Meny

Norwegian-fly punkterte under avgang

Foto: Flightradar24

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble slått full alarm ved Stavanger Lufthavn etter at et Norwegian-fly punkterte etter avgang. Etter å ha sirklet over Rogaland i over tre timer, ble det foretatt en kontrollert nødlanding i 16-50-tiden lørdag.

Bilder fra TV 2 viser at nødlandingen gikk uten problemer.

Årsaken til at flyet sirklet i flere timer, forklarer pressevakt Astrid Mannion Gibson i Norwegian slik:

– Nå brenner de av drivstoff. De kunne fløyet til Las Palmas, men velger i stedet å lande i Stavanger slik at vi kan få undersøkt maskinen og sende passasjerene med et annet fly, sier Mannion Gibson til Stavanger Aftenblad.

Grafikk fra Flightradar24 viser flyets bevegelser i løpet av de tre timene Norwegian-flyet ventet på å lande.

Nødlanding

Flyet tok av fra Sola med kurs for Gran Canaria klokken 13.17 lørdag.

Hovedredningssentralen meldte klokken 16.30 at pilotene ville forsøke å gjennomføre en kontrollert nødlanding klokken 16.45.

Ved 16-tiden foretok flyet en lav overflygning over flyplassen for at teknisk personell på bakken skulle få gjort en visuell observasjon av flyet før nødlandingen.

Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Skjerpet beredskapen

På Stavanger lufthavn ble det iverksatt økt beredskap før flyet skulle lande.

– Vi har fulgt de vanlige rutinene ved slike hendelser. Vi har hentet inn interne og eksterne krefter. Brann, politi og helsepersonell er på plass, bekrefter lufthavnsjef ved Stavanger lufthamn Sola, Leif Anker Lorentzen, overfor NRK.

– Ubehagelig opplevelse

Etter at flyet var trygt nede på landjorden, var lufthavnsjef Leif Anker Lorentzen lettet.

– Landingen foregikk helt uten dramatikk. For utenforstående som så landingen, opplevdes det nok som en helt vanlig landing, sier Lorentzen til aftenbladet.no.

Pressevakt Astrid Mannion Gibson i Norwegian forstår at publikum blir urolig.

– Passasjerene blir informert av pilotene om hva som skjer, og de vil også få mer informasjon når flyet har landet. Men vi forstår selvsagt om passasjerene synes dette har vært en veldig ubehagelig opplevelse, sier flyselskapets pressevakt til NRK.

Populært