Over tusen oppslag om Durek – og det bare i Norge

Prinsesse Märtha Louise og sjaman Durek holdt foredrag på Clarion hotell i Stavanger mandag. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
Prinsesse Märtha Louise og sjaman Durek holdt foredrag på Clarion hotell i Stavanger mandag. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Norske journalisters og leseres fascinasjon for sjamanen og prinsessen har vært endeløs de siste par ukene. Minst 1131 oppslag i norske medier alene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge et søk i alle kilder (papiravis, web, m.m.) i den norske Retriever-basen har det i skrivende stund vært 1131 oppslag som inneholder ordet «Durek» siden det ble kjent at sjaman Durek Verrett (44) er prinsesse Märtha Louises (47) ny kjæreste 12. mai.

Vi har i perioden skrevet mer om Durek enn om Donald Trump (1068) og Erna Solberg (1094). Av de store snakkisene er det bare bompenger som slår sjamanen, og det bare på målstreken, med 1172 oppslag.

Kombinasjonen prinsesse + kjendissjaman + Hollywood-venner viser seg populær også i det store utland, som Storbritannia og våre skandinaviske naboland:

«Mannen er hypnotiserende»

  • I den forholdsvis seriøse utgivelsen The Telegraph mimrer journalisten om sitt eget møte med Durek: «The princess and the shaman: I know what attracted a Norwegian royal to LA's favourite 'spiritual guide'» «Etter å ha møtt (…) ‘ånde-hackeren’ Durek Verrett i 2017, og virkelig ha blitt overveldet, kan jeg virkelig forstå [hans tiltrekningskraft]. Mannen er hypnotiserende. Vi møttes i sentrum av London, hvor han vender tilbake til Wellbeing-festivalen neste uke (…) for en timelang helbredelsesseanse, der han tilsynelatende kontaktet mine åndehjelpere - som viste seg å være urovekkende kunnskapsrike hva gjaldt mitt liv».
  • Kjente magasin som Vogue , Elle og People legger vekt på Dureks bånd til Hollywood-skuespillerinnen Gwyneth Paltrow og trekker fram forbindelsen til Paltrow og hennes new age-bedrift Goop, som har blitt kritisert for å promotere og selge helseprodukter uten beviselig effekt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Faksimile fra Retriever-søk for siste 30 dager.
Faksimile fra Retriever-søk for siste 30 dager.

«En mystisk typ»

Også skandinaviske medier har fått med seg at prinsesse Märtha Louise har fått ny kjæreste.


Les også:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden