Norge

Lammesadel og bjørnebær på menyen under gallamiddagen på slottet

På gallamiddagen til ære for statsbesøket fra Finland tirsdag kveld serveres det både villbjørnebær med rosmarin-is og lammesadel med byggotto.

Kong Harald holder tale før gallamiddagen på Slottet i forbindelse med statsbesøket til det finske presidentparet Alexander Stubb og Suzanne Innes-Stubb. Foto: Javad Parsa / NTB / POOL
Publisert Sist oppdatert

Bordene i Store spisesal på slottet er dekket til 193 personer i anledning det finske besøket.

På gjestelisten står både representanter for det offisielle Norge og nordmenn med tilknytning til Finland – i tillegg til den offisielle finske delegasjonen.

Kong Harald skal tale til presidentparet, og presidenten skal tale for vertskapet.

Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon på vei inn til gallamiddag på Slottet i forbindelse med statsbesøket til det finske presidentparet. Foto: Javad Parsa / NTB / POOL
Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon på vei inn til gallamiddag på Slottet i forbindelse med statsbesøket til det finske presidentparet. Foto: Javad Parsa / NTB / POOL

På menyen står følgende:

* Carpaccio av waguy, pistasjnøtter, estragonmajones, osten Store Velten og urtesalat

* Ørrettartar, tangchips og saus med ramsløk og sikrogn

* Lammesadel, grillet purre, rødbete, byggotto og rødvinssjy

* Ville bjørnebær, saltet karamell, rosmarin-is

Tidligere tirsdag har det vært offisiell velkomstseremoni og kransenedleggelse i forbindelse med statsbesøket.

Kronprinsesse Mette-Marit har også vært med en finske presidentens kone Suzanne Innes-Stubb til Språksenteret ved Sofienberg skole, hvor ukrainske flyktninger får opplæring i norsk.