Rektor drapstruet etter jule-forslag

<p>IKKE JUL: Rektor ved Ekholt barneskole i Moss har fått mye oppmerksomhet for sitt ønske om å styre unna ordet jul. De siste dagene har hun også blitt truet på livet. Foto: Google Maps / Skjermdump</p>
IKKE JUL: Rektor ved Ekholt barneskole i Moss har fått mye oppmerksomhet for sitt ønske om å styre unna ordet jul. De siste dagene har hun også blitt truet på livet. Foto: Google Maps / Skjermdump

Rektoren ved Ekholt barneskole i Rygge som ba foreldre styre unna ordet «jul», av hensyn til barna som ikke feirer jul, har mottatt flere drapstrusler.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det hele begynte med et møte ved Ekholt barneskole i september, der foreldre som ønsket å holde en julelunsj i desember, av skolens rektor ble bedt om heller å kalle det en vinterlunsj eller desemberlunsj.

Det som ble oppfattet som et juleforbud, satte sinnene i kok i Rygge kommune. Moss Avis som omtalte saken først, har kalt det et «juleopprør».

Bakgrunn: Rektor til foreldre: – Unngå å bruke ordet jul

«Du skulle blitt skutt»

Nå melder Moss Avis (bak betalingsmur) at rektor Line Lofstad Andersen har mottatt SMSer og e-poster der hun blant annet blir kalt landsforæder og det har stått «du skulle blitt skutt».

Da hun var ute og jogget tidligere i uka var det en mann som dyttet til henne og ropte «Jævla muslim-elsker» etter henne, forteller rektoren.

– Det er klart det er veldig ubehagelig, sier Lofstad Andersen til Moss Avis.

Hun sier videre at hun ikke vet om hun kommer til å anmelde de verste truslene, men at hun vurderer det.

Rektoren har tidligere forklart at det hele er en stor misforståelse. Og hun har understreket at selv om julen er en vanskelig høytid for noen få av barna på skolen - ikke innvandrere, men barn som har tilknytning til deler av kristendommen som ikke feirer jul - så har de juletre, julesanger og julegudstjeneste.

– Det føles som 105 høns

Nå er hun lei seg for at skolens omdømme har blitt revet ned, etter at saken har fått så mye omtale.

– Jeg føler at dette er fjæra som har blitt til mer enn ti høns - det føles som 105 høns, sier hun til lokalavisa.

Sjefen for opplæring i Rygge, Lars Gjemmestad, sier til NRK at han mener hele saken er skapt av media.

– Vi hadde i går et møte med over hundre foreldre, hvor samtlige stiller seg bak vedtaket. Det bildet som er skapt av Ekholt skole er fullstendig galt, sier han til NRK.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært