En omkommet og flere skadd i bussulykke på Sunnmøre

En person er bekreftet omkommet og flere ble skadd da en buss kjørte av veien på Rv 63 ved Gudbrandsjuvet i Valldal lørdag.
En person er bekreftet omkommet og flere ble skadd da en buss kjørte av veien på Rv 63 ved Gudbrandsjuvet i Valldal lørdag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

En person omkom og to ble alvorlig skadd da en utenlandsk turistbuss kjørte av veien i Valldal i Møre og Romsdal.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

14 personer er sendt til sykehus etter ulykken. Fire er fraktet til Molde, mens ti personer er fraktet til Ålesund sykehus etter ulykken.

De øvrige av de 41 passasjene som var om bord i bussen er tatt hånd om av kommunalt kriseteam, opplyser politiet i Møre og Romsdal.

– Kan ikke huske noe lignende

Ifølge NRK kom 28 søreuropeiske turister til krisemottaket ved Valldal skole lørdag ettermiddag.

– De har satt seg ned på et rom for seg selv og får ro, mat og vann. Her er det ganske mange leger, sykepleiere og andre, sier fungerende rådmann Helge Svendsvik til kanalen.

Ifølge rådmannen har det aldri tidligere vært en så alvorlig ulykke i Valldal.

– Jeg kan ikke huske noe lignende, men kommunen har øvd på dette mange ganger, sier han videre.

Flere familier om bord

Meldingen om ulykken kom lørdag ettermiddag, og flere personer var fastklemt inne i bussen etter at den kjørte ut av veien ved Gudbrandsjuvet.

– Det er en utenlandsk turistbuss som har kjørt av veien, opplyser operasjonsleder Arild Reite i Møre og Romsdal politidistrikt til NTB.

Ifølge VG er bussen fra Ukraina. Den skal ha vært på vei til det populære turistmålet Trollstigen. Det skal være flere familier om bord i ulykkesbussen.

Bussen ligger på taket

Valldal ligger drøyt åtte mil fra Ålesund. Dalføret er cirka 30 kilometer langt og går fra Storfjord og ender på toppen av Trollstigen.

– Bussen ligger på taket seks meter ned fra veien. Det er mange skadede og mest skadede er tatt opp i ambulanser og får behandling, opplyser VGs reporter på stedet.

Det var lenge dramatisk før nødetatene fikk kontroll på situasjonen.

– Det sitter flere personer fastklemt inne i bussen. Vi jobber med å frigjøre dem nå, sa Frank Austdal ved 110-sentralen i Møre og Romsdal til TV 2 da redningsarbeidet pågikk.

Fylkesvei 63 åpnet igjen

Foruten flere politipatruljer ble to luftambulanser, to brannbiler og to ambulanser sendt til ulykkesstedet.

Fylkesvei 63 ved Grønning i Valldalen var i flere timer stengt etter ulykken, men er lørdag kveld åpnes igjen i begge retninger.

Årsaken til ulykken er ikke kjent.

Personvernpolicy