Hund angrep politi

Politiet forsøker å lokke hunden inn i bil for å fange den. Foto: Geir Eriksen
Politiet forsøker å lokke hunden inn i bil for å fange den. Foto: Geir Eriksen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Da hundeieren ble voldelig mot politiet, angrep også hunden. Barn ble bitt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har lokalisert hunden nå, og har spesialkompetanse på stedet for å fange den. Så håper vi at vi slipper å avlive hunden, sier operasjonsleder Øystein Eikedalen ved politiet i Sør-Øst til ABC Nyheter.

Det var tidlig lørdag kveld at politiet mottok melding om en større hund som var løs i Larvik. Hunden skulle på dette tidspunktet ha bitt et barn og en voksen mann.

– Den forsøkte også å bite mannskapet vårt. Da vi skulle pågripe hundeeieren satte han seg til motverge og ble voldelig, da skulle hunden forsvare sin eier og gikk til angrep på patruljen. De kom uskadd fra det.

Hundens eier er en en kjenning av politiet i flere sammenhenger. De opplyser til ABC Nyheter at hundeeieren ble oppfattet som ruset og var svært utagerende og forsøkte å skade politiets tjenestefolk.

– Han er pågrepet og vil bli siktet. Vi får se hva det ender opp med, men han blir i hvert fall anmeldt for brudd på hundeloven og for voldt mot offentlige tjenestemenn, sier operasjonsleder Eikedalen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Viking bistår politiet i et forsøk på å fange hunden uten at de må ta livet av dem.

Tre ble bitt

Frilansjournalist Geir Eriksen forteller til ABC Nyheter at han kjørte rundt og lette etter hunden og kom over den etter en liten stund.

– Den stod og rotet i søpla. Den var helt rolig da jeg ropte på den, men da jeg forsøkte å nærme meg hunden, bjeffet den hissig.

I hvert fall tre personer skal ha blitt bitt av hunden. Politiet opplyser at de på kvelden påskeaften ikke vet noe om skadeomfanget, men at disse tre får hjelp hos legevakta.

Ifølge VG var politiet utstyrt med både våpen, skjold og pølsebiter. Det var pølsebitene som fikk hunden til å gi seg og ble lokket inn i buret.