10 populære konspirasjonsteorier

Video: Flere og flere tror på konspirasjonsteorier. Dette er noen av verdens største.

Konspirasjonsteoriene blomstrer i internetts tidsalder. – Viktig å skille mellom konspirasjoner og konspirasjonsteorier, sier ekspert.

George W. Bush sto bak 11. september, månelandingen er falsk, Arbeiderpartiet samarbeider med arabiske land for å gjøre Europa til en islamsk koloni. Paul McCartney er død. Elvis lever.

Høres noe av dette kjent ut? Kanskje ikke så rart. I internetts tidsalder har konspirasjonsteoriene fått luft under vingene. Flere og flere er de som tror alt er falsk og fabrikert. Som ser forbi offisielle forklaringer, lar seg overbevise av en velprodusert propagandafilm på Youtube eller mener at alt henger sammen med alt - og at det gjelder å oppdage mønstrene.

Tidligere i dag kunne du lese i ABC Nyheter om nordmenn som hevder at jorda er flat. De mener hele verden er manipulert til å tro noe annet.

De som tror skjulte krefter trekker i trådene blir stadig flere.

Les også: Personer som tror på konspirasjonsteorier ser verden som et farlig sted

Svaret kan ligge i genene

Ifølge John Færseth, forfatteren bak boka «KospiraNorge», kan muligens noe av forklaringen ligge i genene våre. Han skriver at det helt fra de første menneskene vandret på de afrikanske savannene, har vært nyttig for oss å oppfatte sammenhenger og «hoppe til konklusjoner».

Konspirasjonsteoriene kan variere fra de underholdene til de mer farlige. Færseth advarer mot ideer som sier at samfunnet er fullstendig korrumpert.

Han mener slike teorier kan være en fare for demokratiet, dersom de slår rot.

– Konspirasjonsteorier undergraver i siste instans hele den tilliten samfunnet trenger for å fungere. I tillegg er de til syvende og sist en forsøpling av den offentlige debatten, som stort sett bare stjeler tid og plass for andre og bedre forklaringer på hvorfor ting er som de er, sier Færseth til ABC Nyheter.

Her er 10 av de mest populære konspirasjonsteoriene:

Verden styres av en hemmelig elite

Denne teorien går ut på at en skjult elite i hemmelighet trekker i tråder og styrer utviklingen i verden. Målet deres skal ifølge teorien være å skape en ny verdensorden, en New World Order, styrt av en autoritær, global regjering som vil viske ut nasjonale grenser og menneskenes identitet.

Teorien finnes i flere versjoner, der den største forskjellen dreier seg om hvem denne eliten er. Bildenberg-gruppen, illuminati, frimurerne, jøder, globalister eller hamskiftende reptiler er de mest populære teoriene.

I en undersøkelse fra 2013 svarte 28 prosent av amerikanerne at de tror verden styres av en elite. Blant republikanerne var tallet hele 34 prosent.

Les også: Fra konspirasjonsteorier til superkonspirasjoner

CIA drepte Kennedy

Hva hendte egentlig den skjebnesvangre novemberdagen i 1963 da president John F. Kennedy ble skutt og drept i Dallas?

President John F. Kennedy ble skutt og drept i Dallas den 22. november 1963. Offisielt har Lee Harvey Oswald fått skylden. Foto: AFP / NTB scanpix.
President John F. Kennedy ble skutt og drept i Dallas den 22. november 1963. Offisielt har Lee Harvey Oswald fått skylden. Foto: AFP / NTB scanpix.

Hele 51 prosent av amerikanerne tror ikke på den offisielle forklaringen om at det var Lee Harvey Oswald som var gjerningsmannen. De mener det må ha vært mer enn én gjerningsmann. Både CIA, FBI, kubanere, mafiaen, høyreekstremister og selve visepresidenten har blitt trukket fram som mulige bakmenn.

Selv Donald Trump kastet vann på denne konspirasjonsmølla da han under valgkampen i 2016 antydet at Rafael Cruz, far til den republikanske motkandidaten Ted Cruz, kunne ha noe med Kennedy-drapet å gjøre.

Les også: Trump frigir likevel ikke alle Kennedy-dokumenter

USA sto bak terrorangrepet 11. september

Det vakte oppstandelse da den norske avisen Ny Tid høsten 2017 trykket en artikkel om hvordan terrorangrepene i New York 11. september 2001 med påstander om at det i realiteten var en planlagt rivning.

