PolitikkOrdføreropprør mot Siv Jensens skattereform12:35NorgeIngen nye pågripelser etter skyteepisode i Trondheim12:17Norge46-åring tiltalt for drapsforsøk på tilfeldig kvinne i Oslo11:48SportJohaug har finsiktet Klæbo i jakten på å bli enda bedre11:27Penger– Om noen år er det kun utenlandske banker som kan drive med forbrukslån i Norge10:57PolitikkHomoterapi: MDG ber partiene fristille sine folkevalgte10:40Verden25 demonstranter drept i Bagdad10:35NorgeNSBs navnebytte kan bli billigere10:11VerdenKilde: USA gjenopptar samtaler med Taliban10:08MotorÉn av tre innrømmer: Tror de har kjørt med promille09:34SportDansk øl-jubel og tårer før Norge-duell: – Vi forbereder oss på slagsmål08:51VerdenBjörk: Greta Thunberg kommer til å forandre verden08:36PolitikkReidulf (17) fikk øye på noe rart: Norges ukjente sovjet-drama08:00SportHoppsjefen: – Vi har fått vår Northug og Bjørgen07:09VerdenEvo Morales til Cuba for medisinsk behandling07:01VerdenIndisk kvinne anmeldte menn for voldtekt – døde etter å ha blitt satt fyr på06:25NorgeMange trafikkuhell på glatte veier på Østlandet06:13VerdenStrømleverandør må ut med 120 milliarder i forlik etter branner i California06:02SportHergeirsson innrømmer feilvurdering, Gigstad Fauske kan bli VM-joker05:55NorgeFlere naust totalskadd i brann i Arna05:53VerdenSamoa hever portforbud etter massevaksinasjon05:50NorgeDette skjer i dag05:41NorgeBilbrann i Oslo05:39NorgeDette skjedde i natt05:08NorgePilene peker nedover for Ap05:04VerdenUtålmodig kø-sniker fikk som fortjent04:53VerdenTrump avviser at han vil møte til høringer om riksrett04:42NorgeDale forsvarer ferjefri E3902:27VerdenHøyesterett i USA stanser regjeringens plan om å gjenoppta føderale dødsdommer02:27NorgeVG: 14 mistenkte i svindel av Telenor-bank i Pakistan01:53NorgeFotgjenger omkom i trafikkulykke på Randaberg i Rogaland01:29NorgePolfarerne og hjelperne har møtt hverandre på isen01:09VerdenEricsson betaler 9 milliarder i bot etter korrupsjonssak00:46VerdenElon Musk frifunnet for ærekrenkelser mot grottedykker23:53SportLie kjørte inn til karrierebeste i utfor21:40VerdenTrump ber høyesterett nekte Kongressen innsyn i finansopplysninger21:33NorgePolitiet utelukker ikke flere pågripelser etter skyting i Trondheim21:07PolitikkListhaug avskriver staten: – Kan bidra til at folk blir mindre ensomme20:40SportPearson blir Watfords tredje manager denne sesongen20:23NorgeMann omkom i ulykke på Randaberg i Rogaland20:10SportChristiansen tok EM-sølv og satte nordisk rekord20:07SportKilde sikret sesongens første pallplass med strålende løp i USA20:05NorgeDrapsforsøk med sparkesykkel opp for lagmannsretten19:09VerdenAktor krever femdoblet kausjon for Weinstein19:07SportHvas tok EM-sølv og smadret den nordiske rekorden på 200 meter medley18:57NorgeLørenskog-saken: Kan ha låst seg inn i huset18:27NorgeMann omkom i snøscooterulykke i Alta18:19VerdenForsvarer drapstiltalt nordmann: Tok ikke uprovosert kvelertak på mannen18:09VerdenGreta Thunberg: – De hører oss, men handler ikke15:59VerdenMerkel bøyde hodet for nazistenes ofre15:32SportKonkurrentene faller som fluer rundt Johaug15:29VerdenBosnia vil tømme sterkt kritisert teltleir15:13VerdenSaudiaraber skal ha stått bak skyting på amerikansk militærbase15:13SportTennisspilleren Caroline Wozniacki legger opp14:44PolitikkFrp-topp ut mot Carl I. Hagens NRK-tirade14:25Helse og livsstilPasient fikk overført feil blodtype under operasjon14:24NorgeMann funnet død i Trondheim13:53SportVM-smell for Norge mot Nederland13:50VerdenGasseksplosjon i Iran krevde mange liv13:49KulturThorhild Widvey er ny styreleder for Festspillene i Bergen13:43SportSundby: – Tror ikke på et mirakel13:04NorgeOslo-bussene forsinket hver dag – byrådet skylder på bilene12:32SportChelsea kan handle spillere i januar12:31PolitikkSenterpartiet vil ha billigere gang- og sykkelveier
Populært