Israels Eurovision-bidrag hylles av Netanyahu

Israels statsminister Benjamin Netanyahu ønsker Eden Golan lykke til i årets Eurovision. Foto: Martin Meissner / AP / NTB
Israels statsminister Benjamin Netanyahu ønsker Eden Golan lykke til i årets Eurovision. Foto: Martin Meissner / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Eden Golan «har allerede vunnet» etter å ha stått imot en «forferdelig bølge av antisemittisme», sier Israels statsminister Benjamin Netanyahu.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Ikke bare deltar du stolt og imponerende i Eurovision, men du har også lykkes i å konfrontere en forferdelig bølge av antisemittisme, sier han i en videohilsen til Golan, som representerer Israel i Eurovision i Malmö torsdag kveld.

Byen har vært preget av demonstrasjoner i løpet av hele dagen. I ettermiddag samlet over 10.000 mennesker seg for å demonstrere mot Israels deltakelse i Eurovision.

Samtidig ble det holdt en støttemarkering, der hundrevis av mennesker møtte opp med Israel-flagg for å markere sin støtte til Golan og Israel.

Selv sier hun til NTB at hun ikke har lagt merke til demonstrasjonene som har pågått i byen gjennom dagen.

– Jeg har ikke sett demonstrasjonene. Jeg er her, jeg er fokusert på musikk, glede og kjærlighet, og det er det som betyr noe i dag.

Golan opptrer som nummer 14 i torsdagens finale. Hun er dermed rett foran Norges bidrag, Gåte.