Terrorangrepet 11. september 2001 er det mest omfattende terroranslag i USAs historie. Foto: AFP / NTB scanpix.
Terrorangrepet 11. september 2001 er det mest omfattende terroranslag i USAs historie. Foto: AFP / NTB scanpix.

«Truther» kaller de gjerne seg for, de som mener at det egentlig var Bush-administrasjonen (eller Mossad, eller «noen») som sto bak angrepene mot USA høsten 2001. For å gi teorien tyngde benyttes det gjerne såkalt omvendt bevisbyrde, der det først og fremst handler om å peke på påståtte «feil» i den offisielle rapporten. At 9/11-konspirasjonsteoriene fortsatt har vind i seilene, kan nok også skyldes at den påfølgende Irak-krigen var basert på løgner og tvilsomme rapporter om masseødeleggelsesvåpen. En undersøkelse fra 2007 viste at 35 prosent av demokratene trodde Bush visste om angrepene på forhånd, mot 11 prosent av republikanerne.

Les også: Klassekampen sier opp avtalen med Ny Tid

Månelandingen skjedde ikke

Den 20. juli 1969 landet amerikanerne Neil Armstrong og Buzz Aldrin som de to første menneskene på månen. Det er det imidlertid ikke alle som tror på.

Hele verden fulgte med da mennesket landet på månen for første gang, 20. juli 1969. Her er Buzz Aldrin fotografert ved siden av det amerikanske flagget. Ifølge 6 prosent av amerikanerne er bildet tatt i ørkenen i Nevada, og ikke på månen. Foto: AP / NTB scanpix.
Hele verden fulgte med da mennesket landet på månen for første gang, 20. juli 1969. Her er Buzz Aldrin fotografert ved siden av det amerikanske flagget. Ifølge 6 prosent av amerikanerne er bildet tatt i ørkenen i Nevada, og ikke på månen. Foto: AP / NTB scanpix.

I 50 år har flere konspirasjonsteoretikere hevdet at månelandingen var en bløff, utpønsket og orkestrert av den amerikanske regjeringen, NASA, mediene og filmindustrien. Og grunnen? Å konsolidere USAs makt og vinne prestisje.

I 2016 kom forøvrig en studie hvor forskere hadde regnet på sannsynligheten for at månelandingen skulle være en bløff. Studien mente en falsk månelanding ville involvert minimum 250 personer. Gitt at NASAs over 450.000 ansatte, mente studien at en bløff ville blitt avslørt innen fire år.

Du kan lese flere argumenter om hvorfor Månelandingen IKKE er en bløff her.

Les også: 50 år siden de første mennesker nådde månen

Prinsesse Diana ble drept av britisk etterretning

Restene av bilen Diana satt i i den tragiske ulykken i Paris den 31. august 1997. Foto: AP / NTB scanpix.
Restene av bilen Diana satt i i den tragiske ulykken i Paris den 31. august 1997. Foto: AP / NTB scanpix.

Til tross for utallige rapporter som slår fast at prinsesse Diana døde i en bilulykke i Paris, vil mange tro noe annet. En seiglivet teori er at hun ble myrdet av den britiske etterretningen, muligens på oppdrag for kongehuset, fordi hun skulle gifte seg med en muslim.

Andre hevder hun ble drept av våpenindustrien, fordi hun hadde engasjert seg i kampen mot landminer eller at drapet var et slags satanistisk ritual, orkestrert av illuminati.

Det finnes også de som mener Diana og hennes medpassasjer og kjæreste, Dodi, selv fingerte ulykken for å kunne trekke seg tilbake fra offentligheten.

Les også: Den dagen Diana døde

Chemtrails

Dette er en gjenganger på norske og utenlandske konspirasjonssider. Der folk flest ser «chemtrails» som kondensstriper etter et fly, ser noen gasser som slippes ut over oss for å påvirke klima eller hjernevaske og kontrollere befolkningen. Det hjelper ikke at dette tilbakevises av et samlet forskningsmiljø. En undersøkelse for få år siden viste at tett på åtte prosent av oss tror at norske myndigheter har et hemmelig chemtrails-program.

