Åpen for alle - alltid

Dramatiske bilder:Her klamrer fiskerne seg til skjæret mens båten synker

Dette synet møtte redningsmannskapet da de kom til havaristedet like utenfor havna på Røst.
Dette synet møtte redningsmannskapet da de kom til havaristedet like utenfor havna på Røst. Foto: RS Stormbull / Redningsselskapet
Artikkelen fortsetter under annonsen

Da fiskebåten fikk motorstopp i hardt vær, skjønte de hvor det bar. Da sjarken begynte å synke, hoppet mannskapet i havet. – De hadde veldig flaks, sier skipper på redningsskøyta.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tirsdag ettermiddag havarerte en fiskesjark med tre personer om bord utenfor Røst i Lofoten.

Båten fikk motorstopp i sterk vind og hard sjø, noe som fikk båten til å drive inn mot fjæra før den traff grunn. Mannskapet ble derfor tvunget til å hoppe i sjøen idet fartøyet sank.

Heldigvis for fiskerne tok det ikke mer enn 13 minutter fra redningsskøyta «Stormbull» ble varsla til fiskerne var trygt om bord.

– De hadde veldig flaks som var nære et skjær de kunne karre seg inn på. Det var kaldt i vannet, og med oljehyre og tunge klær på seg er det ikke lett å svømme, forteller skipper på redningsskøyta «Stormbull», Lars Petter Helminsen, til ABC Nyheter.

Les også: En mann hentet opp fra kjøretøy i sjøen i Lofoten

Det tok 13 minutter fra redningsskøyta fikk varsel om ulykken til mannskapet var berga trygt om bord. Foto: RS Stormbull / Redningsselskapet
Det tok 13 minutter fra redningsskøyta fikk varsel om ulykken til mannskapet var berga trygt om bord. Foto: RS Stormbull / Redningsselskapet

Dramatiske bilder

Da redningsmannskapet kom fram til havaristedet var det bare styrhuset og baugen på redningsskøyta som stakk opp, slik de dramatiske bildene viser. En av fiskerne hadde begynt å klatre opp på et skjær.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi lå og observerte at de klarte å karre seg opp på land etter hvert. Vi kom på andre sida, fikk redningsmann inn på holmen og hjalp dem over til oss etter hvert, sier Helminsen.

De fikk raskt satt en redningsmann i land fra den trygge siden av skjæret og fikk fiskerne om bord på skøyta. Helminsen konstaterer at de var både nedkjølte og forslåtte, men ellers ved grei helse.

Les også: 14 fiskere kjempet for livet i nær 20 minus da båten grunnstøtte

Takker redningsmannskapet

– Vi er glade for å være i god behold. Vi vil takke mannskapet på redningsskøyta. De var raskt på stedet og gjorde en god jobb, sier en av de tre fiskerne til NRK Nordland .

Fiskerne ble innlosjert på overnattingsstedet Fiskarheimen i Havly, og reiste hjem igjen til Sunnmøre onsdag kveld, ifølge Fiskarheimen.

Les også:

Mann funnet hengende fast i garnet etter fiskebåt

Fisker skal ha skutt mot båt i Bergen

Mystisk fiskedød i Oslofjorden