Verdens største løftefartøy skal frakte norsk oljeplattform

Se video: Pioneering Spirit skal løfte den 22.000 tonn tunge boreplattformen. – Det blir spektakulært, sier Equinor.

Når en boreplattform på 22.000 tonn skal fraktes ut til Sverdrup-feltet skal det ikke stå på kreftene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Equinor (tidligere Statoil) har hentet inn det 382 meter lange spesialbygde løftefartøyet Pioneering Spirit til å frakte sin nye plattform ut i Nordsjøen. Skipet kan bære det dobbelte, og har en makskapasitet på 48.000 tonn.

– Torsdag går startskuddet for en av de største milepælene for Johan Sverdrup-feltet. Løftingen av plattformen over på Pioneering Spirit er en spektakulær operasjon, sier Eskil Eriksen i Equinor til Sysla.

Les også: Kleven verft avviser at nye hurtigruteskip er for tunge

Plattformen fraktes ut i Bømlafjorden, der plattformen står klar og fraktes opp på Pioneering Spirit fredag morgen. Deretter seiler det ut til Sverdrup-feltet. Fartøyet tilhører sveitsiske Allseas Group og kostet 2,4 milliarder euro.

– Dette er den første og største plattformen som blir satt sammen på land og gjort klar for offshore i ett enkelt løft, så dette er til å miste pusten av, sier prosjektleder Lars Håvardsholm i en pressemelding.

Se det imponerende løftefartøyet i videoen øverst.