Meny

10 populære konspirasjonsteorier

Video: Flere og flere tror på konspirasjonsteorier. Dette er noen av verdens største.

Konspirasjonsteoriene blomstrer i internetts tidsalder. – Viktig å skille mellom konspirasjoner og konspirasjonsteorier, sier ekspert.

George W. Bush sto bak 11. september, månelandingen er falsk, Arbeiderpartiet samarbeider med arabiske land for å gjøre Europa til en islamsk koloni. Paul McCartney er død. Elvis lever.

Høres noe av dette kjent ut? Kanskje ikke så rart. I internetts tidsalder har konspirasjonsteoriene fått luft under vingene. Flere og flere er de som tror alt er falsk og fabrikert. Som ser forbi offisielle forklaringer, lar seg overbevise av en velprodusert propagandafilm på Youtube eller mener at alt henger sammen med alt - og at det gjelder å oppdage mønstrene.

Tidligere i dag kunne du lese i ABC Nyheter om nordmenn som hevder at jorda er flat. De mener hele verden er manipulert til å tro noe annet.

De som tror skjulte krefter trekker i trådene blir stadig flere.

Les også: Personer som tror på konspirasjonsteorier ser verden som et farlig sted

Svaret kan ligge i genene

Ifølge John Færseth, forfatteren bak boka «KospiraNorge», kan muligens noe av forklaringen ligge i genene våre. Han skriver at det helt fra de første menneskene vandret på de afrikanske savannene, har vært nyttig for oss å oppfatte sammenhenger og «hoppe til konklusjoner».

Konspirasjonsteoriene kan variere fra de underholdene til de mer farlige. Færseth advarer mot ideer som sier at samfunnet er fullstendig korrumpert.

Han mener slike teorier kan være en fare for demokratiet, dersom de slår rot.

– Konspirasjonsteorier undergraver i siste instans hele den tilliten samfunnet trenger for å fungere. I tillegg er de til syvende og sist en forsøpling av den offentlige debatten, som stort sett bare stjeler tid og plass for andre og bedre forklaringer på hvorfor ting er som de er, sier Færseth til ABC Nyheter.

Her er 10 av de mest populære konspirasjonsteoriene:

Verden styres av en hemmelig elite

Denne teorien går ut på at en skjult elite i hemmelighet trekker i tråder og styrer utviklingen i verden. Målet deres skal ifølge teorien være å skape en ny verdensorden, en New World Order, styrt av en autoritær, global regjering som vil viske ut nasjonale grenser og menneskenes identitet.

Teorien finnes i flere versjoner, der den største forskjellen dreier seg om hvem denne eliten er. Bildenberg-gruppen, illuminati, frimurerne, jøder, globalister eller hamskiftende reptiler er de mest populære teoriene.

I en undersøkelse fra 2013 svarte 28 prosent av amerikanerne at de tror verden styres av en elite. Blant republikanerne var tallet hele 34 prosent.

Les også: Fra konspirasjonsteorier til superkonspirasjoner

CIA drepte Kennedy

Hva hendte egentlig den skjebnesvangre novemberdagen i 1963 da president John F. Kennedy ble skutt og drept i Dallas?

President John F. Kennedy ble skutt og drept i Dallas den 22. november 1963. Offisielt har Lee Harvey Oswald fått skylden. Foto: AFP / NTB scanpix.

Hele 51 prosent av amerikanerne tror ikke på den offisielle forklaringen om at det var Lee Harvey Oswald som var gjerningsmannen. De mener det må ha vært mer enn én gjerningsmann. Både CIA, FBI, kubanere, mafiaen, høyreekstremister og selve visepresidenten har blitt trukket fram som mulige bakmenn.

Selv Donald Trump kastet vann på denne konspirasjonsmølla da han under valgkampen i 2016 antydet at Rafael Cruz, far til den republikanske motkandidaten Ted Cruz, kunne ha noe med Kennedy-drapet å gjøre.

Les også: Trump frigir likevel ikke alle Kennedy-dokumenter

USA sto bak terrorangrepet 11. september

Det vakte oppstandelse da den norske avisen Ny Tid høsten 2017 trykket en artikkel om hvordan terrorangrepene i New York 11. september 2001 med påstander om at det i realiteten var en planlagt rivning.

Terrorangrepet 11. september 2001 er det mest omfattende terroranslag i USAs historie. Foto: AFP / NTB scanpix.

«Truther» kaller de gjerne seg for, de som mener at det egentlig var Bush-administrasjonen (eller Mossad, eller «noen») som sto bak angrepene mot USA høsten 2001. For å gi teorien tyngde benyttes det gjerne såkalt omvendt bevisbyrde, der det først og fremst handler om å peke på påståtte «feil» i den offisielle rapporten. At 9/11-konspirasjonsteoriene fortsatt har vind i seilene, kan nok også skyldes at den påfølgende Irak-krigen var basert på løgner og tvilsomme rapporter om masseødeleggelsesvåpen. En undersøkelse fra 2007 viste at 35 prosent av demokratene trodde Bush visste om angrepene på forhånd, mot 11 prosent av republikanerne.

Les også: Klassekampen sier opp avtalen med Ny Tid

Månelandingen skjedde ikke

Den 20. juli 1969 landet amerikanerne Neil Armstrong og Buzz Aldrin som de to første menneskene på månen. Det er det imidlertid ikke alle som tror på.

Hele verden fulgte med da mennesket landet på månen for første gang, 20. juli 1969. Her er Buzz Aldrin fotografert ved siden av det amerikanske flagget. Ifølge 6 prosent av amerikanerne er bildet tatt i ørkenen i Nevada, og ikke på månen. Foto: AP / NTB scanpix.

I 50 år har flere konspirasjonsteoretikere hevdet at månelandingen var en bløff, utpønsket og orkestrert av den amerikanske regjeringen, NASA, mediene og filmindustrien. Og grunnen? Å konsolidere USAs makt og vinne prestisje.

I 2016 kom forøvrig en studie hvor forskere hadde regnet på sannsynligheten for at månelandingen skulle være en bløff. Studien mente en falsk månelanding ville involvert minimum 250 personer. Gitt at NASAs over 450.000 ansatte, mente studien at en bløff ville blitt avslørt innen fire år.

Du kan lese flere argumenter om hvorfor Månelandingen IKKE er en bløff her.

Les også: 50 år siden de første mennesker nådde månen

Prinsesse Diana ble drept av britisk etterretning

Restene av bilen Diana satt i i den tragiske ulykken i Paris den 31. august 1997. Foto: AP / NTB scanpix.

Til tross for utallige rapporter som slår fast at prinsesse Diana døde i en bilulykke i Paris, vil mange tro noe annet. En seiglivet teori er at hun ble myrdet av den britiske etterretningen, muligens på oppdrag for kongehuset, fordi hun skulle gifte seg med en muslim.

Andre hevder hun ble drept av våpenindustrien, fordi hun hadde engasjert seg i kampen mot landminer eller at drapet var et slags satanistisk ritual, orkestrert av illuminati.

Det finnes også de som mener Diana og hennes medpassasjer og kjæreste, Dodi, selv fingerte ulykken for å kunne trekke seg tilbake fra offentligheten.

Les også: Den dagen Diana døde

Chemtrails

Dette er en gjenganger på norske og utenlandske konspirasjonssider. Der folk flest ser «chemtrails» som kondensstriper etter et fly, ser noen gasser som slippes ut over oss for å påvirke klima eller hjernevaske og kontrollere befolkningen. Det hjelper ikke at dette tilbakevises av et samlet forskningsmiljø. En undersøkelse for få år siden viste at tett på åtte prosent av oss tror at norske myndigheter har et hemmelig chemtrails-program.

Sammenheng mellom vaksine og autisme

Vaksiner regnes for å være moderne medisins største suksess og redder årlig millioner av menneskeliv. Likevel er ikke dette tilstrekkelig til å overbevise alle. Noen mener at vaksiner brukes til befolkningsreduksjon eller til å implementere nanochipper i befolkningen.

Vaksiner regnes for å være moderne medisins største suksess, men ikke alle er enige. Foto: AFP / NTB scanpix.

I USA tror 20 prosent av befolkningen at vaksinering av barn kan føre til autisme. Opphavet til denne forestillingen er den britiske legen Andrew Wakefield. I en studie fra 1998 hevdet han at MMR-vaksinen kunne føre til autisme blant barn. Kun 12 barn var med i studien, og funnene rimet ikke med andre, grundigere studier. Det ble senere avdekket omfattende forskningsjuks med studien, som ble trukket tilbake av tidsskriftet Lancet, og Wakefield ble avskiltet som lege i England, skriver Faktisk.no.

Les også: Vaksinemotstand en av verdens største helsetrusler

Holocaust skjedde ikke

Man skulle kanskje tro at det ikke gikk an å betvile en historisk hendelse som er så veldokumentert som nazistenes utryddelse av seks millioner jøder under andre verdenskrig. Holocaust-benekterne kan for eksempel påstå at gasskamre aldri fantes, men ble bygget etter krigen for å sverte Nazi-Tyskland. De hevder eller antyder at hele Holocaust er en svindel eller løgn som springer ut av en bevisst konspirasjon for eksempelvis å fremme interessene til jødene på bekostning av andre folk.

Les også: Utbredt antisemittisme i Europa

Paul McCartney er død

De som mente og mener Paul McCartney er død fant tegn over alt. For eksempel på platecoveret til Abbey Road.

Teorien om at Beatles-legenden Paul McCartney døde i en bilulykke i 1966 startet etter at McCartney gikk barbeint over Abbey Road. Ifølge tilhengerne skal musikeren ha blitt erstattet av en dobbeltgjenger.

Tilhengerne mener også at resten av bandet plantet en rekke ledetråder for å fortelle verden at Paul virkelig var død. Blant de mest kjente er at det står «LMW 28IF» på nummerskiltet på folkevogna i bakgrunnen på Abbey Road-coveret. Paul ville vært 28 år «IF» (dersom) han fortsatt var i live da plata kom ut. Du finner mer om teorien her.

Les også: 50 år siden den aller siste konserten med The Beatles

Obama er egentlig muslim - og ikke født i USA

Barack Obamas fødselsattest ble lagt fram 25. april 2011 - etter flere år med konspirasjoner om at presidenten i virkeligheten ikke var født i USA.

USAs tidligere president Barack Obama var gjenstand for mange konspirasjonsteorier under sin regjeringstid. Påstandene dreide seg om at Obama skulle være uamerikansk, født i Kenya og at han snek til seg presidentskapet på uærlig vis.

En tredjedel av alle republikanere tror også at Obama egentlig er muslim, men at han løy om sin egen tro for å kunne bli valgt.

Nåværende president, Donald Trump, var en av dem som ivret svært i å fronte teoriene om at Obama ikke var født i USA og derfor ikke hadde fødselsattest.

Virkelige konspirasjoner finnes også

La det ikke være noen tvil: Det finnes konspirasjoner. I aller enkleste forstand vil en konspirasjon si at to eller flere mennesker går sammen i hemmelighet for å planlegge å utføre noe som går ut over andre. Det skjer hele tiden. I vennegjengen, i politikken, på arbeidsplassen. Historien er full av eksempler på episoder der individer eller grupper har slått seg sammen og ført andre bak lyset for egen vinnings skyld.

– De mest kjente eksemplene er antagelig da amerikansk etterretning avsatte den valgte regjeringen i Iran i 1953 og i Chile i 1973. Eksempler fra nyere tid er avsløringene til Edward Snowden, hvordan Russland startet krigen i Ukraina ved hjelp av tidligere marginale lokale ledere, lokale oligarker og russiske ultranasjonalister, og hvordan en tillitsvalgt i LO fikk tak i bilder og video av Trond Giske som danset på et utested og tipset Arbeiderpartiet.

John Færseth, forfatter av boka KonspiraNorge. Foto: Humanist Forlag.

– Alt dette er eksempler på at noen snakker sammen bak kulissene for å oppnå noe for seg selv eller andre, forteller John Færseth, forfatter av boka «KonspiraNorge», til ABC Nyheter.

Han understreker at alt dette likevel er begrenset. Det dreier seg om folk med begrenset innflytelse som forsøker å oppnå en bestemt ting, det er ikke allmektige krefter som styrer alt som skjer.

– For eksempel har alt dette blitt avslørt av mainstreammedia, noe som viser at de som står bak ikke har kontroll over media. Og så vidt jeg vet er det ingen eksempler på at ting som har blitt avvist som konspirasjonsteorier, senere har vist seg å være riktig. En konspirasjonsteoretiker vil kanskje si at dette beviser hvor langt sammensvergelsen går.

Les også: Marilyn Monroe - ikonet som aldri går av moten

Kritisk tenkning

Færseth mener at grundig opplæring i kildekritikk er avgjørende for å møte dagens digitale verden. Han mener også det er viktig å skille mellom konspirasjoner og konspirasjonsteorier.

– En konspirasjon er en virkelig, påvist sammensvergelse mens en konspirasjonsteori i beste fall er en hypotese som ikke er bevist. Ofte innebærer den en anklage mot grupper eller personer man ikke liker, som jøder, frimurere, muslimer eller George Soros.

Konspirasjonsteoretikere tror ofte at det er allmektige krefter som kontrollerer alt, og at sammensvergelsen går helt til topps i samfunnet.

John Færseth illustrerer poenget med følgende historie:

– For eksempel finnes det en vits om en konspirasjonsteoretiker som dør og kommer til himmelen. «Velkommen», sier Gud. «Nå skal du få lov til å stille meg ett spørsmål, som jeg skal svare fullstendig oppriktig på.»
Uten å blunke spør konspirasjonsteoretikeren: «Hvem skjøt John F. Kennedy»
«Lee Harvey Oswald skjøt Kennedy fra et boklager i Dallas. Han handlet alene», svarer Gud.
Konspirasjonteoretikeren tenker litt. «Wow. Dette går enda lenger opp enn jeg trodde!»

