Meny

Nye politiuniformer kritiseres i sosiale medier

Politiet tester nye uniformer til innsatsstyrken. Foto: Politiet

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere mener de minner mer om militæruniformer.

Reaksjonene lot ikke vente på seg da Aftenposten  skrev om den ny uniformen til politiets innsatsstyrke. I kommentarfeltet på Aftenpostens Facebook-sider var kritikken krass.

«Fin den der, om man jobber for et fascistisk regime. Tilbake til tegnebrettet!» og «Får assosiasjoner til noen som var i Norge for 76-77 år siden, og som snakket tysk.» var blant de over 250 kommentarene.

Uniformen skal erstatte den svarte kjeledressen som i dag brukes under spesielle politioppdrag og av beredskapsenheter. Politiet skriver på politi.no at uniformen er en del av et pilotprosjekt som skal teste en mulig ny uniform i utvalgte deler av politiet.

Stoffet på den nye uniformen kalles «urban kamuflasje». Foto: Politiet

Ikke synlig for publikum

– Det er satt krav til hvilke egenskaper en mulig ny uniform må ha, blant annet med hensyn til flammehemmende og taktisk utforming. Det er blant annet disse kravene som skal testes ut på trening og i øvelser i perioden, sier beredskapsdirektør i Politidirektoratet Knut Smedsrud til ABC Nyheter.

Omfanget av testingen begrenser seg til områder som ikke vil være synlig for publikum. Det er med andre ord usikkert om du får se den omdiskuterte uniformen.

Uavklart form og farge

– Vi registrerer at assosiasjonene er mange og varierte. Det er derfor viktig å få frem at det enda ikke konkludert med hverken form eller farge på uniformen. Spesielt valg av farge vil være et av elementene som vil bli gitt særskilt grundig vurdering før vi konkluderer, sier Smedsrud.

Smedsrud sier at det er naturlig at politiets bekledning vekker interesse blant publikum, og at det er positivt at folk engasjerer seg.

– Vi må likevel presisere at uniformen som nå testes er en mulig ny uniform for tjenestepersonell i utvalgte deler av politiet. Det er med andre ord ikke aktuelt å bytte ut dagens uniform som brukes av patruljerende tjenestemenn og –kvinner, sier Smedsrud.

Les også:

Politiet kan få kamera på uniformen

Dette kan bli politiets nye supervåpen

Nordiske politifagforenigner advarer mot politikrise

Populært