Meny

Norsk monster-torsk blir middag i Frankrike

– Den hadde en helt annen fasong på munnen enn det jeg har sett på fisker før. Den var rett og slett stygg. Men jeg sa noen fine ord til den der den lå, for jeg fikk litt vondt av den og, sier Laursen til NRK. Foto: Privat, gjengitt med tillatelse.
Torsken på 55,5 kilo ble tatt utenfor Kjøllefjord i Finnmark, og er 8,48 kg tyngre enn den forrige registrerte verdensrekorden. Nå er den pakket og klar for et fransk supermarked.

– Den var så stor at den var stygg, sier fiskeren Tonny Laursen til NRK Finnmark. Han fikk nylig napp og vel så det med jukse.

En fisker med sin fangst. Foto: Privat, gjengitt med tillatelse.

Laursen visste nesten ikke hvordan han skulle få gigant-torsken om bord, men han var fast bestemt på å klare det, sier han til NRK Finnmark.

Den offisielle verdensrekorden i torsk er foreløpig 47,02 kilo, tatt utenfor Sørøya i Finnmark i 2013. Nå blir gigatorsken middag et sted i Frankrike.

Torsken Laursen kjempet med er dermed 8,48 kilo tyngre enn verdensrekorden.

Ved å lene seg ned til vannet og gripe tak i gjellene til fisken med hendene klarte Laursen til slutt å dra den om bord.

Torsk på over 50 kilo er svært uvanlig, opplyser Havforskningsinstituttet til NRK. Noen av de større har ikke nødvendigvis blitt «offisielt» registrert.

Havforskningsinstituttet anslår at Laursens rekordtorsk kan være født på 90-tallet. Den eldste torsken som har blitt fisket i Barentshavet var 24 år gammel.

Om Laursen kommer til å registrere seg som verdensrekordholder har han foreløpig ikke bestemt seg for.

Les også: Frossen torsk like god som fersk?

Laursen poserer med fangsten på fiskebruket i Kjøllefjord. Foto: Privat, gjengitt med tillatelse.
Helse og livsstil
Populært