Meny

Janne Jemtlands forsvinning: Politiet utelukker ikke at blodspor er plantet

ONSDAG 10. JANUAR: Politiet har sperret av veien opp til Jemtland familiens hus der Janne Jemtland bor. Her passerer Politiet oppkjørselen til den avsperrede veien. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
ONSDAG 10. JANUAR: Politiet har sperret av veien opp til Jemtland familiens hus der Janne Jemtland bor. Her passerer Politiet oppkjørselen til den avsperrede veien. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

13 dager har gått siden Janne Jemtland (36) forsvant. Fortsatt står politiet uten svar på hva som har skjedd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ONSDAG 10. JANUAR:
Politiet søker etter den savnede 36 år gamle tobarnsmoren Janne
Jemtland i området Brumunddal i Ringsaker Foto: Geir Olsen / NTB
scanpix
ONSDAG 10. JANUAR: Politiet søker etter den savnede 36 år gamle tobarnsmoren Janne Jemtland i området Brumunddal i Ringsaker Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

– Familien har det helt forferdelig, sier advokat Ida Andenæs i advokatfirmaet Elden til VG.

Hun ble onsdag oppnevnt som bistandsadvokat for Jemtlands ektemann og nærmeste familie.

Torsdag fortsatte letearbeidet med omfattende søk rundt Jemtlands bolig og området lenger sør i Brumunddal hvor kvinnens blod er funnet. Det søkes også med hund i de samme områdene.

Torsdag ettermiddag opplyste politiadvokat André Lillehovde van der Eynden til NRK at det ikke ble gjort konkrete funn torsdag, men at det ble gjort interessante observasjoner.

Politiadvokaten utelukker ikke at blodsporene som er funnet på to forskjellige steder kan være plantet.

– Vi er nødt til å holde alle muligheter åpne. Vi jobber ut fra et bredt spekter av teorier, sier politiadvokaten.

Politiet har mottatt over 200 tips i saken, men etterlyser fortsatt flere.

– Fullstendig knust

– Familien er fullstendig knust. De håper at etterforskningen snart vil gi dem et svar på hva som har skjedd, sier advokat Ida Andenæs til VG.

Tobarnsmor Janne Jemtland forsvant fra familiens hjem i Veldre i Hedmark natt til fredag 29. desember, etter å ha kommet hjem fra fest på forsamlingshuset Veldrom i Brumunddal kvelden i forveien.

Ifølge politiets opplysninger var Jemtland fortsatt i huset ved 02-tiden natt til 29. desember. En annen festdeltaker har uttalt til Dagbladet at Jemtland lot til å være i godt humør på festen.

I samråd med familien
gikk politiet 04. januar ut med navn og bilde av savnede Janne
Jemtland (36). Hun ble sist sett i Brumunddal i 02-tiden natt til
29. desember. Foto: Politiet/Privat.
I samråd med familien gikk politiet 04. januar ut med navn og bilde av savnede Janne Jemtland (36). Hun ble sist sett i Brumunddal i 02-tiden natt til 29. desember. Foto: Politiet/Privat.

Kl. 05.50 natten hun forsvant finnes det en registrering på mobiltelefonen hennes nord i Brumunddal sentrum.

Les også: Politiet fikk to meldinger fra ektemannen om savnede Janne Jemtland

Stor leteaksjon

Onsdag ble det gjennomført søk på land og med politihelikopter, uten resultater. Politiet kom ikke nærmere svar på hva som har skjedd med 36-åringen, som nå har vært savnet i 13 dager.

Torsdag denne uken melder Dagbladet om fornyet søk ved Jemtlands bolig, med åtte biler fra Sivilforsvaret.

Søkene gjøres i området der savnede sist ble observert. Dette var også utgangspunkt for onsdagens søk.

Forrige uke ble det funnet blodspor i snøen ved veikanten i Brumunddal, med en kilometers avstand. Blodet ble bekreftet å stamme fra Jemtland. En av politiets teorier er at kvinnen kan ha blitt påkjørt, eller at det på annet vis har tilstøtt henne noe.

Denne uken var til sammen tolv tekniske og taktiske etterforskere fra Kripos på plass for å hjelpe lokalt politi med etterforskningen.

Les også: Politiet: Sannsynligheten øker for at det har skjedd noe med Janne Jemtland

– Håper fortsatt

Politiet sa onsdag til VG at håpet om å finne henne i live svinner. Jemtlands storebror, Terje Opheim, sier til avisen at familien forholder seg til det politiet sier, men klamrer seg til håpet om at Janne skal komme til rette i live.

09. JANUAR: Politiet i
Brumunddal undersøkte potensielle spor etter Janne Jemtland (36)
som forsvant natt til 29.12.2017. Tipsene skal ha kommet fra
publikum. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
09. JANUAR: Politiet i Brumunddal undersøkte potensielle spor etter Janne Jemtland (36) som forsvant natt til 29.12.2017. Tipsene skal ha kommet fra publikum. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Ektemannen til Jemtland meldte henne savnet etter at hun hadde vært borte i 30 timer, om formiddagen lørdag 30. desember. Han skal ifølge NRK ha reagert på at politiet ikke starter søk før etter to døgn. Bistandsadvokaten ønsker ikke å kommentere dette overfor avisen.

– Mitt fokus nå er å bistå familien i denne situasjonen, sier Andenæs til VG.

Lensmann Terje Krogstad uttalte ved en pressekonferanse mandag at «varselet [først] ikke ble vurdert som akutt eller bekymringsfullt». Ektemannen ble derfor bedt om å ringe tilbake påfølgende dag. Det tok derfor over to døgn for letingen etter tobarnsmoren startet, har NTB skrevet.

ONSDAG 10. JANUAR:
Lensmann i Ringsaker Terje Krogstad forteller at store styrker er
fortsatt i arbeid for å finne Janne Jemtland. Foto: Terje Pedersen
/ NTB scanpix
ONSDAG 10. JANUAR: Lensmann i Ringsaker Terje Krogstad forteller at store styrker er fortsatt i arbeid for å finne Janne Jemtland. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Siden har lokalt politi, med Kripos-bistand fra onsdag denne uken, gjort omfattende etterforskning.

Les også: Kripos styrker letingen etter savnede Janne Jemtland

Advarer mot rykter

Avisa Østlendingen skrev onsdag at det «svirrer mange rykter i Ringsaker-samfunnet», og advarer i en artikkel mot å trekke forhastede konklusjoner før politiets etterforskning er avsluttet. Både varaordfører og ordfører i Ringsaker har gått ut i mediene for å be folk unngå ryktespredning.

– Rykter har aldri eller i alle fall veldig sjelden bidratt med noe positivt. Hvis noen har noe å dele så skal det deles med politiet, sier ordfører Anita Ihle Steen til Østlendingen.

Politiet har uttalt at vinterværet gjør søket mer krevende. Onsdag var det 15 minusgrader i Brumunddal, og det falt uvanlig mye snø i romjula, skriver Dagbladet.

Politiet sa onsdag til NTB at de håper flere vil melder seg med observasjoner og andre opplysninger som kan føre etterforskningen videre.

ONSDAG 10. JANUAR:
Politiet søker etter den savnede 36 år gamle tobarnsmoren Janne
Jemtland i området Brumunddal i Ringsaker Foto: Geir Olsen / NTB
scanpix
ONSDAG 10. JANUAR: Politiet søker etter den savnede 36 år gamle tobarnsmoren Janne Jemtland i området Brumunddal i Ringsaker Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Setter inn Sivilforsvaret

Politiet fikk torsdag bistand fra Sivilforsvaret i søket etter den savnede Janne Jemtland (36) i Brumunddal. Sivilforsvaret stiller med oppvarmede oppblåsbare telt og områdebelysning som tas i bruk når mørket kommer.

- Etterforskningen fortsetter med full styrke, og vi vil i dag også få bistand fra Sivilforsvaret. Søkene gjøres i området der savnede sist ble observert, skriver politiet i en oppdatering torsdag.

Det presises at ingen personer har status som mistenkt eller siktet i saken, og det er ikke gjort nye funn av blod, skriver politiet i en oppdatering torsdag.

12 etterforskere fra Kripos

Sammen med tolv etterforskere fra Kripos arbeider politiet med å kartlegge hvor Jemtland kan ha beveget seg etter at hun og ektemannen kom hjem fra fest om natten 29. desember.

– Vi bistår politiet med søk og 27 personer i dag. Ellers bistår vi med telt, lys, varme. Dette er helt ordinær bistand som vi i Sivilforsvaret kan bidra med i slike saker, sier distriktssjef for Sivilforsvaret i Hedmark, Kåre Kveseth til NTB.

Den siste observasjonen av henne var det ektemannen som hadde da hun skal ha gått igjen etter at paret kom hjem fra festen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
21:09 Forsker: – Erdogan kan stramme grepet ytterligere21:06 Tarmbakterier funnet i taket på høydebasseng i Askøy20:49 Straffer og ny VAR-situasjon sendte USA videre i fotball-VM20:28 Kvinne dømt etter nettomtale av psykolog i barnevernssak20:15 Trikkefører angrepet av mann19:59 Rike amerikanere krever mer skatt19:52 Bonde tiltalt etter at 92 dyr døde eller måtte avlives19:34 Storbyen forbyr el-sparkesykler etter dødskrasj19:21 Kveitekrig truer i Nordsjøen18:15 – Wow. Det var jo en grei kompliment18:07 Bitre og skuffede svensker etter at Sverige tapte kampen om vinter-OL for sjuende gang17:31 Får ikke være pårørende til sin egen sønn17:21 – De nye reglene vil skape forskjeller17:12 Harnes frikjent for cannabisdyrking16:43 Sydney erklærer klimakrise16:20 Mann pågrepet i Belgia for angrepsplaner mot USAs ambassade16:18 Lommebok-studie: Norge er blant de ærligste landene16:06 Bompengepartiet får 9,1 prosent i Tromsø15:39 Jemtland-saken: Våpenet var stjålet15:30 Angivelig kuppmaker drept i Etiopia15:20 Real Madrid avviste Ødegaard-salg15:19 To jagerfly kolliderte i lufta over Tyskland15:08 Thon er mektig lei av restriksjoner på biltrafikk14:50 Kypriotisk offiser fikk sju livstidsdommer for sju drap14:07 Ber om 900.000 kroner for Ludvigsen-fornærmet13:43 Benitez ferdig som Newcastle-manager13:40 Kvinne gjenglemt på fly13:39 Ett år siden saudiarabiske kvinner fikk lov til å kjøre bil13:37 Ebola har tatt livet av minst 1.500 i Kongo13:21 Dansk politiker tiltalt for grov barnemishandling13:01 EU tok feil: Matvarene er ikke dårligere i øst12:44 Bilistene må betale 7,5 milliarder for bypakke12:42 Hurtigruteskip fikk motorstans12:39 OUS-direktør går av til tross for styrets tillit12:39 Svenskene stadig mer positive til OL12:07 Vestlig taushet etter Mursis død12:06 FN ber land hente hjem IS-krigernes kvinner og barn11:54 Forsvarsfolk fortviler over skjerpet skatt11:51 – Tilbydere av flyreiser bryter markedsføringsloven11:40 Drastisk økning i asylsøkere fra Venezuela til Europa11:34 Trusselrammet byutviklingsråd i Bergen går av11:06 Vil ha Nordkapp-møte med statsråder11:05 Hunt kaller Johnson feig10:47 Tre skadd i kollisjon mellom tre biler på E610:18 Nav-brukere stort sett fornøyde10:17 Kvinne falt i vannet fra hurtigruteskip10:16 Gutt døde etter badeulykke09:58 – Ludvigsen har med sikkerhet forklart seg uriktig09:57 Taliban truer afghanske medier09:38 Ingrid og Vilde er «framtidens fotballspillere»09:37 Pompeo forsøker å bygge koalisjon mot Iran09:32 Forsinkelser i togtrafikken etter påkjørsel09:12 Lege bak Abbasi-familiens uttransport klaget inn til etikkråd09:10 Iran: – Ingen har lyktes med dataangrep mot oss08:56 Danske Bank sparker toppsjef08:43 Tung avslutning på proffdebuten for Hovland08:42 Norge tredje dyrest i Europa08:19 Bruker 120 millioner på å sikre planoverganger08:18 Argentina-sjefen: – Vi må bli bedre på alt07:40 Tillitskrise ved Oslo universitetssykehus07:39 Liverpools norske supporterklubb rundet 50.000 medlemmer07:00 Nordmenn kutter i feriebudsjettet06:53 Sverige klar for OL-ja: – Fortjener å få vinterlekene06:45 Få amerikanere mener nye måneferder er viktig06:36 Hjelmseth lengter etter VM-revansj mot England06:13 24 personer funnet omkommet etter kollaps av bygning i Kambodsja06:12 Skjeggete offshoreansatt fikk sparken – tar saken til retten06:00 Kjempeforskjell i VM-bonusene: Mbappé og co. 3,4 milliarder, Graham Hansen og jentene 256 millioner06:00 – Utfordringene er store og det går for sakte05:50 Dette skjer i dag05:33 24 personer evakuert etter brann i flermannsbolig på Mysen05:30 Dette skjedde i natt05:12 Australia henter hjem åtte barn av IS-krigere fra Syria04:26 Minst fire døde da tog sporet av i Bangladesh04:17 Mexico har styrket grensekontrollen sørover04:12 – Folk flest ønsker ikke rushtidsavgift03:35 Mann alvorlig skadd i voldsepisode med kniv i Oslo02:51 Frankrike slet seg til kvartfinale02:48 Donald Trump avviser amerikansk Khashoggi-etterforskning02:29 Frp faller kraftig på meningsmåling i Agder01:53 Tysk kullprodusent vil rettsforfølge klimaaktivister01:42 Kristiansand kan utrede varmere badestrender med spillvarme00:50 Bolig i Nesbyen overtent – beboere hoppet ut av vinduene00:30 Venstre avviser samarbeid med bompengelisten i Oslo23:30 Netanyahu vil «vurdere» USAs fredsplan22:57 Messi og Argentina videre i Copa America22:33 Flammende feiring hele sankthanshelgen22:18 Fra trenerkritikk til matchvinner-status for Branns Koomson22:15 Houthi-opprørere angrep flyplass i Saudi-Arabia21:57 Militær hacking kan lamme samfunnet21:57 Økning i antall eiendomsmeglere som har brutt god meglerskikk21:57 USA beredt på å forhandle med Iran21:52 Nesna-ordfører truer med å ta 130 millioner kroner ut av Nord universitet21:51 Koomson ble helten for Brann21:50 Mislykket kuppforsøk i Etiopia - forsvarssjef drept21:44 Norge møter England i VM-kvartfinalen, kamerunsk sinne etter VAR-avgjørelser21:24 Glimt hedret avdøde Arild Berg med seier21:17 Tung avslutning på proffdebuten for Hovland20:45 Smell for Erdogan i Istanbuls omvalg20:38 Abbas har ingen tro på Kushners plan
Siste nytt
21:09PolitikkForsker: – Erdogan kan stramme grepet ytterligere21:06NyheterTarmbakterier funnet i taket på høydebasseng i Askøy20:49SportStraffer og ny VAR-situasjon sendte USA videre i fotball-VM20:28NorgeKvinne dømt etter nettomtale av psykolog i barnevernssak20:15NorgeTrikkefører angrepet av mann19:59PengerRike amerikanere krever mer skatt19:52NorgeBonde tiltalt etter at 92 dyr døde eller måtte avlives19:34VerdenStorbyen forbyr el-sparkesykler etter dødskrasj19:21PengerKveitekrig truer i Nordsjøen18:15Sport– Wow. Det var jo en grei kompliment18:07SportBitre og skuffede svensker etter at Sverige tapte kampen om vinter-OL for sjuende gang17:31Helse og livsstilFår ikke være pårørende til sin egen sønn17:21Motor– De nye reglene vil skape forskjeller17:12NorgeHarnes frikjent for cannabisdyrking16:43VerdenSydney erklærer klimakrise16:20VerdenMann pågrepet i Belgia for angrepsplaner mot USAs ambassade16:18PengerLommebok-studie: Norge er blant de ærligste landene16:06NorgeBompengepartiet får 9,1 prosent i Tromsø15:39NorgeJemtland-saken: Våpenet var stjålet15:30VerdenAngivelig kuppmaker drept i Etiopia15:20SportReal Madrid avviste Ødegaard-salg15:19VerdenTo jagerfly kolliderte i lufta over Tyskland15:08MotorThon er mektig lei av restriksjoner på biltrafikk14:50VerdenKypriotisk offiser fikk sju livstidsdommer for sju drap14:07NorgeBer om 900.000 kroner for Ludvigsen-fornærmet13:43SportBenitez ferdig som Newcastle-manager13:40ReiseKvinne gjenglemt på fly13:39VerdenEtt år siden saudiarabiske kvinner fikk lov til å kjøre bil13:37Helse og livsstilEbola har tatt livet av minst 1.500 i Kongo13:21VerdenDansk politiker tiltalt for grov barnemishandling13:01Helse og livsstilEU tok feil: Matvarene er ikke dårligere i øst12:44MotorBilistene må betale 7,5 milliarder for bypakke12:42NorgeHurtigruteskip fikk motorstans12:39NorgeOUS-direktør går av til tross for styrets tillit12:39SportSvenskene stadig mer positive til OL12:07VerdenVestlig taushet etter Mursis død12:06VerdenFN ber land hente hjem IS-krigernes kvinner og barn11:54PengerForsvarsfolk fortviler over skjerpet skatt11:51Penger– Tilbydere av flyreiser bryter markedsføringsloven11:40VerdenDrastisk økning i asylsøkere fra Venezuela til Europa11:34PolitikkTrusselrammet byutviklingsråd i Bergen går av11:06PengerVil ha Nordkapp-møte med statsråder11:05PolitikkHunt kaller Johnson feig10:47NorgeTre skadd i kollisjon mellom tre biler på E610:18PengerNav-brukere stort sett fornøyde10:17NorgeKvinne falt i vannet fra hurtigruteskip10:16NorgeGutt døde etter badeulykke09:58Norge– Ludvigsen har med sikkerhet forklart seg uriktig09:57VerdenTaliban truer afghanske medier09:38SportIngrid og Vilde er «framtidens fotballspillere»09:37VerdenPompeo forsøker å bygge koalisjon mot Iran09:32NorgeForsinkelser i togtrafikken etter påkjørsel09:12NorgeLege bak Abbasi-familiens uttransport klaget inn til etikkråd09:10VerdenIran: – Ingen har lyktes med dataangrep mot oss08:56PengerDanske Bank sparker toppsjef08:43SportTung avslutning på proffdebuten for Hovland08:42PengerNorge tredje dyrest i Europa08:19NorgeBruker 120 millioner på å sikre planoverganger08:18SportArgentina-sjefen: – Vi må bli bedre på alt07:40NorgeTillitskrise ved Oslo universitetssykehus07:39SportLiverpools norske supporterklubb rundet 50.000 medlemmer07:00PengerNordmenn kutter i feriebudsjettet06:53SportSverige klar for OL-ja: – Fortjener å få vinterlekene06:45VerdenFå amerikanere mener nye måneferder er viktig06:36SportHjelmseth lengter etter VM-revansj mot England06:13Verden24 personer funnet omkommet etter kollaps av bygning i Kambodsja06:12NorgeSkjeggete offshoreansatt fikk sparken – tar saken til retten06:00SportKjempeforskjell i VM-bonusene: Mbappé og co. 3,4 milliarder, Graham Hansen og jentene 256 millioner06:00Norge– Utfordringene er store og det går for sakte05:50NorgeDette skjer i dag05:33Norge24 personer evakuert etter brann i flermannsbolig på Mysen05:30NorgeDette skjedde i natt05:12VerdenAustralia henter hjem åtte barn av IS-krigere fra Syria04:26VerdenMinst fire døde da tog sporet av i Bangladesh04:17VerdenMexico har styrket grensekontrollen sørover04:12Motor– Folk flest ønsker ikke rushtidsavgift03:35NorgeMann alvorlig skadd i voldsepisode med kniv i Oslo02:51SportFrankrike slet seg til kvartfinale02:48VerdenDonald Trump avviser amerikansk Khashoggi-etterforskning02:29PolitikkFrp faller kraftig på meningsmåling i Agder01:53VerdenTysk kullprodusent vil rettsforfølge klimaaktivister01:42NorgeKristiansand kan utrede varmere badestrender med spillvarme00:50NorgeBolig i Nesbyen overtent – beboere hoppet ut av vinduene00:30NorgeVenstre avviser samarbeid med bompengelisten i Oslo23:30VerdenNetanyahu vil «vurdere» USAs fredsplan22:57SportMessi og Argentina videre i Copa America22:33NorgeFlammende feiring hele sankthanshelgen22:18SportFra trenerkritikk til matchvinner-status for Branns Koomson22:15VerdenHouthi-opprørere angrep flyplass i Saudi-Arabia21:57VerdenMilitær hacking kan lamme samfunnet21:57NorgeØkning i antall eiendomsmeglere som har brutt god meglerskikk21:57VerdenUSA beredt på å forhandle med Iran21:52NorgeNesna-ordfører truer med å ta 130 millioner kroner ut av Nord universitet21:51SportKoomson ble helten for Brann21:50VerdenMislykket kuppforsøk i Etiopia - forsvarssjef drept21:44SportNorge møter England i VM-kvartfinalen, kamerunsk sinne etter VAR-avgjørelser21:24SportGlimt hedret avdøde Arild Berg med seier21:17SportTung avslutning på proffdebuten for Hovland20:45VerdenSmell for Erdogan i Istanbuls omvalg20:38VerdenAbbas har ingen tro på Kushners plan
Populært