Meny

Kjendispredikant Runar Søgaard i pengekrangel om asylbolig

Den tidligere pinsepredikanten Runar Søgaard startet i asylbransjen med Bert Karlsson. Nå krangler de om penger etter at driften ble lagt ned. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norske Runar Søgaard er i pengeknipe. Nå krangler han med Bert Karlsson etter et feilslått forsøk på å bygge seg opp i asylbransjen.

Runar Søgaard (49) har lenge levd et liv i offentlighetens søkelys. Lenge var han kjent som ektemann til Grand Prix-artisten Carola Häggkvist.

Men selv etter at ekteskapet skar seg, har den norskfødte 49-åringen skapt overskrifter.

Nå har den tidligere kjendispredikanten igjen havnet i media. I 2015 kastet han seg inn i asylbransjen, samtidig som skattemyndighetene forsøkte å inndrive 400.000 kroner, skriver avisen Expressens nettutgave onsdag.

Les også:   Flere skadd i brann på svensk asylmottak

Innvandringsskeptisk

Bert Karlsson (tv) startet i 1991 Ny Demokrati sammen med Ian Wachtmeister. De to ble også omtalt som «greven og hans betjent». Foto: NTB scanpix

Han leide da ut en eiendom i Jämtlandskommunen Ragunda til en annen svensk kjendis, platedirektøren Bert Karlsson, som i 1991 var med på å stifte det  innvandringsskeptiske partiet Ny Demokrati, men som nå driver for tiden en rekke asylmottak gjennom sitt selskap Jokarjo.

Søgaard har opprettet et selskap - JRPJ Capital AB - sammen med sin kone, millionæren Jessica Søgaard. Innledningsvis skal samarbeidet med Karlsson ha vært en økonomisk suksess, og i 2015-16 skal de ha omsatt for mer enn 5,6 millioner svenske kroner.

Les også:   Svensk krisemøte om selvmord blant asylbarn

Krangler om 98.000

Men ved årsskiftet ble asylmottaket i Jämtland lagt ned, og nå krangler de to mennene om 98.000 kroner, noe de begge bekrefter overfor Expressen.

Søgaard er for tiden også med i det svenske tv-programmet «Stjärnkusken».  I 2005 ble han også mye omtalt etter at han ble drapstruet etter at han i en preken kalte profeten Mohammed for en «forvirret pedofil».

Populært