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
16:42 Kim og Putin møtes i Vladivostok16:23 Barn satt fast i handlevogn16:01 Demokratene krever usladdet Mueller-rapport15:57 To av tre nordmenn mener barn av IS-krigere bør hentes hjem15:52 Djokovic med sjokktap i Monte Carlo14:49 Brannen på Løvstakken i Bergen er under kontroll14:49 Mange vil ha bedre kontroll med snøscootere14:44 To mistenkte spioner fra Emiratene er pågrepet i Tyrkia14:27 TV 4: IS-kriger Michael Skråmos barn kan hentes til Irak14:24 Demonstrasjoner ved Heathrow roligere enn fryktet14:04 180.000 bier i Notre-Dame er funnet i live14:02 SVT: Lundqvist står i mål for Sverige i VM13:38 Klopp føler med City13:30 Økning for Turistforeningen i Sylan og Trollheimen13:06 EU fordømmer drap på journalist i Nord-Irland12:57 Avis: Hazard blir Real-klar om få dager12:51 De superrikes katedral-donasjoner høster kraftig kritikk12:43 Indisk mann kappet av seg fingeren etter å ha stemt på feil parti12:35 Egyptere stemmer over grunnlovsendring som lar Sisi sitte til 203012:34 Tønnesen klar til dyst i Europa12:07 Russland mener Mueller-rapporten ikke beviser innblanding12:05 Norge møter Sør-Afrika i VM-generalprøve11:57 Kvinnelig journalist drept i opptøyer i Nord-Irland11:50 Equinor og partnerne investerer milliarder i Aserbajdsjan11:49 Solskjær med tøffe krav til spillerne: – Noen trenger en virkelighetssjekk11:28 Fransk politi ber om hastemøte etter flere selvmord blant politifolk11:16 Protestbevegelsen i Sudan skal kunngjøre sivilt styre11:08 Hest berget opp av isen med helikopter på Finnskogen11:00 Fernando flyktet fra Venezuela: – Absolutt alt der er korrupt10:53 MLS skal utvides til 30 lag10:44 Taliban-samtaler utsatt på ubestemt tid10:17 Capitals' nøkkelspiller Oshie skadd10:13 Macron møter UNESCO om Notre-Dame09:58 FN evakuerer flyktninger fra Libya09:48 Everton-sjefen advarer Solskjær: – Vi kan gjøre det virkelig tøft for dem09:35 13 døde da kirketak kollapset i Sør-Afrika09:29 Redd Barna: Hent barna hjem fra Syria09:13 Ajax-spillerne får frihelg foran Tottenham-møte08:55 Ramsey kan ha spilt sin siste Arsenal-kamp08:36 Elev i Bangladesh skal ha blitt brent i hjel på ordre fra rektor08:34 Folk bes om å samle jervebæsj08:21 Riise møtte Messi i 2007: – Prestert på dette nivået i 10-15 år08:18 Ecuadors eks-utenriksminister anklages for oppvigleri og kobles til WikiLeaks08:00 Statue av Johnny Cash skal opp i kongressen06:20 Trump skal møte Japans kommende keiser06:00 Søstre trygler om hjelp etter flukt fra Saudi-Arabia05:50 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt05:27 Strid om hva Mueller-rapporten forteller om Trump05:05 Fange fikk penger fra Nav mens han var på rømmen fra fengsel04:44 Uber har sikret investeringer i milliardklassen04:29 Russebråk flere steder i landet03:26 92-åring tiltalt for å ha vært SS-vakt i Tyskland03:02 Mann dømt til fengsel for å laste ned overgrepsmateriale av barn02:45 Andersen ferdig i Sør-Korea02:03 Tre turister havnet i havet – tankskip etterforskes01:42 Malis statsminister trekker seg01:33 Mann til sykehus etter MC-ulykke01:19 Økning i antall bekymringsmeldinger til barnevernet i Oslo00:24 Trump sier han kunne sparket alle i Russland-etterforskningen00:05 Chelsea til semifinale i europaligaen tross hjemmekluss, frisparkperle roet Arsenal-nervene23:44 USA sender diplomat til Sudan som ny utsending22:57 Politiet betegner dødsfall i Ski som mistenkelig22:50 Demonstranter omringer hærens hovedkvarter i Khartoum22:11 Lottomillionær: – Trodde det var telefonsalg21:19 – Fortsatt vestlig ønsketenkning om Kina21:08 The North Face-team fryktes omkommet i snøskred20:52 Facebook samlet data om 1,5 millioner brukere20:03 Tre turister havnet i havet – tankskip etterforskes19:05 Temperaturen bikket 20 grader