Meny

Ektemannen til Janne Jemtland fengsles i tre nye måneder

Janne Jemtland ble 13. januar funnet død på elvebunnen i Glomma i Våler kommune i Hedmark. Foto: Scanpix/politiet/privat
Ektemannen (47) til avdøde Janne Jemtland er varetektsfengslet i 12 nye uker.

Mannen har tidligere samtykket til fengsling, men begjærte seg løslatt da Hedmarken tingrett skulle behandle fengslingsspørsmålet mandag.

Ønsket om løslatelse ble ikke fulgt av retten, som mener det foreligger en meget sterk sannsynlighet for at siktede er skyldig i drap. I fengslingskjennelsen skriver retten at det er egnet til å støte allmennhetens rettsfølelse dersom siktede løslates.

Ektemannens forsvarer Ida Andenæs forteller til ABC Nyheter at hennes klient nekter straffskyld.

– Vi vil vurdere om vi skal anke kjennelsen. Han samtykket ikke til videre fengsling, sier hun.

Les også: Janne Jemtland begravet: – Forferdelig trist

Funnet død i Glomma

Andenæs mener 47-åringen har samarbeidet med politiet etter at han ble pågrepet.

– På bakgrunn av hans forklaringer og øvrige omstendigheter i saken begjærte han seg løslatt. I det ligger det at han nekter straffskyld, sier hun til ABC Nyheter.

Janne Jemtland (36) forsvant etter en fest 29. desember i fjor. Hennes ektemann ble pågrepet og siktet for drap 12. januar. Dagen etter ble Jemtland funnet død på bunnen av Glomma i Våler kommune i Hedmark.

Ektemannen erkjenner ikke straffskyld for drapet, men knytter seg til situasjonen der Janne Jemtland døde.

Les også: Politiet: Drapssiktet ektemann fraktet bort snø med Jannes blod

Rettssak til høsten

Den 47 år gamle drapssiktede ektemannen har vært inne til ni avhør, og utspørringen av ham pågår fremdeles. Det gjøres fremdeles vitneavhør og tekniske undersøkelser i saken.

– Jemtland ble påført dødelig skuddskade med et håndvåpen. Vi har ikke lokalisert drapsvåpenet eller telefonen som tilhørte Janne Jemtland, men ser ikke på dette som avgjørende i saken. Vi har andre spor som muliggjør undersøkelser knyttet til våpenet, har politiadvokat André Lillehovde van der Eynden i Innlandet politidistrikt uttalt til NTB.

De vil ferdigstille etterforskningen før sommeren, med rettssak til høsten.

Populært