Politiet går ut med hovedteori om hvordan Anne-Elisabeth Hagen forsvant

Politiinspektør Tommy Brøske leder etterforskningen etter at Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, kona til en av Norges rikeste menn, forsvant 31. oktober i 2018.
Politiinspektør Tommy Brøske leder etterforskningen etter at Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, kona til en av Norges rikeste menn, forsvant 31. oktober i 2018. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet har undersøkt hundrevis av skjulesteder etter at Anne-Elisabeth Hagen forsvant 31. oktober i fjor. Ingen livstegn er hittil registrert fra den savnede 69-åringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå er politiet mer sikre på hvordan hun forsvant: Hun ble transportert bort fra sin egen bolig på Lørenskog i en fremmed bil.

– Jeg kan bekrefte at dette er en hovedteori, opplyser politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt til NRK.

Politiet mener Anne-Elisabeth Hagen (69) ble bortført fra sitt hjem i Sloraveien på Fjellhamar i Lørenskog en gang mellom klokka 9.15 og 13.30 onsdag 31. oktober 2018.

Les også: Lørenskog-saken: Politiet mer sikre på hvor mange som var i huset på forsvinningsdagen

Ektemannen varslet politiet

Ektemannen, forretningsmannen og milliardæren Tom Hagen (69), kom hjem rundt klokka 13.30 og varslet politiet en drøy halvtime senere.

Først onsdag 9. januar, over ti uker etter bortføringen, gikk politiet offentlig ut med saken. Etterforskningen var holdt hemmelig på grunn av grove trusler mot kvinnens liv og helse.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bortføringen av Anne-Elisabeth Hagen:

* Politiet mener Anne-Elisabeth Hagen (69) ble bortført fra sitt hjem i Sloraveien på Fjellhamar i Lørenskog en gang mellom klokka 9.15 og 13.30 onsdag 31. oktober 2018.

* Ektemannen – forretningsmannen og milliardæren Tom Hagen (69) – kom hjem rundt klokka 13.30 og varslet politiet en drøy halvtime senere.

* Først onsdag 9. januar, over ti uker etter bortføringen, gikk politiet offentlig ut med saken. Etterforskningen var holdt hemmelig på grunn av grove trusler mot kvinnens liv og helse.

* 15. februar opplyste politiet at det så langt ikke hadde kommet tegn på at hun er i live, og heller ikke det motsatte. Politiet vet ikke om hun blir holdt skjult i Norge eller utlandet.

* Det er fremmet krav om 9 millioner euro i løsepenger betalt i kryptovaluta og framsatt grove trusler i et brev etterlatt av gjerningspersonene.

* 11. februar ble det kjent at det hadde vært ny kontakt mellom gjerningspersonene og Anne-Elisabeth Hagens familie på en ny plattform. Det er fortsatt kun snakk om enveiskommunikasjon.

* Politiet tror de har å gjøre med profesjonelle aktører.

* De har sendt familien et forslag til hvordan de kan formidle et livsbevis. Familien er villig til å forhandle, såfremt den får sikre opplysninger om at kvinnen lever, ifølge bistandsadvokat Svein Holden.

* Etterforskningen ledes av Øst politidistrikt med bistand fra Oslo politidistrikt, Kripos, Økokrim, Interpol og Europol. Interpol gikk i slutten av januar ut med en offentlig etterlysning. Politiet hadde 1. februar fått inn over 1.400 tips i saken.

VG har tidligere omtalt at politiet lerer etter en sølvgrå, SUV-lignende bil med norske skilter. Denne skal ha tatt en snarvei mot boligen til Anne-Elisabeth Hagen på forsvinningsdagen.

Les også: Anne-Elisabeth Hagens mobil funnet kort tid etter forsvinningen

– Bilen er ikke identifisert

Politiet gjorde her undersøkelser rundt huset til den forsvunne Anne-Elisabeth Hagen på Lørenskog i april. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Politiet gjorde her undersøkelser rundt huset til den forsvunne Anne-Elisabeth Hagen på Lørenskog i april. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Bakgrunnen for at denne bilen er i politiets søkelys er at en nabo av ekteparet varslet politiet om dette.

– Bilen er ikke identifisert. Den er fremdeles interessant, i likhet med alle andre bevegelser på åstedet og i nærheten av åstedet den 31. oktober og i tiden forut, sier Brøske til NRK.

Les også: Politiet: – Kan ha svaret på forsvinningssaken i Lørenskog

Danmark og Østlandet

Blant de mange mulige gjemmesteder politiet har fått inn tips om, ligger flere i utlandet, blant annet i Danmark, hvor norsk politi har samarbeidet tett med dansk politi.

Politet har også sjekket flere tips om skjulested sentralt på Østlandet.

Interpol gikk i slutten av januar ut med en offentlig etterlysning.

Politiet hadde 1. februar fått inn over 1.400 tips i saken.

Saken oppdateres

Les også: Lørenskog-forsvinningen inn i analysefase

VIDEO: Anne-Elisabeth Hagen bortført: Dette er saken