Humorkongen fyller 80 år

I dag fyller den folkekjære komikeren og Olufs «pappa» Arthur Arntzen 80 år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han har vært journalist, forfatter, skuespiller og midtbanespiller for fotballaget Tromsdalen. Men aller mest kjent er nok Arthur Arntzen for sitt alter ego Oluf Raillkattli, som med sin skinnlue og sleivkjeft ble en av Norges mest populære og komiske figurer.

I dag fyller den folkekjære, nordnorske humorkongen 80 år.

Arthur Arntzens varemerke har vært en humor som aldri sparker nedover eller bortover, bare oppover. I et intervju med Seher.no i 2007, da komikeren fylte 70 år, hadde Arntzen følgende betraktning om Oluf:

– Oluf overlevde fordi han ble en samfunnskritiker. Men humoren skulle ramme de som hadde gjort sæ fortjent te det. Du skulle ha gjort noe som var verdt en kommentar. Og da skulle de ikkje være ondsinnet, men en påminnelse om at vi alle kan gjøre feil.

Arthur Arntzen la Oluf på hylla som 70-åring med en avskjedsforestilling i Narvik. Da hadde han spilt figuren i 50 år.

I videoen under kan du få et gledelig gjensyn med den populære sketsjen «Farskapssaka», med Arthur Arntzen som Oluf, Tore Skoglund som lensmann og nylig avdøde Asle Myrvoll som sønnen «Lars».

Skriv din hyllest til jubilanten i kommentarfeltet under.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus