«Fleksnes»-tilstander på gamle Mjøndalsbrua

Foto: Google

En mann i 20-årene nektet å slippe en møtende bilist forbi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble litt av en utrykning for politiet i Sør-Øst politidistrikt onsdag. En mann i 20-årene og en møtende bilist ble stående i over en time på gamle Mjøndalsbrua i Buskerud, fordi begge nektet å snu.

– Helt håpløst, sier operasjonsleder Trond Egil Groth til VG, som først omtalte saken.

Han syns det hele minner om den legendariske episoden fra «Fleksnes».

Les også: Nesten halvparten innrømmer at de sliter med synet i trafikken

Redd for speilene sine

Bakgrunn for hendelsen var at 20-åringen nektet å snu, selv om den motgående bilisten hadde sitt på det rene. Kvinnen i 30-årene var nemlig først på broen, opplyser operasjonsleder.

Ironisk nok hadde det aldri trengt å bli noen sak, da broen er bred nok til at begge bilene kunne kjøre over på normal måte.

Den mannlige Saab-sjåføren nektet allikevel plent, fordi han ikke ville legge seg inn til siden og risikere å ødelegge speilene på bilen.

Les også: NAF vil ha veiprising for å få ned trafikken

Promilletestet

– Det var den andre bilisten, en mannlig Saab-sjåfør, som gjorde det hele uhyre vanskelig. Speilene var visst grunnen til at han nektet å rygge. Disse speilene var egentlig den eneste forklaringen han kom med, sier Groth.

Han fikk derfor en klekkelig bot, og pålegg om å rygge. Mannen i 20-årene var fortsatt vrang da politiet kom til stedet, og var ifølge operasjonsleder veldig vrien.

– På bakgrunn av atferden hans ble det gjennomført en rutinemessig promillekontroll, men den viste seg ikke å gi utslag, sier Groth til VG.

Les også: Bompengeprotest skapte lange køer i Bergen