Elgkrigen mellom Norge og Canada:

Norsk delegasjon sendes til «elgtoppmøtet» i Canada

<p>Ti meter høye «Storelgen» ved riksvei 3 i Stor-Elvdal kommune. Foto: Linda Otnes Henriksen</p>
Ti meter høye «Storelgen» ved riksvei 3 i Stor-Elvdal kommune. Foto: Linda Otnes Henriksen

Stor-Elvdals varaordfører Linda Otnes Henriksen reiser til Canada for å tale elgens sak etter en tid med mye elgsnakk i mediebildet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge og Canada har den senere tiden kjempet om å ha den høyeste elgstatuen i verden, noe som etter hvert gikk viralt og har blitt omtalt av en rekke internasjonale medier.

Ti meter høye «Storelgen» ved riksvei 3 i Stor-Elvdal kommune er nemlig 30 centimeter høyere enn Mac the Moose i Moose Jaw i Canada.

Og slikt blir det amper stemning av.

Og når det nå skal arrangeres «elgtoppmøte» i Moose Jaw, som er fjerde største by i den vestlige provinsen Saskatchewan i Canada, reiser Stor-Elvdals varaordfører Linda Otnes Henriksen over for å, forhåpentligvis, komme frem til en fredelig løsning.

– Målet er å komme sammen og prate. De ønsker å gjøre utbedringer på elgen deres og har samla inn 300 til 350 tusen kroner de planlegger å ta i bruk. Og jeg skjønner det kan være vanskelig for dem å ikke bygge den største elgen, etter å ha fått så mange gaver, sier Henriksen til ABC Nyheter.

(Artikkelen fortsetter under)

SE VIDEO: Se Canada erklære «krig» mot Norge: – Det norske folk har tatt dette fra oss:

Har vært i nyhetsbildet lenge

Det hele startet med at duoen Justin and Greg yppet til krig i en YouTube-video. Budskapet fikk støtte fra Moose Jaws borgermester, Fraser Tolmie.

Linda Otnes Henriksen, varaordfører i Stor-Elvdal kommune. Foto: Linda Otnes Henriksen.
Linda Otnes Henriksen, varaordfører i Stor-Elvdal kommune. Foto: Linda Otnes Henriksen.

Dagbladet fulgte opp med en livesending der Stor-Elvdals ordfører Terje Hoffstad og varaordføreren valgte å ikke kapitulere. Etter dette tok det helt av i internasjonale medier.

– Saken har holdt seg i nyhetsbildet i over en måned, og det ble mye att og fram om å ha den største elgen. Vi tenkte etterhvert at det ville være fint å møtes for å komme frem til en løsning, siden det hele hadde vart så lenge. Jeg spurte om de kunne ha interesse av at jeg tok turen, og de svarte at jeg var hjertelig velkommen.

Henriksen blir værende i Moose Jaw en ukes tid for å tale elgens sak. Hun uttrykker at hun reiser i fred.

– Vi har et ønske om å etablere et vennskap og et partnerskap, så får vi se hva som kommer ut av det til slutt. Siden denne saken har fått så mye dekning, har dette vært en fin markedsføring for kommunen vår, men også for landet Norge.

Hun håper de sammen kan komme frem til måter å styrke turisme til stedene på, og de planlegger nå å smi mens jernet ennå er varmt.

Les også: Tysk brannvesen rykket ut for å redde tjukk rotte

– Velkommen med åpne armer

– Vi er glade over å ønske Ms. Henriksen velkommen til Moose Jaw, utbryter Fraser Tolmie, borgermester av Moose Jaw, i en uttalelse på byens hjemmeside.

– Selv om hun har foreslått muligheten for at de to elgene kan bli like store, kan vi ikke ignorere den overveldende økonomiske og følelsesmessige støtten som har blitt tilbydd for å gjøre Mac til verdens høyeste elgstatue.

Men han tilføyer at det er potensiale for fremtidige turisme- og økonomiske utviklingspartnerskap med Norge, noe de vil diskutere under Henriksens besøk.

– Vi vet at lokalmiljøet, inkludert Mac the Moose, vil ønske henne velkommen med åpne armer, legger borgermesteren til.

Det er snakk om at det skal reises en elgstatue i gull på 20 meter i Stor-Elvdal, men det vil ennå tiden vise.

Les også: Prøvde å avlive elg med biljekk – risikerer fengselsstraff

Personvernpolicy