Hus, hjem og hage

Latterlig enkelt: Hjemmelagde meiseboller på 1-2-3

Det er latterlig enkelt å lage sine egne meiseboller. Her får du hele framgangsmåten på under ett minutt!

Publisert Sist oppdatert

Vi tok utgangspunkt i Norsk ornitologisk forenings oppskrift på hjemmelagde meiseboller, og delte den på ti. Da fikk vi nok til å lage åtte pepperkakefigur-meiseboller. Hvis du vil lage flere, er det bare å gange opp!

Les også: Disse fugleartene står i fare for å dø ut fra Norge

Oppskrift

  • 150 gram solsikkefrø uten skall
  • 150 gram lettkokte havregryn
  • 80 gram kokosmasse
  • 70 gram hakkede nøtter eller peanøtter uten salt (vi brukte en blanding av hasselnøtter og mandler)
  • 50 gram rosiner
  • 450 gram Delfia-fett

Les også: Dette er de største fuglene i verden – og den aller minste

Slik gjør du det

  1. Sett kjelen med Delfia-fett til smelting (ikke bruk for høy varme).
  2. Bland sammen de tørre ingrediensene.
  3. Hell smeltet Delfia-fett i det tørre, og bland godt.
  4. Fyll formene halvfulle med meisebolle-blandingen.
  5. Legg på pyntebånd, og fyll opp resten av formen.
  6. Sett formene til avkjøling: To timer i fryser eller et døgn i kjøleskap.

Det er lett å få figurene ut av formene på grunn av fettet, men en liten, skarp kniv med tynt blad gjør jobben lettere.

Les også: Disse artene har gjestet fuglerestauranten så langt

Skal testes i fuglerestauranten

Når TV2 er ferdige med å teste fuglemat fra de store butikk-kjedene, kommer vi til å henge opp våre meisebollefigurer i fuglerestauranten for å se om de faller i smak blant gjestene.

Det er muligheter for å eksperimentere med oppskriften, og prøve ulike typer nøtter og så videre. Du må heller ikke bruke pepperkakefigurformer, som vi har gjort. Yoghurt-begre, fløtekartongbegre og andre ting fungerer også.

Hvis du lager dine egne meiseboller eller meisefigurer, så setter vi stor pris på om du sender oss et bilde på tips@zooom.no!

Les også: Se de fantastiske vinterbildene fra fuglerestauranten