Mener mediene løper i flokk

Støttes av milliardærer: – Det multikulturelle prosjektet er utopisk

<p>Helge Lurås er leder ved SISA. Idag lanserer han nettstedet Resett, som blant annet støttes av milliardær Øystein Stray Spetalen. Fotomontasje: SISA/NTB Scanpix</p>
Helge Lurås er leder ved SISA. Idag lanserer han nettstedet Resett, som blant annet støttes av milliardær Øystein Stray Spetalen. Fotomontasje: SISA/NTB Scanpix

Han er kritisk til innvandring, tilhenger av nasjonalstaten og mener norsk presse er venstrevridd og løper i flokk. Mandag kveld ruller Helge Lurås ut nytt nettsted finansiert av blant annet to kjente milliardærer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helge Lurås og Resett

* Helge Lurås er siviløkonom, samfunnsforsker, offiser og nå ansvarlig redaktør for nettavisen Resett.

* Etablerte Senter for internasjonal og strategisk analyse i 2012.

* Har bl. a. engasjert seg i debatter om innvandring og norske mediers dekning av Donald Trump i avisinnlegg og foredrag.

* Elisabeth Sjølie er nyhetsredaktør i Resett, mens Bjørn Ihler, kjent som overlevende fra Utøya, er engasjert som produsent.

* Det er investert en million kroner i nettavisen, der det er seks aksjonærer: Øystein Stray Spetalen, Jan Haudemann-Andersen, Christian Mikkel Dobloug, Håkon Wium Lie, Victoria Staff og Lurås selv.

Programerklæring: «Å fremstille saker fra en annen vinkel enn etablerte massemedier, samt få frem sakene som massemediene ikke ønsker å dekke».

– Andre og jeg har en langvarig erfaring med norske medier. Vi mener det er mulig å gjøre ting på en supplerende måte. Tilrettelegge slik at aktører som ikke er komfortable med å opptre i de etablerte mediene, blir komfortable med å opptre. Vi skal også ha nett-tv med debatter, og gå i dybden, sier Helge Lurås, som blir ansvarlig redaktør, til ABC Nyheter.

Lurås mener fjernsynskanalene som lager valg-tv tvinger aktørene inn i et format han kaller venstrevridd.

– Det dominerer en slagside blant journalister og redaktører som ikke tilsvarer befolkningens profil, hevder Lurås, og utdyper:

– Vi står foran en del utfordringer for fremtiden som avgjøres nå. Partiene slipper for lett unna. De velger selv hva de vil snakke om. Mediene bør stikke mikrofonen litt mer ubehagelig opp i fjeset på politikerne, og spørre om det de ikke vil snakke om.

– Hva er det?

– Innvandring og migrasjon i kombinasjon med den utfordringen vi står i internasjonalt: Sammenbrudd av stater. Vi vil ha en mer ærlig diskusjon rundt det vi velger å gjøre. Dette er et politisk valg velgerne kan ta. Det er ikke helt fatalistisk, men vi ser det er en nødvendighet fordi nasjonalstaten forfaller og grensene åpnes, sier Helge Lurås.

Rike investorer

Investor Øystein Spetalen er blant investorene i Resett. Her taler han under Oslo Business Forum uken etter at Donald Trump vant presidentvalget. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Investor Øystein Spetalen er blant investorene i Resett. Her taler han under Oslo Business Forum uken etter at Donald Trump vant presidentvalget. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Blant dem som har spyttet i én million kroner til webportalen Resett, er to av børsens bjellesauer Øystein Stray Spetalen og Jan Haudemann-Andersen. Det har også Mikkel Dobloug, Venstre-mannen som i fjor tok initiativ til et mulig nytt innvandringskritisk parti, Alliansen, på en middag der blant andre Christian Tybring-Gjedde (Frp) var til stede. Partiet så aldri dagens lys.

Partimateriellet som ble trykket opp, solgte mangemillionær Dobloug for 10.000 kroner til partiet som nå kaller seg Alliansen, opplyser leder Hans Lysglimt Johansen til ABC Nyheter.

Nettpioner og tidligere Opera Software-direktør Håkon Wium Lie er også blant dem som har investert i medieplattformen.

Lurås, som driver sitt eget Senter for strategisk analyse (SISA), er ansvarlig redaktør for Resett. I flere år ble han brukt av enkelte norske medier til å kommentere krig og terror. Lurås er utdannet siviløkonom og cand.mag fra Universitetet i Oslo. Han har også tjenestegjort på Balkan, har jobbet i Etterretningstjenesten og vært rådgiver ved Norsk Utenrikspolitisk Institutt (NUPI).

Den siste tiden har han engasjert seg i innvandringsdebatten og medienes dekning av Donald Trump – og har fått til dels saftig kritikk av det som ironisk omtales som «kommentariatet», som mener han ikke kan tituleres «forsker» eller «ekspert», og ikke bør brukes til å kommentere hendelser.

Les også: Spetalen gir Trump full støtte

Akademia har vært mer ideologifabrikker

– Du mener norsk presse generelt løper i flokk?

– Ja, det gjør de. Det er komplekse årsaker til det. Ikke alle er pressens egen skyld. Årsaken ligger litt før de kommer til mediene. Det er en konsekvens av sosialiserings- og utdanningssystemet. Det er ikke slik at pressen er på en helt annen planet. Min analyse er at det er et utslag av sosialiseringssystemet vårt, hvordan akademia konstruerer verden.

Lurås sier han savner en mer realistisk tilnærming i mediene. Mange har ikke journalistutdanning, men samfunnsfag.

– Akademia har vært mer ideologifabrikker enn kunnskapsutviklere, mener Lurås, som fremfor å benytte begrepene venstre- og høyrevridd, velger å uttrykke det slik:

– Jeg setter heller skille mellom idealisme og realisme. Hvordan vi ser på menneskenaturen. I mange tiår har historien vært preget av gammel marxistisk tankegang. Det velmenende, sosialistiske prosjektet om at man kunne omdanne et samfunn i eget bilde. Skrekkbildet så vi i Sovjetunionen og i Pol Pots Kambodsja, sier Lurås, og understreker:

– Det multikulturelle prosjektet er utopisk sett fra meg.

Les også: Sheriffen lot fanger sitte bundet til de døde - i natt benådet Trump ham

Ikke slavedrivere

Lurås vil ikke svare på hvem som har tatt initiativ til Resett, utover at han selv naturligvis har vært en pådriver. Han sier han som redaktør ikke har blitt pålagt noen føringer av investorene.

– De har en oppfatning om at det jeg gjør er solid. De kjenner en trygghet om at dette blir håndtert på en ryddig måte.

Til Aftenposten sa Lurås nylig at bidragsytere skal bidra gratis, og at dette neppe blir noen pengemaskin. Han modererer det litt til ABC Nyheter. Det er de som driver meningsytringer som ikke skal få betalt – selv har han ikke fått en krone for alle de debattinnleggene han selv har skrevet.

– Vi skal ikke være slavedrivere. Vi vil basere oss på donasjonsordninger, ikke bare kapital fra investorene. Har noen penger å bidra med om de synes vi trenges i en medievirkelighet, kan de bidra. Eller bare gi oss tips. Vi er ikke naive. Vi skjønner at om folk skal bruke mer tid på det, skal de ha betalt.

– Blir det høyrevridd?

– Vi ser at noen kaller oss det. Jeg har oppfordret mange på den såkalte venstresiden til å skrive. Vi skal ikke bare drive megafon for de som er for nasjonalstaten, eller mer restriktive til åpne grenser. Vi vil gjerne høre gode argumenter. Hvis de kan overbevise meg og andre, lytter vi. Men det tror jeg ikke de klarer.

Les også: AUF-leder forstår at Trump bombet Syria

En tabbe

Lurås er blitt kalt både islam- og innvandringskritiker – og benekter ikke at han er det, selv om han foretrekker merkelappen religionkritiker. I tiden rett etter 22. juli-angrepene var han blant dem som tidlig spekulerte i at Al-Qaida eller andre muslimske terrorgrupper kunne stå bak.

Han kaller det en tabbe.

– Det var mest sannsynlig, og det var det de aller flest tenkte på den tiden. Det var en kompleks prosess. Der burde jeg ha handlet og tenkt annerledes. Jeg var konstant på telefon med medier hele tiden, og var derfor trolig den dårligst informerte i Norge. Jeg fulgte ikke med. Da jeg hørte om hva som skjedde på Utøya i tillegg til bomben i regjeringskvartalet, så sa instinktet mitt at noe skurret, at det neppe var islamister som sto bak. Da burde jeg ha fulgt magefølelsen. Det var en tabbe fra min side, sier lederen for Senter for internasjonal og strategisk analyse.

Trump riktig president

Før fjorårets presidentvalg i USA, hadde han en rekke kronikker og holdt flere foredrag der han langt på vei støttet Donald Trumps kandidatur. Etter innsettelsen er det blitt mer stille, men Helge Lurås vedgår:

– Jeg mener det var bra at Donald Trump vant og ikke Hillary Clinton. Vi får en rystelse i systemet som the establishment fortjener, og det mener jeg er gunstig. Så er det en risiko for at det går fullstendig av skinnene. Den risikoen må man ta.

Les også: Norsk milliardær møtte Scaramucci: – Opptatt av å kommentere andres feil

Scaramucci-tilhenger

På Facebook skrev Lurås den 30. juli at han gledet seg til å følge Trumps nytilsatte kommunikasjonssjef Anthony Scaramuccis arbeid videre.

Foto: Skjermdump, Facebook
Foto: Skjermdump, Facebook

Det var tre dager etter at The New Yorker offentliggjorde «The Moochs» noe friske samtale med magasinets journalist. Der kalte Scaramucci stabssjefen i Det hvite hus « en jævla paranoid schizofren paranoiker», mens han om sjefsstrategen sa: «Jeg er ikke Steve Bannon, jeg prøver ikke å suge min egen p***».

– Dagen etter ditt Facebook-innlegg, etter å ha hatt jobben i ti dager, ble han sparket. Det var kanskje en noe dårlig analyse?

– Det kan du si. Men jeg tror fortsatt han ville skapt en veldig positiv dynamikk. Han er et usedvanlig menneske med stor intelligens. Hadde han fortsatt ville den posteringen stått seg godt. Det ville vært interessant å følge. Om Trump ringer og tilbyr meg en jobb i Det hvite hus, hadde jeg tatt den, sier Lurås, og skynder seg å tilføye:

– Om jeg finner en vikar til SISA og Resett. Det hadde vært et interessant sted å være. Ingen andre enn de som er der vet hva som foregår, sier Helge Lurås.

– Er du Frp’er?

