Meny

Verdens største løftefartøy skal frakte norsk oljeplattform

Se video: Pioneering Spirit skal løfte den 22.000 tonn tunge boreplattformen. – Det blir spektakulært, sier Equinor.
Når en boreplattform på 22.000 tonn skal fraktes ut til Sverdrup-feltet skal det ikke stå på kreftene.

Equinor (tidligere Statoil) har hentet inn det 382 meter lange spesialbygde løftefartøyet Pioneering Spirit til å frakte sin nye plattform ut i Nordsjøen. Skipet kan bære det dobbelte, og har en makskapasitet på 48.000 tonn.

– Torsdag går startskuddet for en av de største milepælene for Johan Sverdrup-feltet. Løftingen av plattformen over på Pioneering Spirit er en spektakulær operasjon, sier Eskil Eriksen i Equinor til Sysla.

Les også: Kleven verft avviser at nye hurtigruteskip er for tunge

Plattformen fraktes ut i Bømlafjorden, der plattformen står klar og fraktes opp på Pioneering Spirit fredag morgen. Deretter seiler det ut til Sverdrup-feltet. Fartøyet tilhører sveitsiske Allseas Group og kostet 2,4 milliarder euro.

– Dette er den første og største plattformen som blir satt sammen på land og gjort klar for offshore i ett enkelt løft, så dette er til å miste pusten av, sier prosjektleder Lars Håvardsholm i en pressemelding.

Se det imponerende løftefartøyet i videoen øverst.


Populært