Frontkollisjon ved Sarpsborg:– Sjelden man får innblikk i en slik ulykke på nært hold

En dramatisk video viser en kraftig frontkollisjon i Sarpsborg 27. april. – Det er faktisk sjelden man får innblikk i en slik ulykke på nært hold, sier politiet til ABC Nyheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

27. april klokken 15.45 smalt det på riksvei 111 i Sarpsborg. Føreren av en personbil skjenet over i motsatt felt, og dundret sammen med en lastebil i motgående kjørefelt.

Til alt hell unnslapp sjåføren med lettere skader, fører av lastebilen var uskadd.

– Sett ut fra energien i ulykken gikk det bra. Personbilen var av nyere modell, de har gjerne bedre sikkerhet, sier politibetjent Stian Wold ved krimseksjonen Sarpsborg politistasjon til ABC Nyheter.

Les også: Han «ofrer livet» for din sikkerhet i trafikken

– Utrolig at det ikke gikk verre

Thorbjørn Lerfald kjørte rett bak, og filmet ulykken med sitt dashboard-kamera. Han har gjort den dramatiske videoen tilgjengelig for ABC Nyheter.

– Alt skjedde på et blunk. Jeg kom rett bak og var veldig nære fra å treffe bilen i siden rett etter smellen, sier Thorbjørn Lerfald, som fanget frontkollisjonen på film, til ABC Nyheter.

Lerfald er overbevist om at hadde det ikke vært for at bilisten kjørte en nyere bil og traff vogntoget akkurat i dekket, så ville ulykken endt tragisk.

– Det var vrakrester over alt og helt utrolig at det ikke gikk verre, sier Lerfald.

Lerfald gikk til politiet med videoen umiddelbart etter ulykken.

– Jeg har sett videoen flere ganger, siden den ble innlevert til politi. Den er et sentralt bevis i saken, og gir et kraftig visuelt inntrykk av en slik møteulykke. Det er faktisk sjelden man får innblikk i en slik ulykke på nært hold, sier politibetjent Wold.

Veien var stengt i flere timer da vogntoget var for tungt til å taues før lasten var fjernet.

Les også: Færre dør i trafikkulykker

Forelegg og inndragning

– Årsaken er uviss. Det var absolutt ingen promille på fører, så det kan være alt fra uoppmerksomhet til andre ting, sier Wold.

Saken ble avgjort med et forelegg til fører og tre måneders inndragning av førerkort.

– Ved alvorlige personskader i lignende ulykker vil sakene få en lengre oppfølging fra politi med grundig kartlegging av skader og eventuelt etterspill i retten. De vil også ha større potensiell strafferamme, sier Wold.

– I dette tilfellet gikk det heldigvis bra. Når man krasjer med tyngre kjøretøy er det ofte personbilen som kommer verst ut, sier Wold.

Lastebilsjåføren ble avhørt og ivaretatt av patrulje på stedet. Wold har også vært i dialog med ham i ettertid.

Øvrige kilder: Sarpsborg Arbeiderblad.