– Jeg er ikke medlem i noe parti. Jeg har ikke stemt veldig hyppig heller. Jeg kommer sikkert til å stemme denne gangen. Men jeg er en individualistisk sjel. Ingen partier representerer alt jeg mener. Men noen saker er mer kritisk viktig enn andre. Klart jeg har oppfatning hva som er riktig i øyeblikket, gitt de kriteriene vi har, sier ansvarlig redaktør Helge Lurås.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
10:41 Får ikke svar om syk fireåring: – Jeg er skuffet over Ropstad10:26 Norske Skog slår igjen rot i Oslo Børs10:04 Thingnes Bø pådro seg lårskade i fall09:46 11 prosent av enslige forsørgere i jobb har lavinntekt09:45 Pizzakjeden Domino's vil forlate Norge09:29 SOHR: 300.000 på flukt etter Tyrkias angrep09:29 Pence og Pompeo skal forsøke å overtale Erdogan08:55 DUP sier de ikke kan støtte Johnsons brexitavtale08:53 18 elbiler per ladepunkt i Norge08:41 Hovland satte PGA-rekord08:28 Lastebil mistet dekk på E6 - traff flere biler08:14 Får kjeft for å stole på Posten: – Han aner ikke hva som skjer08:08 Faren til offer for skoleskyting får oppreisning07:56 Senterpartiet klatrer videre på ny måling07:45 – Færre farlige islamister i Tyskland07:39 Politiet snevrer inn tidsrommet i Hagen-saken07:10 15 ambassadører fikk passord frastjålet07:07 Skittkasting og drama under møte i Det hvite hus07:07 Brexitforhandlingene fortsatte i de sene nattetimer07:00 Justin Trudeaus glorie har bleknet06:53 Russland om europeiske land: – Har halen mellom beina og er redde for Washington06:48 De norske alpinstjernene savner Svindal06:10 Kallmyr vil ikke stille seg i veien for utlevering av IS-fanger06:09 Folkevalgte bortvist etter tilrop mot Hongkongs leder06:00 NAV-rapport: Nye AAP-regler har ført til at flere går på sosialstønad05:50 Dette skjer i dag05:41 Dette skjedde i natt05:30 NHO ser fremtidsmuligheter i maritime næringer05:19 Trailer sperrer E6 i sør for Soknedal i Trøndelag05:17 Kraftig smell i sentrale Stockholm05:15 Prognose: Økende arbeidsledighet og lav boligprisvekst framover05:13 Kraftig jordskjelv rammet Filippinene04:52 Del av handelsavtale mellom USA og Kina blir formalisert04:15 35 pilegrimer omkom i bussulykke i Saudi-Arabia04:11 Frontex: Økning i antall ulovlige grensepasseringer til EU03:47 Studie: Eldre får det bedre når de trapper ned medisinbruken03:25 Trusselen fra høyreekstreme øker i Australia02:37 Straffetoll fra EU på Boeing-fly kan gi Norwegian kjemperegning02:18 Bokser døde fire dager etter knockout i kamp02:15 Mann med machete pågrepet for innbrudd og trusler02:03 Tusenvis protesterte mot straff for sexundervisning i Polen01:30 NVE: Klimaendringer vil gi kraftig vekst i norsk vannkraft01:20 Catalonias leder: Volden må stoppe01:00 Erdogan møter Putin i neste uke00:58 Økokrim sikter Bitcoins Norge-sjefen i Stavanger00:31 Trump i brev til Erdogan: – Ikke gjør noe dumt00:02 Mnuchin: Tyrkia kan vente seg flere sanksjoner23:53 SDF-lederen sier USA har brutt sine løfter i Syria23:35 Skole-app ga ut hemmelige opplysninger igjen – nå på Østlandet22:50 Waras samboer kan bli etterforsket ytterligere22:01 Hegerberg tangerte målrekorden i mesterligaen og ble gratulert av Mittag21:39 Kvinne (59) dømt til ett års fengsel for grov hvitvasking og heleri21:35 Italiensk landsby lei av at turister havner på villspor21:27 Tverrpolitisk fordømmelse av tilbaketrekkingen fra Syria vedtatt i Washington20:58 Mann i 30-årene alvorlig skadd i trafikkulykke i Oslo20:37 Sønn hadde falt og blødde – far tatt for å ha kjørt i 137 kilometer i timen19:46 Sky Sports: Pogba og de Gea mister Liverpool-kampen19:34 SOHR: Syriske og russiske styrker rykker inn i grenseby19:29 Kan bli ofret av KrF i regjering: – Vet ikke jeg hvordan jeg skal klare meg19:02 NASA-forsker: – Vi fant liv på Mars på 70-tallet18:29 Trump: USA forhandler med Tyrkia i Syria-konflikten18:14 Johnson: – Ingen gjennombrudd ennå17:51 Litauiske medier: Utvekslingsavtale på plass for Frode Berg17:46 Corbyn: – Labour vil trolig