Kvinne (31) hevdet hun tjente tre millioner på sexsalg - nå mister hun pengene

<p>En 31 år gammel dame må tåle inndragning av snaut tre millioner kroner til staten.</p>
En 31 år gammel dame må tåle inndragning av snaut tre millioner kroner til staten. Foto: Politiet

En 31 år gammel kvinne er dømt til inndragning av tre millioner kroner. Selv hevder hun pengene stammer fra sexsalg, men i retten ble hun ikke trodd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under en ransaking hos en 31 år gammel hjemmepleier fra Oslo i 2017, gjorde politiet funn av nærmere tre millioner i kontanter i et klesskap.

Da kvinnen i februar møte i Oslo tingrett tiltalt for heleri av pengene, forklarte 31-åringen at hun hadde tjent pengene på prostitusjon. Påtalemyndigheten mener pengene stammer fra en eller flere straffbare handlinger.

I en fersk dom kommer det frem at retten fant hennes forklaring lite troverdig.

«På bakgrunn av bevisførselen, finner retten uten tvil å kunne utelukke at de 2.924.000 kronene funnet kontant i N.N. (tiltaltes navn, red.anm.) sitt klesskap stammer fra prostitusjon», heter det i dommen.

Les også: Kvinne (31) hevder hun tjente tre millioner på sexsalg på snaue to år

Får pengene inndratt

Dermed må kvinnen tåle inndragning av pengene. Hadde kvinnen derimot blitt trodd i retten hadde hun kun måtte skatte av pengene, ettersom salg av seksuelle tjenester ikke er forbudt.

Aktor Fredrik Reinertsen og påtalemyndigheten tror ikke på kvinnens forklaring om at de tre millionene stammer fra prostitusjon. Foto: Steffen Zachariassen / ABC Nyheter
Aktor Fredrik Reinertsen og påtalemyndigheten tror ikke på kvinnens forklaring om at de tre millionene stammer fra prostitusjon. Foto: Steffen Zachariassen / ABC Nyheter

I samme sak sto kvinnen tiltalt for grovt tyveri av 30.000 kroner og oppbevaring av tre gram hasj. Kvinnen ble dømt til fengsel i ett år og seks måneder, i tillegg til inndragning av pengene.

Aktor Fredrik Reinertsen sier til ABC Nyheter at påtalemyndigheten er fornøyd med dommen.

– Vi mener det er en korrekt avgjørelse. Retten har gitt oss medhold både når det gjelder straff og inndragning av pengene, sier han.

Les også: Eldretyvene møtte i retten: – Han angrer og beklager

– Finner det usannsynlig

I dommen kommer det frem at det er uklart hvilken straffbar handling heleriet strammer fra, men at kvinnens forklaring viser at hun var kjent med at pengene er utbytte fra straffbare handlinger.

«Retten finner det usannsynlig at N.N (tiltaltes navn, red.anm.) hadde mulighet til å bedrive en så omfattende og intens prostitusjonsvirksomhet over to år (...)», står det i dommen.

Retten fant forklaringen om prostitusjonsvirksomheten lite troverdig på flere punkter. Blant annet fant retten det påfallende at pengene som lå skjult i klesskapet kun besto av tusenlapper, sett i lys av at kvinnens seksuelle tjenester skal ha kostet eksempelvis 1500 og 2500 kroner.

«Det er også påfallende at samtlige sedler var helt rette og så nye ut», heter det i dommen.

Les også: Therese (31) ble svindlet - nå er tidligere sykehusansatt dømt

(Saken fortsetter under bildet)

I klesskapet til den 31 år gamle kvinnen ble det funnet snaue tre millioner kroner i kontanter. Kvinnens forsvarer Benedict de Vibe varsler allerede nå at dommen vil bli anket. Foto: Politiet / NTB Scanpix
I klesskapet til den 31 år gamle kvinnen ble det funnet snaue tre millioner kroner i kontanter. Kvinnens forsvarer Benedict de Vibe varsler allerede nå at dommen vil bli anket. Foto: Politiet / NTB Scanpix

Blir anket

Under rettssaken hevdet kvinnen at hun hadde holdt prostitusjonen skjult for sin daværende ektemann og familie, og at hun startet med prostitusjon for å betale ned privat gjeld.

I dommen kommer det frem at gjelden kvinnen hadde opparbeidet seg, i liten grad ble nedbetalt selv om hun hadde tilgang på store mengder penger.

Advokat Benedict de Vibe, som forsvarer den 31 år gamle kvinnen, opplyser til ABC Nyheter at dommen vil bli anket.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden