Ulrikke fikk ikke være med Norwegian – fikk ikke tatt farvel med lillebroren

<p>Foto privat</p>
Foto privat

Måtte vente i 12 timer før hun kunne fly hjem til familien sin.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag gikk det et snøskred på Reingjerdfjellet i Troms. En ung mann i begynnelsen av 20-årene lå begravet under snøen i to timer. Den unge mannen var 22 år gamle Olaf Skarbakk Bjørkeng.

I morgentimene dagen etter dør han. Livet stod ikke til å redde.

Kvelden i forveien får storesøster Ulrikke Bjørkeng nyheten om at broren var blitt tatt av snøskredet. På Facebook forteller hun om hvordan hun kastet seg om og booket billetter på det siste flyet til Bardufoss med Norwegian. Hun forteller at hun bor rett utenfor Gardermoen.

«Jeg kom frem 20min før takeoff. Til tross for at jeg forklarte at lillebroren min var tatt av skred og at jeg måtte komme meg dit med en gang så fikk jeg til svar at det desverre ikke gikk fordi gaten var stengt nå. Jeg hadde ingen bagasje og hadde rukket å løpe til gaten før flyet skulle dra. Er det virkelig så firkantet? Er det ikke mulig å være litt fleksible når det er snakk om krisesituasjoner?» spør Bjørkeng på Norwegians Facebook-side.

Det endte med at hun ikke kom med flyet og måtte vente til neste dag.

Fikk ikke tatt farvel

«Hvordan tror dere det er å sitte 12 timer hjemme og vente når du vet at lillebroren din ligger begravd i et snøskred og at han mest sannsynlige ikke kommer til å overleve? Lillebroren min er død, og det hadde ikke endret seg selv om jeg hadde fått være med det flyet mandag kveld. Det som hadde endret seg dersom dere hadde vært litt medmenneskelige og ordnet det sånn at jeg fikk være med det flyet mandag kveld er at jeg da hadde fått vært på sykehuset med handen siste tiden sammen med resten av familien.»

«På grunn av at jeg ikke fikk være med det flyet mandag kveld fordi det "dessverre ikke var noe mer dere kunne gjøre" måtte jeg ta farvell med ham som et kaldt lik på en båre i stedet for å få være med han de siste timene av livet hans.»

Hun forteller at det gjør vondt, og at det kommer til å plage henne at livet nå fortsetter uten lillebror. Videre skriver Bjørkeng at hun har hørt at Norwegian kunne ordnet med å få henne med på flyet, dersom de ønsket det.

Les også: Nye Norwegian-kanselleringer

Skulle ønsket annerledes

Posten har fått 3.700 kommentarer og er delt 540 ganger. Mange vil dele kjærlighet med kvinnen som nettopp har mistet sin lillebror.

Lokalavisen Nye Troms omtalte saken først. De har vært i kontakt med kommunikasjonsrådgiver Tonje Næss i Norwegian. I en epost til avisen skriver kommunikasjonsrådgiveren at tiden ble for snau for å få Bjørkeng med på flyet.

«Vi skulle ønske at vi kunne løst denne situasjonen annerledes, men det er mange detaljer som dessverre gjør det vanskelig å holde tilbake en flyvning,» skriver Næss i en e-post til Nye Troms.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden