Petter Stordalen: – Vi vet ikke hvor lang tid vi har

Gunhild Stordalen (37) kjemper nå sitt livs kamp for å overvinne den livstruende bindevevssykdommen. – Gunhild kommer ikke til å få et veldig langt liv, men hun kommer til å få et spennende liv, sier Petter Stordalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et åpenhjertig intervju med den svenske avisen Göteborgs-Posten forteller han om den vanskelige tiden, om vekslingen mellom håp og fortvilelse.

I løpet av sommeren har Gunhild Stordalen, som den første pasient med denne diagnosen, blitt behandlet med stamcelletransplantasjon for andre gang. Behandlingen regnes som risikofylt.

Les også: Åpenhjertig Gunhild Stordalen: – Ikke lenger redd for å dø

– Siste sjansen vi har

– Hun kommer til å beseire denne grusomme sykdommen. Det finnes ikke et annet alternativ i mitt hode. Dette er siste sjansen vi har, sier Petter Stordalen (53) til avisen. For tiden er han på en rundreise i Skandinavia for å besøke sine 13.000 hotellansatte.

Etter den første behandlingen i 2015 ble Gunhild Stordalen bedre, men så fikk hun et tilbakefall.
– Etter hvert kom hudforandringene på armene, hendene, halsen og ansiktet. Til slutt klarte jeg ikke å strekke ut armene. Fingrene stivnet til, fortalte hun i sommer.

Les også: Gunhild Stordalen forteller at sykdommen er tilbake

– Usikkerheten er stor

Selv om begge er optimistiske, så vet de at sykdommen innebærer en alvorlig trussel.

– Usikkerheten er stor. Det eneste vi vet er at Gunhild ikke kommer til å få et veldig langt liv, men hun kommer til å få et spennede liv. Vi vet bare ikke hvor lang tid vi har, sier Petter Stordalen til Göteborgs-Posten.

Les også: Stordalen skal lede kamp mot underernæring

– Livet er skjørt

De siste to årene har gitt rom for mye ettertanke om livets store spørsmål.

– Jeg er agnostiker. Jeg tror ikke på noen gud, men samtidig er fordelen med å være agnostiker, sammenlignet med å være ateist, at jeg ikke utelukker at ting skjer utenfor min forstand, sier Petter Stordalen.

Forholdet til døden har også endret seg.

– Mange ganger er det en tynn vegg mellom liv og død. Livet er skjørt. De som tror at de er udødelige bør ta seg en tur på kirkegården, minner Stordalen om.

Les også: Gunhild Stordalen: – Endring starter med store ord

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært