Zooom.no:

Tidenes beste øyeblikk på Zooom: – Helt utrolig at dette er fanget på direkten

Se hvilket bilde som stakk av med tittelen «Tidenes beste øyeblikk» i Zoooms fotokonkurranse. 

I jakten på mat i fuglerestauranten på Nesodden har ekornet blitt fanget av fotografen bak tidenes beste øyeblikk på Zooom.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hver dag knipser Zoooms seere fantastiske bilder og til sammen har det blitt lastet opp hele 43.750 bilder i kommentarfeltene på Zooom.no. Nå har nettsiden kåret tidenes beste øyeblikk fanget av seerne.

Vinnerbildet er stemt frem av seerne under en fotokonkurranse som har strukket seg over fire uker, med fire ulike temaer. I løpet av konkurransen har en jury bestående av fotograf og salgskonsulent i Interfoto, Øyvind Garden, redaktør i Zooom, Trygve Sørvaag, og den prisbelønte naturfotografen Tom Schandy, plukket ut vinnere av de ulike temaene, men det er seerne som har stått får kåringen av tidenes beste øyeblikk.

Til slutt var det et flott portrettbilde av et ekorn som stakk av med førsteplassen. Bildet er fanget fra direktesendingen fra en fôringsplass på Nesodden. Her har Zooom installert hele fem ulike kameraer som sender direkte døgnet rundt og ekornene er stamgjester i hver eneste kameravinkel.

Det var derfor ikke sjokkerende at det var et ekornbilde som stakk av med tittelen «Tidenes beste øyeblikk på Zooom.no»

Se også: Du har neppe sett ekornet slik før

– Utrolig kvalitet

Portrettet av ekornet ble sendt inn som et bidrag i uke 1 av fotokonkurransen hvor temaet var «Beste øyeblikk hos hagefuglene». Til tross for at bildet ikke var blant juryens favoritter til temaet den uka, er de ikke i tvil om at dette er et utrolig godt fotografi.

Her er bildet som stakk av med tittelen «Tidenes beste øyeblikk på Zooom.no».
Her er bildet som stakk av med tittelen «Tidenes beste øyeblikk på Zooom.no».

– Det er helt utrolig at dette bildet er fanget fra en direktesendt strøm som sender døgnet rundt. Ikke bare har seeren vært til stede på rett tidspunkt, men det er som om ekornet nærmest poserer for «fotografen», sier jurymedlem Trygve Sørvaag som er redaktør for Zooom.no, og konkluderer:

– Et flott portrett av ekornet i en naturlig og avslappet setting.

Se alle bidragene som ble sendt inn i Zoooms konkurranse her.

Jurymedlem Øyvind Garden lar seg også imponere av bildets kvalitet.

– Til å være et bilde knipset fra nett så er det faktisk ganske bra! utbryter han, og fortsetter:

– Dette er et koselig portrett av ekornet, man blir jo litt glad når man ser de vakre dyra.

«Fotografen» bak tidenes øyeblikk på Zooom har vunnet et gavekort på 2000 kroner fra Interfoto.

(Artikkelen fortsetter under)

Juryen, som har bestått av Øyvind Garden (f.v.), salgskonsulent i Interfoto og fotograf, redaktør i Zooom, Trygve Sørvaag, og den prisbelønte naturfotografen Tom Schandy, er alle enige om at vinneren har fanget et godt øyeblikk. Foto: Interfoto/Zooom/Tom Schandy
Juryen, som har bestått av Øyvind Garden (f.v.), salgskonsulent i Interfoto og fotograf, redaktør i Zooom, Trygve Sørvaag, og den prisbelønte naturfotografen Tom Schandy, er alle enige om at vinneren har fanget et godt øyeblikk. Foto: Interfoto/Zooom/Tom Schandy

Se også: Ekornet vil ha maten for seg selv – jager inntrengere med halen

Bringer naturen nærmere folk

Under fotokonkurransen har seerne bidratt med utallige bilder som virkelig beviser at man ikke trenger å sitte ute å fryse bare for å knipse et flott naturfoto. Man kan knipse et like bra bilde fra en direktesending mens man sitter inne i varmen og koser seg.

I tillegg til hovedvinneren har juryen latt seg begeistre av de innsendte bidragene gang på gang.

– Det har blitt sendt inn så mange flotte bilder som viser at Zooom langt på vei har lykkes med sin visjon om å bringe naturen nærmere folk, sier redaktør i Zooom, Trygve Sørvaag, til ABC Nyheter.

– Zooom-seerne har fanget levende, morsomme, vakre og spektakulære øyeblikk som kanskje ikke hadde vært mulige å fange uten våre livekamera, legger han til.

Du kan se alle bildene juryen har bemerket seg i videoen øverst i artikkelen.

Zooom.no kan seerne sitte i sin egen stue og «fotografere» naturen på nært hold via direktestrømmer.

Følg norsk natur direkte på Zooom.no her!

Personvernpolicy