Sammenheng mellom vaksine og autisme

Vaksiner regnes for å være moderne medisins største suksess og redder årlig millioner av menneskeliv. Likevel er ikke dette tilstrekkelig til å overbevise alle. Noen mener at vaksiner brukes til befolkningsreduksjon eller til å implementere nanochipper i befolkningen.

Vaksiner regnes for å være moderne medisins største suksess, men ikke alle er enige. Foto: AFP / NTB scanpix.
Vaksiner regnes for å være moderne medisins største suksess, men ikke alle er enige. Foto: AFP / NTB scanpix.

I USA tror 20 prosent av befolkningen at vaksinering av barn kan føre til autisme. Opphavet til denne forestillingen er den britiske legen Andrew Wakefield. I en studie fra 1998 hevdet han at MMR-vaksinen kunne føre til autisme blant barn. Kun 12 barn var med i studien, og funnene rimet ikke med andre, grundigere studier. Det ble senere avdekket omfattende forskningsjuks med studien, som ble trukket tilbake av tidsskriftet Lancet, og Wakefield ble avskiltet som lege i England, skriver Faktisk.no.

Les også: Vaksinemotstand en av verdens største helsetrusler

Holocaust skjedde ikke

Man skulle kanskje tro at det ikke gikk an å betvile en historisk hendelse som er så veldokumentert som nazistenes utryddelse av seks millioner jøder under andre verdenskrig. Holocaust-benekterne kan for eksempel påstå at gasskamre aldri fantes, men ble bygget etter krigen for å sverte Nazi-Tyskland. De hevder eller antyder at hele Holocaust er en svindel eller løgn som springer ut av en bevisst konspirasjon for eksempelvis å fremme interessene til jødene på bekostning av andre folk.

Les også: Utbredt antisemittisme i Europa

Paul McCartney er død

De som mente og mener Paul McCartney er død fant tegn over alt. For eksempel på platecoveret til Abbey Road.
De som mente og mener Paul McCartney er død fant tegn over alt. For eksempel på platecoveret til Abbey Road.

Teorien om at Beatles-legenden Paul McCartney døde i en bilulykke i 1966 startet etter at McCartney gikk barbeint over Abbey Road. Ifølge tilhengerne skal musikeren ha blitt erstattet av en dobbeltgjenger.

Tilhengerne mener også at resten av bandet plantet en rekke ledetråder for å fortelle verden at Paul virkelig var død. Blant de mest kjente er at det står «LMW 28IF» på nummerskiltet på folkevogna i bakgrunnen på Abbey Road-coveret. Paul ville vært 28 år «IF» (dersom) han fortsatt var i live da plata kom ut. Du finner mer om teorien her.

Les også: 50 år siden den aller siste konserten med The Beatles

Obama er egentlig muslim - og ikke født i USA

Barack Obamas fødselsattest ble lagt fram 25. april 2011 - etter flere år med konspirasjoner om at presidenten i virkeligheten ikke var født i USA.
Barack Obamas fødselsattest ble lagt fram 25. april 2011 - etter flere år med konspirasjoner om at presidenten i virkeligheten ikke var født i USA.

USAs tidligere president Barack Obama var gjenstand for mange konspirasjonsteorier under sin regjeringstid. Påstandene dreide seg om at Obama skulle være uamerikansk, født i Kenya og at han snek til seg presidentskapet på uærlig vis.

En tredjedel av alle republikanere tror også at Obama egentlig er muslim, men at han løy om sin egen tro for å kunne bli valgt.

Nåværende president, Donald Trump, var en av dem som ivret svært i å fronte teoriene om at Obama ikke var født i USA og derfor ikke hadde fødselsattest.

Virkelige konspirasjoner finnes også

La det ikke være noen tvil: Det finnes konspirasjoner. I aller enkleste forstand vil en konspirasjon si at to eller flere mennesker går sammen i hemmelighet for å planlegge å utføre noe som går ut over andre. Det skjer hele tiden. I vennegjengen, i politikken, på arbeidsplassen. Historien er full av eksempler på episoder der individer eller grupper har slått seg sammen og ført andre bak lyset for egen vinnings skyld.

– De mest kjente eksemplene er antagelig da amerikansk etterretning avsatte den valgte regjeringen i Iran i 1953 og i Chile i 1973. Eksempler fra nyere tid er avsløringene til Edward Snowden, hvordan Russland startet krigen i Ukraina ved hjelp av tidligere marginale lokale ledere, lokale oligarker og russiske ultranasjonalister, og hvordan en tillitsvalgt i LO fikk tak i bilder og video av Trond Giske som danset på et utested og tipset Arbeiderpartiet.

John Færseth, forfatter av boka KonspiraNorge. Foto: Humanist Forlag.
John Færseth, forfatter av boka KonspiraNorge. Foto: Humanist Forlag.

– Alt dette er eksempler på at noen snakker sammen bak kulissene for å oppnå noe for seg selv eller andre, forteller John Færseth, forfatter av boka «KonspiraNorge», til ABC Nyheter.

Han understreker at alt dette likevel er begrenset. Det dreier seg om folk med begrenset innflytelse som forsøker å oppnå en bestemt ting, det er ikke allmektige krefter som styrer alt som skjer.

– For eksempel har alt dette blitt avslørt av mainstreammedia, noe som viser at de som står bak ikke har kontroll over media. Og så vidt jeg vet er det ingen eksempler på at ting som har blitt avvist som konspirasjonsteorier, senere har vist seg å være riktig. En konspirasjonsteoretiker vil kanskje si at dette beviser hvor langt sammensvergelsen går.

Les også: Marilyn Monroe - ikonet som aldri går av moten

Kritisk tenkning

Færseth mener at grundig opplæring i kildekritikk er avgjørende for å møte dagens digitale verden. Han mener også det er viktig å skille mellom konspirasjoner og konspirasjonsteorier.

– En konspirasjon er en virkelig, påvist sammensvergelse mens en konspirasjonsteori i beste fall er en hypotese som ikke er bevist. Ofte innebærer den en anklage mot grupper eller personer man ikke liker, som jøder, frimurere, muslimer eller George Soros.

Konspirasjonsteoretikere tror ofte at det er allmektige krefter som kontrollerer alt, og at sammensvergelsen går helt til topps i samfunnet.

John Færseth illustrerer poenget med følgende historie:

– For eksempel finnes det en vits om en konspirasjonsteoretiker som dør og kommer til himmelen. «Velkommen», sier Gud. «Nå skal du få lov til å stille meg ett spørsmål, som jeg skal svare fullstendig oppriktig på.»
Uten å blunke spør konspirasjonsteoretikeren: «Hvem skjøt John F. Kennedy»
«Lee Harvey Oswald skjøt Kennedy fra et boklager i Dallas. Han handlet alene», svarer Gud.
Konspirasjonteoretikeren tenker litt. «Wow. Dette går enda lenger opp enn jeg trodde!»

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
10:14 Professor slakter Folkehelse­instituttets snusrapport09:49 Johnsons kamp om Parlamentet er i gang09:46 Kan utenlandske krefter ha påvirket det norske kommunevalget?09:40 Politiet sikrer spor etter mulig hackerangrep mot Dagbladet09:39 Amnesty anklager Tyrkia for krigsforbrytelser i Syria09:08 Frykter for Østfoldbanen: – Statsråden kunne svart «Ja, vi står ved konseptet»08:53 DNB-tjenester fungerer igjen08:50 Gull til Norge: Historien om kommentatorene08:16 Semb så Ødegaard briljere allerede som 14-åring: – Han blir høyst trolig en europeisk toppstjerne07:54 Politiet har brukt adgangen til datainnbrudd åtte ganger07:52 Kampene fortsetter i syrisk grenseby07:14 Sp reagerer på kutt i politiutdanningen i Oslo07:06 Ansatte ved høgskole i Bergen sier opp etter foredrag om homoterapi07:04 Mange såret i opptøyer i Libanon07:04 Hovland forlenget PGA-rekorden, ny 69-runde i Sør-Korea07:00 Slakter vogntog-tiltak: – Det høres flott ut og folk går på bløffen06:51 Football-rankings: Mindre enn 25 prosent sjanse for norsk EM-plass06:37 Trump får kritikk for å holde G7-toppmøte på sin private golfklubb06:35 Nok et tap for Wild i Canada06:34 Amerikansk straffetoll på EU-varer har trådt i kraft06:08 Sjekker ut DNA-spor i Hagen-saken06:06 Dette skjer i dag06:05 Johnson vil snu tap til triumf i Parlamentet05:33 Dette skjedde i natt05:28 Sønnen til «El Chapo» løslatt05:06 Stor vannlekkasje i tidligere NRK-bygg på Minde i Bergen05:03 Svakeste vekst i Kina på 27 år05:00 Keshvari-saken for retten i dag – vil tilstå grovt bedrageri av Stortinget04:43 Voldsomme demonstrasjoner i Barcelona fjerde dag på rad03:55 Norsk Industri: Oljelønningene er på vei opp igjen03:21 Drapssiktede i Bergen snakket «skotsk» på vei hjem02:49 Lang toppmøtekveld med få resultater02:38 EUs toppmøte ga sin velsignelse til brexitavtale02:28 Venezuela løslater politiske fanger etter plass i FNs menneskerettsråd02:09 Frankrike hindret terrorangrep inspirert av 11. september01:56 Giske hadde 70 klagepunkter til VG, ingenting er rettet01:29 USAs energiminister går av01:20 Populær Venstre-ordfører åpner for å gå inn i ledelsen00:56 Låve i full fyr i Tønsberg – kommer til å brenne ned00:22 Beboer på Majorstuen fant blodig, skadd person00:00 Libya stenger interneringsleir23:42 SDF-militsen sier våpenhvile har trådt i kraft nordøst i Syria23:22 Mann pågrepet for å ha holdt familien innesperret i kjeller i flere år22:52 Morgenbladet-skribenter holder tilbake bidrag22:48 Anne-Elisabeth Hagen savnet i ett år: Politiet innkaller vitner til DNA-prøver21:54 Trumps stabssjef trekker Ukraina-opplysning21:42 Ekspert: Solskjær kan snart være ferdig som United-trener20:30 Kongen advarer mot trakassering og en opphetet offentlig debatt19:58 Søk etter mulig person i vannet i Hatvik i Hordaland19:43 Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan gir etter for noen av USAs krav19:23 Cubas ballettlegende Alicia Alonso er død18:22 EUs toppmøte slutter opp om brexitavtalen18:17 Dagbladet oppe igjen etter mulig hackerangrep18:11 Pence og Pompeo legger press på Erdogan18:00 26 ansatte slutter i Dagens Næringsliv17:12 Riiber kåret til årets skiutøver i nordiske grener17:08 Irlands statsminister om brexitavtalen: – Skaper en unik løsning17:07 EU-motstander Nigel Farage avfeier brexitavtale17:02 Labour, DUP og Liberaldemokratene sier nei til brexitavtalen16:57 Ambassadør tar avstand fra Trump i riksrettshøring16:55 Russisk nyhetsbyrå: Advokat har søkt om benådning for Frode Berg16:55 Hanne Harlem innstilles som ny sivilombudsmann16:42 Dronningen og kronprinsessen melder forfall til stortingsmiddag16:31 Turgåere fant tonnevis med mynter ved Kongsberg16:05 – Kan være begynnelsen på slutten for Trump16:02 Johnson: – Nå er øyeblikket for å få brexit gjennomført15:54 Assad: Syria vil svare på Tyrkias intervensjon med «alle legitime midler»15:33 