i Østfold skjærtorsdag18:46 Politiet tror kortslutning utløste brannen i Notre-Dame17:32 Seks personer innbrakt på glattcelle etter bråk i Strömstad17:28 Skrev «hjelp» i gjørma - her blir de reddet fra ødemarken17:20 HRW: Omfattende tortur av fanger i Mosul16:51 Bilfører slo bilfører i ansiktet etter kollisjon på Rena16:37 To skadd i motocrossulykke i Hedmark16:17 Mosambik: Nødhjelp er kun nest best14:41 Over 200 drept i kamper om Libyas hovedstad14:31 Kvinne omkom i trafikkulykke i Oppland14:26 Rapport: Trump forsøkte å ta kontroll over Mueller-etterforskningen14:10 Båtbrann i Gandsfjorden i Rogaland13:25 Isbjørn på ville veier havnet i landsby 700 kilometer hjemmefra12:16 Diplomaten som ble krimforfatter og «løste» Palmemordet12:08 Snøscooter kjørte inn i et tre i Trøndelag11:54 Påsketuren gikk ikke helt som planlagt: – Hun satt nok i andre tanker11:01 Mann pågrepet med bensin i katedral i New York08:51 Ivanka Trump sier hun avviste farens forslag om toppjobb i Verdensbanken08:50 Stortingsrepresentant vil at staten skal hjelpe skoler med svake resultater08:35 Ajax fra RBK-tap til Europa-sensasjon på under to år07:26 Jordskjelv ryster Taiwan07:16 Minst 14 drept i angrep på buss i Pakistan07:00 Ny meningsmåling: Amerikanere ikke klare for å frikjenne Trump06:40 Statlig radiostasjon: 60 omkom i tordenvær i India06:26 Etappe to i valget i India er i gang06:05 Båt grunnstøtte i Vestfold: – Sto ti meter inn på land06:00 BBC-ekspert om Solskjærs United: – Trenger dyre reservedeler og en full service05:50 Dette skjer i dag05:38 Dette skjedde i natt05:20 Zuccarello-mål i storslagen hjemmeseier05:18 Guatemalansk presidentkandidat pågrepet i USA i narkosak
Siste nytt
16:42VerdenKim og Putin møtes i Vladivostok16:23NorgeBarn satt fast i handlevogn16:01VerdenDemokratene krever usladdet Mueller-rapport15:57NorgeTo av tre nordmenn mener barn av IS-krigere bør hentes hjem15:52SportDjokovic med sjokktap i Monte Carlo14:49NorgeBrannen på Løvstakken i Bergen er under kontroll14:49NorgeMange vil ha bedre kontroll med snøscootere14:44VerdenTo mistenkte spioner fra Emiratene er pågrepet i Tyrkia14:27VerdenTV 4: IS-kriger Michael Skråmos barn kan hentes til Irak14:24VerdenDemonstrasjoner ved Heathrow roligere enn fryktet14:04Verden180.000 bier i Notre-Dame er funnet i live14:02SportSVT: Lundqvist står i mål for Sverige i VM13:38SportKlopp føler med City13:30NorgeØkning for Turistforeningen i Sylan og Trollheimen13:06VerdenEU fordømmer drap på journalist i Nord-Irland12:57SportAvis: Hazard blir Real-klar om få dager12:51VerdenDe superrikes katedral-donasjoner høster kraftig kritikk12:43VerdenIndisk mann kappet av seg fingeren etter å ha stemt på feil parti12:35VerdenEgyptere stemmer over grunnlovsendring som lar Sisi sitte til 203012:34SportTønnesen klar til dyst i Europa12:07VerdenRussland mener Mueller-rapporten ikke beviser innblanding12:05SportNorge møter Sør-Afrika i VM-generalprøve11:57VerdenKvinnelig journalist drept i opptøyer i Nord-Irland11:50NorgeEquinor og partnerne investerer milliarder i Aserbajdsjan11:49SportSolskjær med tøffe krav til spillerne: – Noen trenger en virkelighetssjekk11:28VerdenFransk politi ber om hastemøte etter flere selvmord blant politifolk11:16VerdenProtestbevegelsen i Sudan skal kunngjøre sivilt styre11:08NorgeHest berget opp av isen med helikopter på Finnskogen11:00VerdenFernando flyktet fra Venezuela: – Absolutt alt der er korrupt10:53SportMLS skal utvides til 30 lag10:44VerdenTaliban-samtaler utsatt på ubestemt tid10:17SportCapitals' nøkkelspiller Oshie skadd10:13VerdenMacron møter UNESCO om Notre-Dame09:58VerdenFN evakuerer flyktninger fra Libya09:48SportEverton-sjefen advarer Solskjær: – Vi kan gjøre det virkelig tøft for dem09:35Verden13 døde da kirketak kollapset i