Trekker fjellrøye etter bakteriefunn

Forbrukere som har kjøpt produktet «Varmrøkt fjellrøye» levert av Sæterstad gård AS oppfordres til å levere det tilbake i butikken der produktet er kjøpt, eller kaste det.
Forbrukere som har kjøpt produktet «Varmrøkt fjellrøye» levert av Sæterstad gård AS oppfordres til å levere det tilbake i butikken der produktet er kjøpt, eller kaste det. Foto: Mattilsynet
Artikkelen fortsetter under annonsen

Produktet «Varmrøkt fjellrøye» trekkes fra markedet etter at det er påvist funn av bakterie som kan gi forbrukerne alvorlig infeksjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Mattilsynet er det påvist forekomst av bakterien Listeria monocytogenes i varmrøkt fjellrøye med best før dato 07.02.2017.

Produktet er levert av Sæterstad gård AS.

Det er produsert 30 kilo av det aktuelle varepartiet med varmrøkt røye. Det meste av partiet befinner seg på lager, men det kan ikke utelukkes at noe er distribuert til butikker på Helgeland.

Ifølge produsenten er produktet ikke lenger i salg i butikkene.

Forbrukere som har kjøpt produktet oppfordres til å levere det tilbake i butikken der produktet er kjøpt, eller kaste det.

Listeriabakterier kan gi en sjelden, men alvorlig infeksjon hos mennesker. I Norge er det 15-50 slike tilfeller årlig.

Ifølge Mattilsynet må det svært mange bakterier til for å gjøre friske folk syke. Mest utsatt er personer i risikogrupper, som gravide og personer med nedsatt immunforsvar.

Les også: Minst 30 nordmenn rammet av virus på Kanariøyene

FHI bekymret for resistent smitte fra fjærfekjøtt

Sverige: 52 pasienter smittet av antibiotikaresistent bakterie