Sommerværet snur over hele landet

Video: Nå snur været over hele landet. Noen må ta fram paraplyen, mens andre må finne fram solkremen.
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi ser at været er i endring, sier meteorologen til ABC Nyheter. Fra torsdag snur været både sør og nord i Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Torsdag kveld kommer det et lavtrykk inn i Norskehavet, som gjør at finværet som har vært i Sør-Norge de siste ukene vil erstattes med mer nedbør, og samtidig dytte varm luft nordover.

– Fra og med fredag blir det generelt mer nedbør i Sør-Norge. Lavtrykket i Norskehavet gir lengre perioder med nedbør enn det har vært den siste tiden, sier statsmeteorolog Ragnhild Nordhagen til ABC Nyheter.

Les også: Grått og varierende ferievær i hele landet

Til tross for regnbyger i sør, og mer skyer og perioder med regn Østafjells, vil temperaturene ligge på rundt 20 grader de fleste stedene i Sør-Norge.

Finvær i nord

For Nord-Norges del kommer sommeren denne uken, etter flere dager med skyet vært og temperaturer nede i 10-13 grader.

– Det blir godt over 20 grader flere steder i nord fra torsdag og fredag. Det kan komme noen ettermiddagsbyger på lørdag i indre strøk, men været letter i nord allerede onsdag, sier Nordhagen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også : Været i april: Uvanlig varmt og tørt

Både Tromsø og Trondheim ser ut til å få sommerens varmeste dag i løpet av denne uken. Meteorologen melder at temperaturen fort kan overstige 20 grader i Trondheim på torsdag, noe som vil være første gang så langt i sommer.

– Det ser ut til at Trøndelag også får nyte varmen, og slippe nedbør. Særlig fra torsdag ser nedbøren til å holde seg sør for Trøndelag, sier Nordhagen til ABC Nyheter.