Sør-Afrika09:29VerdenRedd Barna: Hent barna hjem fra Syria09:13SportAjax-spillerne får frihelg foran Tottenham-møte08:55SportRamsey kan ha spilt sin siste Arsenal-kamp08:36VerdenElev i Bangladesh skal ha blitt brent i hjel på ordre fra rektor08:34NorgeFolk bes om å samle jervebæsj08:21SportRiise møtte Messi i 2007: – Prestert på dette nivået i 10-15 år08:18VerdenEcuadors eks-utenriksminister anklages for oppvigleri og kobles til WikiLeaks08:00VerdenStatue av Johnny Cash skal opp i kongressen06:20VerdenTrump skal møte Japans kommende keiser06:00VerdenSøstre trygler om hjelp etter flukt fra Saudi-Arabia05:50NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt05:27VerdenStrid om hva Mueller-rapporten forteller om Trump05:05NorgeFange fikk penger fra Nav mens han var på rømmen fra fengsel04:44VerdenUber har sikret investeringer i milliardklassen04:29NorgeRussebråk flere steder i landet03:26Verden92-åring tiltalt for å ha vært SS-vakt i Tyskland03:02NorgeMann dømt til fengsel for å laste ned overgrepsmateriale av barn02:45SportAndersen ferdig i Sør-Korea02:03NorgeTre turister havnet i havet – tankskip etterforskes01:42VerdenMalis statsminister trekker seg01:33NorgeMann til sykehus etter MC-ulykke01:19NorgeØkning i antall bekymringsmeldinger til barnevernet i Oslo00:24VerdenTrump sier han kunne sparket alle i Russland-etterforskningen00:05SportChelsea til semifinale i europaligaen tross hjemmekluss, frisparkperle roet Arsenal-nervene23:44VerdenUSA sender diplomat til Sudan som ny utsending22:57NorgePolitiet betegner dødsfall i Ski som mistenkelig22:50VerdenDemonstranter omringer hærens hovedkvarter i Khartoum22:11NorgeLottomillionær: – Trodde det var telefonsalg21:19Verden– Fortsatt vestlig ønsketenkning om Kina21:08VerdenThe North Face-team fryktes omkommet i snøskred20:52VerdenFacebook samlet data om 1,5 millioner brukere20:03NorgeTre turister havnet i havet – tankskip etterforskes19:05NorgeTemperaturen bikket 20 grader i Østfold skjærtorsdag18:46VerdenPolitiet tror kortslutning utløste brannen i Notre-Dame17:32NorgeSeks personer innbrakt på glattcelle etter bråk i Strömstad17:28VerdenSkrev «hjelp» i gjørma - her blir de reddet fra ødemarken17:20VerdenHRW: Omfattende tortur av fanger i Mosul16:51NorgeBilfører slo bilfører i ansiktet etter kollisjon på Rena16:37NorgeTo skadd i motocrossulykke i Hedmark16:17StemmerMosambik: Nødhjelp er kun nest best14:41VerdenOver 200 drept i kamper om Libyas hovedstad14:31NorgeKvinne omkom i trafikkulykke i Oppland14:26VerdenRapport: Trump forsøkte å ta kontroll over Mueller-etterforskningen14:10NorgeBåtbrann i Gandsfjorden i Rogaland13:25VerdenIsbjørn på ville veier havnet i landsby 700 kilometer hjemmefra12:16KulturDiplomaten som ble krimforfatter og «løste» Palmemordet12:08NorgeSnøscooter kjørte inn i et tre i Trøndelag11:54NorgePåsketuren gikk ikke helt som planlagt: – Hun satt nok i andre tanker11:01VerdenMann pågrepet med bensin i katedral i New York08:51VerdenIvanka Trump sier hun avviste farens forslag om toppjobb i Verdensbanken08:50NorgeStortingsrepresentant vil at staten skal hjelpe skoler med svake resultater08:35SportAjax fra RBK-tap til Europa-sensasjon på under to år07:26VerdenJordskjelv ryster Taiwan07:16VerdenMinst 14 drept i angrep på buss i Pakistan07:00VerdenNy meningsmåling: Amerikanere ikke klare for å frikjenne Trump06:40VerdenStatlig radiostasjon: 60 omkom i tordenvær i India06:26VerdenEtappe to i valget i India er i gang06:05NorgeBåt grunnstøtte i Vestfold: – Sto ti meter inn på land06:00SportBBC-ekspert om Solskjærs United: – Trenger dyre reservedeler og en full service05:50NorgeDette skjer i dag05:38NorgeDette skjedde i natt05:20SportZuccarello-mål i storslagen hjemmeseier05:18VerdenGuatemalansk presidentkandidat pågrepet i USA i narkosak
Populært