Kystvakten uten helikopter i flere uker15:18 «Gazza» frikjent for seksuelt overgrep14:47 Togvogn på lastebiltur endte i politianmeldelse14:44 Tidligere toppdommer krever 7,2 millioner av NFF14:44 Brann-spiss måtte bli hjemme, straffes av klubben14:24 Bjørgen mener Johaug bør få Egebergs Ærespris14:18 Frode Bergs advokat: – Lite sannsynlig at utveksling blir bekreftet nå13:59 Feståpning for Viken mens begravelsen planlegges13:58 Enige om å la britene håndheve EU-regler i Nord-Irland13:49 Elton John: – Watford kan ha reddet livet mitt13:21 22-åring erkjenner straffskyld for drapsforsøk på 16-åring13:20 Mot brutal sprint i ny skitour12:59 Erdogan kastet Trumps brev i søpla12:20 Lørenskog-saken: Konvolutt fra trusselbrevet solgt hos Clas Ohlson11:54 Kurderne anklager Tyrkia for å bruke forbudte våpen11:53 Solskjær om United-krisen: – Jeg mister ikke nattesøvnen11:41 Haaland skadefri og kampklar11:40 Viste dømt til ett års betinget fengsel11:36 En brexitavtale mellom EU og Storbritannia er i boks11:12 Tyrkiske styrker vinner terreng nordøst i Syria11:05 Dropper nasjonal rammeplan for vindkraft10:41 Får ikke svar om syk fireåring i Syria: – Jeg er skuffet over Ropstad10:26 Norske Skog slår igjen rot i Oslo Børs10:04 Thingnes Bø pådro seg lårskade i fall09:46 11 prosent av enslige forsørgere i jobb har lavinntekt09:45 Pizzakjeden Domino's vil forlate Norge09:29 SOHR: 300.000 på flukt etter Tyrkias angrep09:29 Pence og Pompeo skal forsøke å overtale Erdogan08:55 DUP sier de ikke kan støtte Johnsons brexitavtale08:53 18 elbiler per ladepunkt i Norge08:41 Hovland satte PGA-rekord08:28 Lastebil mistet dekk på E6 - traff flere biler08:14 – Viser at Røe Isaksen ikke aner hva som skjer i transportsektoren
Siste nytt
10:14Helse og livsstilProfessor slakter Folkehelse­instituttets snusrapport09:49PolitikkJohnsons kamp om Parlamentet er i gang09:46PolitikkKan utenlandske krefter ha påvirket det norske kommunevalget?09:40KulturPolitiet sikrer spor etter mulig hackerangrep mot Dagbladet09:39VerdenAmnesty anklager Tyrkia for krigsforbrytelser i Syria09:08PolitikkFrykter for Østfoldbanen: – Statsråden kunne svart «Ja, vi står ved konseptet»08:53NorgeDNB-tjenester fungerer igjen08:50SportGull til Norge: Historien om kommentatorene08:16SportSemb så Ødegaard briljere allerede som 14-åring: – Han blir høyst trolig en europeisk toppstjerne07:54NorgePolitiet har brukt adgangen til datainnbrudd åtte ganger07:52VerdenKampene fortsetter i syrisk grenseby07:14NorgeSp reagerer på kutt i politiutdanningen i Oslo07:06NorgeAnsatte ved høgskole i Bergen sier opp etter foredrag om homoterapi07:04VerdenMange såret i opptøyer i Libanon07:04SportHovland forlenget PGA-rekorden, ny 69-runde i Sør-Korea07:00MotorSlakter vogntog-tiltak: – Det høres flott ut og folk går på bløffen06:51SportFootball-rankings: Mindre enn 25 prosent sjanse for norsk EM-plass06:37VerdenTrump får kritikk for å holde G7-toppmøte på sin private golfklubb06:35SportNok et tap for Wild i Canada06:34VerdenAmerikansk straffetoll på EU-varer har trådt i kraft06:08NorgeSjekker ut DNA-spor i Hagen-saken06:06NorgeDette skjer i dag06:05VerdenJohnson vil snu tap til triumf i Parlamentet05:33NorgeDette skjedde i natt05:28VerdenSønnen til «El Chapo» løslatt05:06NorgeStor vannlekkasje i tidligere NRK-bygg på Minde i Bergen05:03PengerSvakeste vekst i Kina på 27 år05:00PolitikkKeshvari-saken for retten i dag – vil tilstå grovt bedrageri av Stortinget04:43VerdenVoldsomme demonstrasjoner i Barcelona fjerde dag på rad03:55PengerNorsk Industri: Oljelønningene er på vei opp igjen03:21NorgeDrapssiktede i Bergen snakket «skotsk» på vei hjem02:49VerdenLang toppmøtekveld med få resultater02:38VerdenEUs toppmøte ga sin velsignelse til brexitavtale02:28VerdenVenezuela løslater politiske fanger etter plass i FNs menneskerettsråd02:09VerdenFrankrike hindret terrorangrep inspirert av 11. september01:56PolitikkGiske hadde 70 klagepunkter til VG, ingenting er rettet01:29PolitikkUSAs energiminister går av01:20NorgePopulær Venstre-ordfører åpner for å gå inn i ledelsen00:56NorgeLåve i full fyr i Tønsberg – kommer til å brenne ned00:22NorgeBeboer på Majorstuen fant blodig, skadd person00:00VerdenLibya stenger interneringsleir23:42VerdenSDF-militsen sier våpenhvile har trådt i kraft nordøst i Syria23:22VerdenMann pågrepet for å ha holdt familien innesperret i kjeller i flere år22:52KulturMorgenbladet-skribenter holder tilbake bidrag22:48NorgeAnne-Elisabeth Hagen savnet i ett år: Politiet innkaller vitner til DNA-prøver21:54VerdenTrumps stabssjef trekker Ukraina-opplysning21:42SportEkspert: Solskjær kan snart være ferdig som United-trener20:30KulturKongen advarer mot trakassering og en opphetet offentlig debatt19:58NorgeSøk etter mulig person i vannet i Hatvik i Hordaland19:43VerdenTyrkias president Recep Tayyip Erdogan gir etter for noen av USAs krav19:23SportCubas ballettlegende Alicia Alonso er død18:22PolitikkEUs toppmøte slutter opp om brexitavtalen18:17KulturDagbladet oppe igjen etter mulig hackerangrep18:11PolitikkPence og Pompeo legger press på Erdogan18:00Kultur26 ansatte slutter i Dagens Næringsliv17:12SportRiiber kåret til årets skiutøver i nordiske grener17:08PolitikkIrlands statsminister om brexitavtalen: – Skaper en unik løsning17:07PolitikkEU-motstander Nigel Farage avfeier brexitavtale17:02PolitikkLabour, DUP og Liberaldemokratene sier nei til brexitavtalen16:57VerdenAmbassadør tar avstand fra Trump i riksrettshøring16:55NorgeRussisk nyhetsbyrå: Advokat har søkt om benådning for Frode Berg16:55NorgeHanne Harlem innstilles som ny sivilombudsmann16:42KulturDronningen og kronprinsessen melder forfall til stortingsmiddag16:31NorgeTurgåere fant tonnevis med mynter ved Kongsberg16:05Verden– Kan være begynnelsen på slutten for Trump16:02PolitikkJohnson: – Nå er øyeblikket for å få brexit gjennomført15:54VerdenAssad: Syria vil svare på Tyrkias intervensjon med «alle legitime midler»15:33NorgeKystvakten uten helikopter i flere uker15:18Sport«Gazza» frikjent for seksuelt overgrep14:47NorgeTogvogn på lastebiltur endte i politianmeldelse14:44SportTidligere toppdommer krever 7,2 millioner av NFF14:44SportBrann-spiss måtte bli hjemme, straffes av klubben14:24SportBjørgen mener Johaug bør få Egebergs Ærespris14:18VerdenFrode Bergs advokat: – Lite sannsynlig at utveksling blir bekreftet nå13:59PolitikkFeståpning for Viken mens begravelsen planlegges13:58PolitikkEnige om å la britene håndheve EU-regler i Nord-Irland13:49SportElton John: – Watford kan ha reddet livet mitt13:21Norge22-åring erkjenner straffskyld for drapsforsøk på 16-åring13:20SportMot brutal sprint i ny skitour12:59PolitikkErdogan kastet Trumps brev i søpla12:20NorgeLørenskog-saken: Konvolutt fra trusselbrevet solgt hos Clas Ohlson11:54VerdenKurderne anklager Tyrkia for å bruke forbudte våpen11:53SportSolskjær om United-krisen: – Jeg mister ikke nattesøvnen11:41SportHaaland skadefri og kampklar11:40NorgeViste dømt til ett års betinget fengsel11:36PolitikkEn brexitavtale mellom EU og Storbritannia er i boks11:12VerdenTyrkiske styrker vinner terreng nordøst i Syria11:05PolitikkDropper nasjonal rammeplan for vindkraft10:41PolitikkFår ikke svar om syk fireåring i Syria: – Jeg er skuffet over Ropstad10:26PengerNorske Skog slår igjen rot i Oslo Børs10:04SportThingnes Bø pådro seg lårskade i fall09:46Penger11 prosent av enslige forsørgere i jobb har lavinntekt09:45PengerPizzakjeden Domino's vil forlate Norge09:29VerdenSOHR: 300.000 på flukt etter Tyrkias angrep09:29VerdenPence og Pompeo skal forsøke å overtale Erdogan08:55PolitikkDUP sier de ikke kan støtte Johnsons brexitavtale08:53Motor18 elbiler per ladepunkt i Norge08:41SportHovland satte PGA-rekord08:28NorgeLastebil mistet dekk på E6 - traff flere biler08:14Penger– Viser at Røe Isaksen ikke aner hva som skjer i transportsektoren
Populært