stemme mot Johnsons avtale17:45 Elleve års fengsel for drapsforsøk på sju personer i Oslo17:43 Thingnes Bø fikk fair play-pris: – Stort17:28 Tidligere voldtektsdømt danser må møte i retten igjen17:24 Mann dømt til ti og et halvt års fengsel for seksuelle overgrep17:23 Alle de pågrepne i voldtektssaken i Hønefoss løslates17:06 Mennene feiret voldtekt med «high five» og klem16:50 EUs president: – Brexit kan være avklart om sju-åtte timer16:19 Ny gullstøvel til Messi16:00 Vy går til søksmål mot Vy15:50 Drapsdømt mann vil prøveløslates – opp til domstol å avgjøre15:49 Catalonia: Tusenvis har sluttet seg til protestmarsjer15:44 Den norske kronen svakest mot euro siden finanskrisen15:32 Over 500 gårder kan ryke: – Dette kunne vært unngått15:08 17 års fengsel for Sjøvegan-drapet14:38 Kraftig jordskjelv har rammet Filippinene14:31 Vil flytte El Clásico grunnet uro i Barcelona14:30 Ektepar tiltalt: Norges største beslag av overgrepsmateriale14:25 Statsministeren var opprørt – nå kan sannheten om ubåten være avslørt14:01 Erdogan vil likevel møte Pence i Ankara14:00 Sky lanserer brexitfri nyhetskanal13:48 2.000 allierte soldater trener i Indre Troms neste år13:47 IOC vil flytte maraton fra Tokyo13:02 FIFA-presidenten skuffet over tomme tribuner13:02 Toppledelsen ved BI har mottatt anonyme trusler12:48 Familie funnet i kjeller etter ni år – ventet på dommedag12:40 Meteorolog: – Det er et ordentlig høstvær12:18 NFF jobber med tiltak mot vold og trusler12:17 Stemte for å utrede alternativer til EØS-avtalen11:55 Økokrim starter etterforskning mot Bitcoins Norge11:38 Kallmyr presset om utlevering av IS-krigere11:36 Fire personer pågrepet i Bulgaria etter rasisme-episoden11:27 Visste du at også refleksene går ut på dato?11:25 20 barn såret i bombeangrep i Afghanistan11:24 Kallmyr og Vedum i full krasj om politipenger10:44 Krav om erstatning etter SAS-streiken avslått10:43 Seks kommuner fortsatt uten ordfører
Siste nytt
10:41PolitikkFår ikke svar om syk fireåring: – Jeg er skuffet over Ropstad10:26PengerNorske Skog slår igjen rot i Oslo Børs10:04SportThingnes Bø pådro seg lårskade i fall09:46Penger11 prosent av enslige forsørgere i jobb har lavinntekt09:45PengerPizzakjeden Domino's vil forlate Norge09:29VerdenSOHR: 300.000 på flukt etter Tyrkias angrep09:29VerdenPence og Pompeo skal forsøke å overtale Erdogan08:55PolitikkDUP sier de ikke kan støtte Johnsons brexitavtale08:53Motor18 elbiler per ladepunkt i Norge08:41SportHovland satte PGA-rekord08:28NorgeLastebil mistet dekk på E6 - traff flere biler08:14PengerFår kjeft for å stole på Posten: – Han aner ikke hva som skjer08:08VerdenFaren til offer for skoleskyting får oppreisning07:56PolitikkSenterpartiet klatrer videre på ny måling07:45Verden– Færre farlige islamister i Tyskland07:39NorgePolitiet snevrer inn tidsrommet i Hagen-saken07:10Norge15 ambassadører fikk passord frastjålet07:07VerdenSkittkasting og drama under møte i Det hvite hus07:07VerdenBrexitforhandlingene fortsatte i de sene nattetimer07:00PolitikkJustin Trudeaus glorie har bleknet06:53VerdenRussland om europeiske land: – Har halen mellom beina og er redde for Washington06:48SportDe norske alpinstjernene savner Svindal06:10PolitikkKallmyr vil ikke stille seg i veien for utlevering av IS-fanger06:09VerdenFolkevalgte bortvist etter tilrop mot Hongkongs leder06:00PengerNAV-rapport: Nye AAP-regler har ført til at flere går på sosialstønad05:50NorgeDette skjer i dag05:41NorgeDette skjedde i natt05:30PengerNHO ser fremtidsmuligheter i maritime næringer05:19NorgeTrailer sperrer E6 i sør for Soknedal i Trøndelag05:17VerdenKraftig smell i sentrale Stockholm05:15PengerPrognose: Økende arbeidsledighet og lav boligprisvekst framover05:13VerdenKraftig jordskjelv rammet Filippinene04:52PengerDel av handelsavtale mellom USA og Kina blir formalisert04:15Verden35 pilegrimer omkom i bussulykke i Saudi-Arabia04:11VerdenFrontex: Økning i antall ulovlige grensepasseringer til EU03:47Helse og livsstilStudie: Eldre får det bedre når de trapper ned medisinbruken03:25VerdenTrusselen fra høyreekstreme øker i Australia02:37PengerStraffetoll fra EU på Boeing-fly kan gi Norwegian kjemperegning02:18SportBokser døde fire dager etter knockout i kamp02:15NorgeMann med machete pågrepet for innbrudd og trusler02:03VerdenTusenvis protesterte mot straff for sexundervisning i Polen01:30NorgeNVE: Klimaendringer vil gi kraftig vekst i norsk vannkraft01:20VerdenCatalonias leder: Volden må stoppe01:00VerdenErdogan møter Putin i neste uke00:58PengerØkokrim sikter Bitcoins Norge-sjefen i Stavanger00:31VerdenTrump i brev til Erdogan: – Ikke gjør noe dumt00:02VerdenMnuchin: Tyrkia kan vente seg flere sanksjoner23:53VerdenSDF-lederen sier USA har brutt sine løfter i Syria23:35NorgeSkole-app ga ut hemmelige opplysninger igjen – nå på Østlandet22:50NorgeWaras samboer kan bli etterforsket ytterligere22:01SportHegerberg tangerte målrekorden i mesterligaen og ble gratulert av Mittag21:39NorgeKvinne (59) dømt til ett års fengsel for grov hvitvasking og heleri21:35ReiseItaliensk landsby lei av at turister havner på villspor21:27PolitikkTverrpolitisk fordømmelse av tilbaketrekkingen fra Syria vedtatt i Washington20:58NorgeMann i 30-årene alvorlig skadd i trafikkulykke i Oslo20:37NorgeSønn hadde falt og blødde – far tatt for å ha kjørt i 137 kilometer i timen19:46SportSky Sports: Pogba og de Gea mister Liverpool-kampen19:34VerdenSOHR: Syriske og russiske styrker rykker inn i grenseby19:29Helse og livsstilKan bli ofret av KrF i regjering: – Vet ikke jeg hvordan jeg skal klare meg19:02VerdenNASA-forsker: – Vi fant liv på Mars på 70-tallet18:29PolitikkTrump: USA forhandler med Tyrkia i Syria-konflikten18:14VerdenJohnson: – Ingen gjennombrudd ennå17:51NorgeLitauiske medier: Utvekslingsavtale på plass for Frode Berg17:46PolitikkCorbyn: – Labour vil trolig stemme mot Johnsons avtale17:45NorgeElleve års fengsel for drapsforsøk på sju personer i Oslo17:43SportThingnes Bø fikk fair play-pris: – Stort17:28NorgeTidligere voldtektsdømt danser må møte i retten igjen17:24NorgeMann dømt til ti og et halvt års fengsel for seksuelle overgrep17:23NorgeAlle de pågrepne i voldtektssaken i Hønefoss løslates17:06VerdenMennene feiret voldtekt med «high five» og klem16:50PolitikkEUs president: – Brexit kan være avklart om sju-åtte timer16:19SportNy gullstøvel til Messi16:00PengerVy går til søksmål mot Vy15:50NorgeDrapsdømt mann vil prøveløslates – opp til domstol å avgjøre15:49VerdenCatalonia: Tusenvis har sluttet seg til protestmarsjer15:44PengerDen norske kronen svakest mot euro siden finanskrisen15:32PengerOver 500 gårder kan ryke: – Dette kunne vært unngått15:08Norge17 års fengsel for Sjøvegan-drapet14:38VerdenKraftig jordskjelv har rammet Filippinene14:31SportVil flytte El Clásico grunnet uro i Barcelona14:30NorgeEktepar tiltalt: Norges største beslag av overgrepsmateriale14:25VerdenStatsministeren var opprørt – nå kan sannheten om ubåten være avslørt14:01VerdenErdogan vil likevel møte Pence i Ankara14:00KulturSky lanserer brexitfri nyhetskanal13:48Norge2.000 allierte soldater trener i Indre Troms neste år13:47SportIOC vil flytte maraton fra Tokyo13:02SportFIFA-presidenten skuffet over tomme tribuner13:02NorgeToppledelsen ved BI har mottatt anonyme trusler12:48VerdenFamilie funnet i kjeller etter ni år – ventet på dommedag12:40NorgeMeteorolog: – Det er et ordentlig høstvær12:18SportNFF jobber med tiltak mot vold og trusler12:17PolitikkStemte for å utrede alternativer til EØS-avtalen11:55PengerØkokrim starter etterforskning mot Bitcoins Norge11:38PolitikkKallmyr presset om utlevering av IS-krigere11:36SportFire personer pågrepet i Bulgaria etter rasisme-episoden11:27MotorVisste du at også refleksene går ut på dato?11:25Verden20 barn såret i bombeangrep i Afghanistan11:24PolitikkKallmyr og Vedum i full krasj om politipenger10:44PengerKrav om erstatning etter SAS-streiken avslått10:43PolitikkSeks kommuner fortsatt uten ordfører
Populært