Tjente millioner på Spice Girls – først nå har Mel B råd til eget hus

Melanie Brown – Mel B – med rosa sløyfe da hun tirsdag møtte dronning Camilla for å feire kvinnedagen på Buckingham Palace, London. Foto: Paul Grover/Pool via AP / NTB
Melanie Brown – Mel B – med rosa sløyfe da hun tirsdag møtte dronning Camilla for å feire kvinnedagen på Buckingham Palace, London. Foto: Paul Grover/Pool via AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Melanie Brown – Mel B – tjente millioner på Spice Girls, men for bare noen få år siden var hun nærmest blakk etter en skilsmisse.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I februar delte Mel B gladnyheten på Instagram om at etter å ha jobbet hardt i mer enn fem år, hadde hun omsider blitt i stand til å kjøpe sitt eget hjem.

– Jeg har sett på hus de siste årene, i visshet om at jeg ikke hadde penger til å kjøpe dem. Men jeg tok meg sammen, jobbet, levde nøkternt, og derfor har jeg klart å kjøpe mitt eget hus, sier hun nå til BBC.

Selv om en viktig del av Spice Girls-budskapet handlet om «girl power», jentemakt, medgir Mel B i dag at hun nærmest var maktesløs da hennes siste ekteskap var over. Hun forlot California, og flyttet inn i huset til moren i hjembyen Leeds.

Det skjedde samtidig som Spice Girls gjorde en utsolgt stadionturné i Storbritannia i 2019, ifølge BBC. Selv om konsertene innbrakte gode penger, måtte Mel B bruke mesteparten på advokatutgifter og betaling til eksmannen, som hun har rettet anklager om vold i hjemmet mot i etterkant.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg var ikke bare følelsesmessig og fysisk misbrukt, det var også mye økonomisk misbruk i tillegg. Jeg innså ikke at jeg ikke hadde så mye penger som jeg trodde. Så jeg måtte flytte inn hos moren min, sier hun til BBC.

Eksmannen benekter anklagene, men Mel B sier i dag at hun måtte lære seg å stole på folk – og på seg selv – igjen etter at det ble slutt. De ble enige om et privat oppgjør i 2017, mens skilsmissen trådte i kraft året etter. Mel B må betale eksmannen 5.000 dollar i månedlig barnebidrag for deres felles datter på 12 år som bor hos ham.

I dag er Mel B svært engasjert i spørsmål rundt vold i hjemmet, og anser seg som en talsperson for dem som ikke blir hørt. Blant annet kjemper hun for lovendringer som vil gjøre det enklere for dem som vil ut av voldelige forhold.