Varmt og fuktig vær på vei:

Varsler sydenvarme, lyn og torden på Østlandet

<p>«Vi går en varmere uke i møte med varmere luft i hele Sør-Norge», varsler Meteorologisk institutt. I Bergen er det meldt 25 grader torsdag, Oslo får 27 grader, i Stavanger er det meldt 26 grader, mens Flekkefjord får 24 grader. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix</p>
«Vi går en varmere uke i møte med varmere luft i hele Sør-Norge», varsler Meteorologisk institutt. I Bergen er det meldt 25 grader torsdag, Oslo får 27 grader, i Stavanger er det meldt 26 grader, mens Flekkefjord får 24 grader. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

De kommende dagene blir det både vått og hett i deler av Sør-Norge. I Østfold er det ventet at temperaturen vil bikke 30 grader. I deler av Nord-Norge er det meldt over 20 pluss.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter en relativt kjølig vår er det omsider duket for sommervarme.

Trønderne har allerede fått merke det, og i går ble det målt over 20 grader flere steder i Trøndelag, med Frosta som det varmeste med 23,2 grader.

«Vi går en varmere uke i møte med varmere luft i hele Sør-Norge», varsler Meteorologisk institutt.

Sjekk været der du bor

30 grader i Østfold

Varmest ser det ut til å bli i Østfold med 30 graders varme i Fredrikstad torsdag, før temperaturen vil stabilisere seg på rundt 20 grader.

I Bergen er det meldt 25 grader torsdag, Oslo får 27 grader, i Stavanger er det meldt 26 grader, mens Flekkefjord får 24 grader.

Men de varme vindene har også med seg mye nedbør. Både onsdag og torsdag er det meldt regn og regnbyger i Sør-Norge, og mest nedbør vil Østafjells få.

Les også: Vekter jaget toppløse Christa (24)

«Paraply er kjekt å ha»

I Østfold kan det bli opp mot 30 plussgrader. (Skjermdump fra yr.no)
I Østfold kan det bli opp mot 30 plussgrader. (Skjermdump fra yr.no)

«Uka som kommer byr på en del nedbør i Norge. Skal du oppholde deg utendørs kan nok en paraply være kjekt å ha,» oppfordrer Meteorologisk Institutt.

Også i Nord-Norge blir det en smak av sommervarme denne uka. Ifølge meteorologene er prognosene fortsatt litt usikre, men varmest ser det ut til å bli fredag. Da kan Tromsø kanskje få årets første sommerdag med over 20 grader.

– Det er nok dessverre en ganske forbigående varme. I bakkant av varmen blir det intens nedbør. Det er bare å finne frem shorts og paraply, sier vakthavende meteorolog ved StormGeo, Cecilie Villanger, til Nordlys.

Les også: Ny rekord for overnattinger på hotell og camping

23 grader i Finnmark

I Finnmark er det ventet opp mot 23 grader, men også her blir det en blandet affære med sol og regn om hverandre.

– Det er mulighet for over 20 grader, men det er avhengig av hvor mye skyer som kommer. Det er vekslende vær fremover, men det blir relativt rolige

På torsdag kan det bli kraftig tordenvær på Østlandet. Foto: Henrik Strømstad / NTB scanpix
På torsdag kan det bli kraftig tordenvær på Østlandet. Foto: Henrik Strømstad / NTB scanpix

vindforhold, sier vakthavende meteorolog Ingrid Bentsen ved Meteorologisk institutt til iFinnmark.no.

Les også: Flere reiste med tog i fjor

Kraftig torden

Meteorolog Olav Krogsæter har denne forklaringen på de store temperaturendringene i løpet av kort tid.

– Det sirkulerer lavtrykk rundt Storbritannia og Skandinavia hele uka. Det blir skiftende vær i hele landet, men det blir best i nord. På torsdag kan det bli kraftig tordenvær på Østlandet, de er absolutt mest utsatt , sier Krogsæter til TV2.

Les også: Slottet beklager feil i prinsesse Märtha Louises Hankø-erklæring

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden