Bråk, alkohol, rus og urinering plager beboere på Sørenga

Det store antallet besøkende, og manglende vakthold på nattestid bekymrer flere beboere på Sørenga.
Det store antallet besøkende, og manglende vakthold på nattestid bekymrer flere beboere på Sørenga. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

På varme sommerdager har tusenvis av mennesker strømmet til badeplassen på Sørenga i Oslo. Det skjer ikke uten utfordringer. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Styreleder Kevin Wright i Sørenga Sameiet 7 sier til nettavisen E24 at hverken vakthold eller toalettfasiliteter har vært tilfredsstillende til å håndtere folkemengdene som har inntatt den populære badeplassen i Oslo.

– Det er vakthold til klokken 23.00 på kvelden, så blir det Texas om natten. Det bør være synlig politi og vakthold hele natten. Og vektere bør få myndighet til å bortvise folk på offentlige plasser. Når vektere kontakter politiet for å få bistand, har ikke politiet kapasitet. Så det er på stedet hvil, sier Wright til E24.

Han peker på bråk, musikk, urinering, rus og alkohol om natta som særlig problematisk for beboerne i området.

Aftenposten har tidligere skrevet om diskusjoner i Sørenga-beboernes lukkede Facebook-gruppe om vakthold, parkering, urinering og brukte sprøytespisser.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er få toaletter på badeområdet, og folk urinerer i barnehagene og i trappeoppganger. Det viktigste for oss er trygghet for alle som er her, sa Eira Larsen van der Berg, styremedlem i Barna på Sørenga, til Aftenposten i slutten av mai.

Les også: Populære strender truet - stenges for turisme

Oslo kommune skal bevilge 6,1 millioner kroner for å bedre fasilitetene på Sørenga, samt styrke vaktholdet og renholdet, ifølge E24.

– Det vil nå være to vektere daglig og fire vektere i helgene. Disse vil patruljere Sørenga sjøbad både på dagen, kvelden og natten. Det skal også settes opp skilt med forbud mot alkohol og grilling, samt skilt som krever ro og slutt på bading etter klokken 22.00. Vekterne skal være med på å opprettholde dette, sier avdelingsdirektør for Byrom og grønt i Bymiljøetaten, Helene G. Berger, til E24.

Les også:

Populær ferieøy stenges for turister

Verdens 10 beste strender er kåret

La Gomera - den glemte kanariøya